FOLLOW US: facebook twitter

Οφειλόμενη απάντηση προς τον Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ Πύργου

Ημερομηνία: 16-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Πρωινή δέχεται “επίθεση” από τον ιδιοκτήτη του Κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ σε χθεσινή του ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του κινηματογράφου στο facebook, όπου μας ζητά να ανακαλέσουμε τον τίτλο πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός μας στις 10-3-2020 που αφορούσε τα πρώτα μέτρα που έλαβε τότε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή. Ο τίτλος του πρώτου μας θέματος τότε ήταν “ Μέτρα για… δύο κινηματογράφους” και υπέρτιτλος “Με… νεροπίστολα στην μάχη κατά του κορονοϊού”. Μάλιστα ο υπέρτιτλος ήταν και ο τίτλος του ρεπορτάζ μας στην σελίδα 4.

Θα θέλαμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε – παρότι το κάναμε και σε πρώτη ανάρτησή του στο fb- ότι η Πρωινή δεν είχε σε καμία περίπτωση με τον τίτλο αυτό, την πρόθεση να στοχοποιήσει τον Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ ούτε κανέναν άλλο κινηματογράφο ή επιχείρηση και ήταν απλά ένα σχήμα λόγου για να περιγράψουμε ότι τα πρώτα αυτά μέτρα στήριξης είχαν αφήσει “εκτός” την πλειονότητα των επιχειρήσεων που είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα-όπως και ο ΟΡΦΕΑΣ- από τον κορονοϊό-  ανεξάρτητα από το αν είχαν κλείσει ή όχι με κρατική εντολή.  Μιλάμε για εκατοντάδες εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κ.ο.κ και τότε  με κρατική εντολή είχαν κλείσει μόνο οι κινηματογράφοι και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Θα μπορούσε δηλαδή ο τίτλος μας να λέει “Μέτρα για δύο… φροντιστήρια” χωρίς την πρόθεση να θίξει κανενός είδους επιχείρηση, γιατί οι τίτλοι είναι σημειολογικοί και αφαιρετικοί.

Λυπούμαστε λοιπόν που οι ιδιοκτήτες του  Κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ότι στόχος μας ήταν η ελλειμματική κυβερνητική πολιτική και όχι η επιχείρησή τους, γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί το σχόλιό τους “Τόση κακία για τον μοναδικό κινηματογράφο της πόλης”, τον οποίον άλλωστε επί σειρά ετών η Πρωινή έχει στηρίξει προβάλλοντας κάθε εβδομάδα τις ταινίες του χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα!! Η κριτική αυτή που ανάρτησαν δημόσια στο fb είναι το λιγότερο προσβλητική για μια εφημερίδα που καθημερινά στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις και την τοπική αγορά της Ηλείας και δίνει μάχες για την επιβίωση όλων μας! Δεν θα επανέλθουμε στο θέμα και δεν θα κάνουμε διάλογο στα social media και σας καλούμε να σταματήσετε να μας διασύρετε άδικα! Κατανοούμε τη θέση σας, αλλά  η κριτική σας θα πρέπει να έχει ως αποδέκτη την κυβέρνηση που άνοιξε τα πάντα και άφησε κλειστούς μόνο τους κινηματογράφους!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 16/6/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος