FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 9/10/2020

Ημερομηνία: 09-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν τσιμπάμε με διαρροές

Καλές είναι οι διαρροές για τη θετική πορεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με την Πατρών-Πύργου, αλλά οι πολίτες της Ηλείας δεν «τσιμπάνε» τόσο εύκολα. Αυτό έλειπε, να μην πάρουμε την έγκριση από τη δεύτερη επιτροπή. Εξαρχής οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, αφορούν το ζήτημα της παραβίασης του ανταγωνισμού, δηλαδή αν είναι επιτρεπτό να κάνεις απευθείας ανάθες σε σύμβαση παραχώρησης χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Σημασία έχει τι θα πει η Διεύθυνση Ανταγωνισμού, γνωστή και ως digi comp, τη μάθαμε όλοι πια. Ο υπουργός έχει πει ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε οριστική απάντηση. Ας ελπίσουμε σε θετική απάντηση, γιατί αν τυχόν είναι αρνητική, τότε μπλέξαμε και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Αναβολή εκδήλωσης

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), η οποία θα λάμβανε χώρα στα όρια της Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας. Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε από τους διοργανωτές, παρότι είχε προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που πανελλαδικά παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες και σε όμορους Νομούς της περιοχής μας. Σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της. Υπενθυμίζεται πως η διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Ήλιδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Δίνω Ζωή», του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και της ΜΟΤΟΛΕΑ.

Επαφές και με τα αδέσποτα

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλου στην Κρήτη, η βουλευτής Ηλειας της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής , Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ήρθε σε επικοινωνία με Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα και τους υπογράμμισε την ανάγκη αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου σε σχέση με τις κακοποιήσεις και τις θανατώσεις ζώων για να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η ευζωία τους. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα θεσπίσει βαρύτερο ποινικό πλαίσιο για τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ομάδα προστασίας ανηλίκων

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων συγκρότησε ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, κατόπιν σχετικών υποδείξεων από το ΥΠΕΣ και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας του δήμου. Τα μέλη είναι συνολικά έξι (4 κοινωνικοί λειτουργοί, ένας κοινωνιολόγος και μία ψυχολόγος. Αρμοδιότητα της Ομάδας είναι να δέχεται καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων, ειδοποιήσεις από την Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας και να λαμβάνει τις σχετικές εισαγγελικές εντολές για τη διεξαγωγή έρευνας.

Καυστικός

Υπεύθυνος του τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος, από τα πιο δραστήρια στελέχη του στον νομό. Εύστοχη επιλογή, διότι ως ελεύθερος επαγγελματίας γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς και τους λόγους που αυτή η μάζα ψηφοφόρων μετακινήθηκε εκλογικά. Χτες πάντως έκανε και το καυστικό του σχόλιο γράφοντας «προς σοφούς γέροντες της Ζακύνθου:το μοναστήρι να ΄ναι καλά, από καλόγερους βρίσκουμε»!

Ικανοποίηση για την καταδίκη

Την ικανοποίησή του για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής εξέφρασε με ανάρτησή του στο Instagram ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, υπενθυμίζοντας την πολιτική καταδίκη των εκλογών. «Στις 7 Ιουλίου 2019 οι πολίτες έδωσαν την απάντησή τους. Άφησαν εκτός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το ναζιστικό-φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα η δικαιοσύνη έδωσε και αυτή την απάντησή της. Η δημοκρατία και οι θεσμοί της ξέρουν πάντα να δίνουν απαντήσεις», έγραψε.

Δικαιωμένοι

O Κώστας Νικολούτσος και ο Κώστας Λεβέντης παλεύουν εδώ και δέκα χρόνια να βρουν λύση με τα πυροδάνεια. Όπως φαίνεται, οι προσπάθειές τους μάλλον πιάνουν τόπο, αφού η κυβέρνηση εν μέρει υιοθετεί μακροχρόνια ρύθμιση για τις βεβαιωμένες οφειλές. Αμφότεροι περιμένουν τις διατάξεις του νόμου για να είναι πιο σίγουροι, ωστόσο μια δικαίωση τη νιώθουν, έπειτα από διαρκή ραντεβού με τους υπουργούς όλων των κυβερνήσεων της προηγούμενης δεκαετίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος