FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 8/10/2020

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ερώτηση για την παράκαμψη Λαγκαδίων

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και βουλευτής Ηλείας Διον. Καλαματιανός, για το αν η κατασκευή της ΕΟ Τρίπολης-Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνουν ότι πρόκειται για τον οριζόντιο άξονα της Κεντρικής Πελοποννήσου που συνδέει την Τρίπολη με την Αρχαία Ολυμπία και στέκονται ιδιαίτερα στην παράκαμψη των Λαγκαδίων, σημειώνοντας ότι υπάροχουν ολοκληρωμένες μελέτες και ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξασφαλιστεί 110 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για τον λόγο αυτό, ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα δημοπρατηθεί το έργο, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση και δεν έχει λάβει τη συνακόλουθη πολιτική απόφαση για την κατασκευή του έργου.

Διεθνές μήνυμα

H καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής είναι ιστορική στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη και την ελληνική δημοκρατία. Αφενός συμβάλλει στο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και αφετέρου στέλνει διεθνές μήνυμα ότι ο ναζισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό κόμμα καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, εξέλιξη που καθιστά το ελληνικό κράτος πρωτοπόρο διεθνώς και οδηγό για μελλοντικές αποφάσεις σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Σχολίασε με Γκάντι

Με αναφορά στον Μαχάτμα Γκάντι σχολίασε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης, την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, υπενθυμίζοντας ότι την αρχή έκανε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 7ης Ιούλιου. «Σε όλη την ιστορία υπήρξαν κατά καιρούς τύραννοι και δολοφόνοι που για λίγο έμοιαζαν ανίκητοι αλλά στο τέλος έπεφταν. Πάντα!Αυτό αποδεικνύεται σήμερα με τη βούλα της Δικαιοσύνης και με την ομόθυμη στήριξη του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Το πρώτο αποφασιστικό βήμα είχε προηγηθεί με τη λαϊκή εντολή αποπομπής του ναζισμού από τη Βουλή, μέσω των δημοκρατικών εκλογών. Και αυτό λέει πολλά για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ελλήνων.Μέρα ελπίδας, μέρα δημοκρατίας, μέρα δικαιοσύνης η σημερινή. Αλλά και μέρα σημαντικών διδαγμάτων…», έγραψε.

Σήμερα η σύσκεψη

Σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας στην Αμαλιάδα η συγκέντρωση των αγροτών της Ηλείας, με πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα. Μεταξύ αυτών είναι οι αποζημιώσεις, το κόστος παραγωγής, το ακατάσχετο στις επιδοτήσεις, αλλά και οι χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

Μήνυμα προσλήψεων

Αυτό που γράφει εδώ και καιρό η Πρωινή, επισήμανε χθες ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, με αφορμή την παραίτηση δύο γιατρών από τη ΜΕΘ Πύργου, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη προσλήψεων για να πάνε σε άλλο νοσοκομείο. Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε όχι σκόρπιες προκηρύξεις αλλά μαζικές για να υπάρξει ενδιαφέρον και να στελεχωθούν ζωτικές κλινικές όπως η Παθολογική. «Η πολιτεία δείχνει απροθυμία να στείλει γιατρούς» τόνισε.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση για το ΚΥ Γαστούνης

Κατεπείγουσα  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού έχει συγκληθεί για αύριο στις 8 μ.μ. με θέμα τη συζήτηση και την ενημέρωση για την υποβάθμιση και τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΥ Γαστούνης. Προχθές, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Γαστούνης με θέμα την κατάσταση οριακής λειτουργίας στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας. Είχε προηγηθεί επιστολή ενημέρωσης από την διεύθυνση του ΚΥ Γαστούνης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παναγούλιας, η διευθύντρια του ΚΥ Γαστούνης κ. Στεφανία Βουλιώτη, υπάλληλοι του ΚΥ Γαστούνης,και ο τέως Δήμαρχος Γαστούνης κ. Παναγιώτης Πεπελάσης. Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το ΚΥ να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας σε μια περίοδο αυξημένων -λόγω κορονοϊού -απαιτήσεων.

Κατεβαίνει στην Πάτρα

Στην Πάτρα σχεδιάζει να κατέβει, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες της «Πρωινής», ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, αφού τα κρούσματα στο προσωπικό έφτασαν ήδη τα οκτώ, πέντε στο Αγρίνιο και τρία στην Πάτρα. Όπως ανέφερε ο αντπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δυτ. Ελλάδας, Χαρ. Κουλέτος, η κατάσταση ειναι οριακή γιατί σε λίγο δεν θα βγαίνουν οι βάρδιες. Η Ηλεία είναι ήδη με δανεικά ασθενοφόρα, όπως σας αποκαλύψαμε προχθες, επομένως αν ενταθεί το 2ο κύμα διασποράς του ιού, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στη διακομιδή.

Άμεση αντίδραση

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγης. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής και επικεφαλής των εν Ελλάδι Δημοκρατών & Σοσιαλιστών ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ντ. Σασόλι, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για να απαγορευθεί η συμμετοχή του Ιωάννη Λαγού στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης. «Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος