FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Υπουργός Τουρισμού ή…;

Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο κορονοϊός θα βλάψει τον τουρισμό, αλλά αυτός που βγήκε να κάνει δηλώσεις περί προστασίας των επιχειρήσεων είναι ο Άδωνις. Πρόβλημα στην κρουαζιέρα λόγω κορονοϊού, βγαίνει ο Πλακιωτάκης, πουθενά ο Θεοχάρης. Κρατήσεις σε ξενοδοχεία ακυρώθηκαν λόγω της ματαίωσης του καρναβαλιού, πουθενά ο Θεοχάρης. Του πήρε βέβαια μια συνέντευξη το capital.gr, όπου εκεί απλώς δήλωσε ότι σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων θα λάβουν μέτρα στήριξης. Δηλαδή οι άλλοι θα κάνουν τη δουλειά και αυτός θα λέει «μπράβο μας, πάμε καλά». Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω: ή δεν του έχουν δώσει πολλές αρμοδιότητες ή δουλεύει τόσο πολύ αθόρυβα, που εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι. Μόνο μην επιβεβαιωθεί ο χαρακτηρισμός που του είχε αποδώσει ο Τζαβάρας…

Κόντρα για τον Κυπαρισσιακό

Mέτωπο έχει ανοίξει ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στη βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Περ/λλοντος της Βουλής, Διον. Αυγερινοπούλου, με αφορμή το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό. Πριν από μερικές ημέρες, 12 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν σχετική ερώτηση, στην οποία αναφέρουν ότι πληροφορήθηκαν «με ανησυχία και έκπληξη» ότι η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε την επανεξέταση των επιστημονικών δεδομένων στα οποία στηρίχθηκε η έκδοση του ΠΔ με σκοπό την κατάργησή του! Η απάντηση της βουλευτού ήταν ότι το ΠΔ σε κάποια σημεία έχει «παλαιοπολιτική αντίληψη» και ότι η ίδια δε θα μείνει αδιάφορη «έναντι εμμονικών και ημιμαθών προσεγγίσεων». Αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου για τον β’ γύρο κόντρας!

Μeg-Αλέξης

To είδαμε κι αυτό! Ο Αλέξης  Τσίπρας μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega στη Δώρα Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας. Η συνέντευξη έχει διπλή σημασία, όχι μόνο γιατί είμαστε σε κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αλλά και γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο κανάλι που ανήκει στον Μαρινάκη, με τον οποίο η κόντρα προεκλογικά ήταν σφοδρή. Η αρχή βέβαια είχε γίνει με τη συνέντευξη στο «Κυριακάτικο Βήμα», οπότε έχει τη σημασία της αυτή η προσέγγιση. Τελικά, άλλα σύνορα παραμένουν κλειστά και άλλα ανοίγουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για official

Έφτιαξε τουίτερ

Δεν το γράφω ειρωνικά, μην παρεξηγηθούν οι φίλοι μου οι κομμουνιστές. Χθες το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει την ιστοσελίδα του και ότι ανοίγει και προφίλ στο τουίτερ, προκειμένου να αξιοποιήσει τη ψηφιακή τεχνολογία στη διάδοση των πολιτικών του θέσεων. Στο Φέισμπουκ δεν ξέρω τι έχει κάνε το κόμμα, αλλά εκεί με Άβα Βαγγελάτου και Χρήστο ΑΘανάσουλα δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη στα επικοινωνιακά!

Tαρακούνησε

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος η ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα σχετικά με το όχημα που μεταφέρθηκε πρόπερσι από την ΠΥ Πύργου στη ΠΥ Τριπόλεως. Στα κλιμάκια της Πάτρας το συζητάνε εντόνως και οι πιθανότητες επιστροφής του αυξάνονται, διότι έμαθα ότι έχουν δυσαρεστηθεί και οι δωρητές της Πυροσβεστικής για την εν κρυπτώ μεταφορά του στην Τρίπολη. Επειδή όμως στην πολιτική όλα είναι ρευστά, ας περιμένουμε την απάντηση στην ερώτηση του Ηλείου βουλευτή.

Φοβού τους Αχαιούς

Η πρωτοβουλία για την άμεση δημοπράτηση της υπογειοποίησης των δικτύων φυσικής ροής των κανελέτων του ΤΟΕΒ Γαστούνης, έργο 17 εκατ. ευρώ, δεν είναι τυχαία. Η απάντηση του υπουργού Υποδομών, Κ. Καραμανλή, στον Αχαιό βουλευτή Άγγ. Τσίγκρη ότι προχωράει η μελέτη για τη διάνοιξη διώρυγας και την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού έχει θορυβήσει τους Ηλείους, που βλέπουν ότι ο γειτονικός νομός παίρνει πάει να… προσπεράσει και να πάρει πρώτος νερό από την Ηλεία. Οπότε μάλλον αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να εφαρμοστεί και η σωστή σειρά: πρώτα υπογειοποίηση του δικτύου για να μην έχουμε σπατάλη νερού, μετά άρδευση της βόρειας Ηλείας και μετά, εφόσον επαρκεί το νερό, να πάρει και η Αχαΐα.

Κανονικά το Ηotspot

Τα βλέμματα όλων είναι λογικό να έχουν στραφεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και δευτερευόντως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Όμως μη νομίζετε ότι ο σχεδιασμός για τα hotspot στην ηπειρωτική Ελλάδα έχει «παγώσει». Κανονικά προχωράνε τα πλάνα του Μηταράκη, απλώς έχουν καθυστερήσει λίγο γιατί η επίταξη αποδείχθηκε καταστροφική ιδέα. Η  εγκατάσταση της κλειστής δομής μεταναστών στο Επιτάλιο είναι δρομολογημένη και για να ελαττωθούν οι αντιδράσεις, γίνεται προσπάθεια για να γίνει αποδεκτό από το υπουργείο το αίτημα πρόσληψης περίπου 20-30 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων από την περιοχή του Πύργου.

Συνέλευση και ενημέρωση

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση κάνει σήμερα στις 11 π.μ. ο σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου στον Πύργο. Πέρα όμως από τα διαδικαστικά, που αφορούν την προκήρυξη των εκλογών και τον απολογισμό, θα παρευρεθεί και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η οποία θα ενημερώσει τους υπαλλήλους για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και για τον νέο νόμο που ετοιμάζει το ΥΠΕΣ για τους ΟΤΑ.

Προστασία από τον κορονοϊό

Τα πρώτα μέτρα για τον κορονοϊό ελήφθησαν στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, καθώς από χθες έχουν τοποθετηθεί στους διαδρόμους αλλά και μέσα στο συνεδριακό κέντρο αυτόματοι μηχανισμοί με αντισηπτικό τζελ για τα χέρια. Αρκετοί ήταν αυτοί που τα χρησιμοποίησαν χθες κατά τη διάρκεια ημερίδας, αφού ο κορονοϊός φαίνεται ότι μας έχει θορυβήσει!

Σκληραίνει η διαμάχη

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών. Η εταιρεία  που δραστηριοποιείται στην περιοχή, κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατοίκους, η οποία θα εκδικαστεί τον επόμενο Νοέμβριο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις εντός εικοσαημέρου από την εταιρεία σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προανήγγειλε ειδική συνεδρίαση αν παραστεί ανάγκη. Μύλος…

Oικονομικά ζόρια

Χαμηλώνει τον πήχυ της ανάπτυξης το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο λόγω κορονοϊού. Το 2,8% για το 2020 μοιάζει άπιαστο (και πριν ήταν αλλά ας μην το συζητήσουμε τώρα…) ενώ το χειρότερο σενάριο κάνει λογο για 1,8%. Αν λάβουμε υπόψη και την υστέρηση των εσόδων τον Ιανουάριο κατά 700 εκατ. ευρώ, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στην ελληνική οικονομία. Έτσι όπως πάμε τώρα, πλεόνασμα 3,5% δεν βλέπω να πιάνουμε, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε «κόφτες» στις δαπάνες. Ας ελπίσουμε ότι θα ληφθούν και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού, ειδάλλως τα κουκιά δεν του βγαίνουν του Σταϊκούρα.

Ακτιβισμός για τη Φλόγα

Θυμάστε που σας έγραψα την Πέμπτη ότι στο Βουπράσιο συζητήθηκε η ιδέα για ακτιβιστικές πρωτοβουλίες σχετικά με την Πατρών-Πύργου ενόψει της τελετής Αφής της Φλόγας στις 12 Μαρτίου; Το γκρουπ στο facebook δημιουργήθηκε ήδη και έχει τίτλο «ΟΧΙ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας 2020» και προτείνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, ανήμερα της τελετής. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δει μαζικότητα μέχρι τώρα, αφού μόλις 29 άτομα δήλωσαν ότι θα πάνε και άλλοι 43 ότι «ενδιαφέρονται».

Ενωτικός

Το κυνήγι δεν πήγε καλά φέτος, κάτι που το παραδέχθηκε προχθές ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου. Γ. Αντωνόπουλος. Οι κυνηγοί περίμεναν τον Φεβρουάριο μήπως κάνει κρύα και κατέβουν οι τσίχλες, αλλά τελικά κυριάρχησε η λιακάδα. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι στην κυριακάτικη εκδήλωση –για την οποία σημειωτέον είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ένεκα κορονοϊού- παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Συλλόγων της Ηλείας και το κλίμα ήταν ενωτικό.  Προβληματάκια σε επίπεδο ομοσπονδίας υπάρχουν (έχει βάλει και η Αποκεντρωμένη το χεράκι της…) με συνέπεια να έχουν αναπτυχθεί προστριβές, που μόνο καλό δεν κάνουν στο κυνήγι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος