FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 7/7/2020

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα αποκαλυπτήρια της λίστας Πέτσα

Δημοσιεύτηκε χθες η λίστα με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γνωστή και ως «λίστα Πέτσα». Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, ενισχύθηκαν συνολικά 19 ΜΜΕ.  Όσον αφορά τις εφημερίδες,  έλαβαν (αλφαβητικά και ποσά βάσει εντολών προ ΦΠΑ): «Ενημέρωση» 3.000 ευρώ, «Πατρίς» 10.000 ευρώ, «Πρωινή» 1.998 ευρώ, «Πρώτη» 3.000 ευρώ. Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό Τύπο, έλαβαν από 1.000 ευρώ οι εξής ιστοσελίδες: ermisilias.gr, ilia24.gr, ilia.news, ilianet.gr, iliavoice.gr, iliaweb.gr, ilidakampos.gr, ilialive.gr, myilianews.gr, patrisnews, protinews. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια, έλαβε 7.000 ευρώ το PLP TV, 5.000 ευρώ η ΟΡΤ ΤV, ενώ όσον αφορά τα ραδιόφωνα, έλαβε 4.000 ευρώ το IONION FM και 2.000 ευρώ η ΟΡΤ FM. Μετά τη δημοσίευση της λίστας, τα ΔΣ των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ) έστειλαν κοινή επιστολή προς τον  Πέτσα, ζητώντας να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό από τις καμπάνιες και να ενημερωθούν ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους.

Προ ημερησίας η Παθολογική

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε υπάρξει κάποια απάντηση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου για όλα όσα παρουσιάσαμε στο χθεσινό μας φύλλο, ούτε κάποια ανακοίνωση με την οποία ο διοικητής να ανακαλεί τον ισχυρισμό του για αναληθές ρεπορτάζ, ως οφείλει να κάνει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μπουν στη διαδικασία να παρουσιάσουν άλλο πρόγραμμα εφημεριών -τάχα ως ορθή επανάληψη- γιατί τους θυμίζω ότι το πρόγραμμα της περασμένης Τετάρτης είχε διακινηθεί παντού – και όχι μόνο στο Νοσοκομείο Πύργου. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό το δημοτικό συμβούλιο Πύργου να συζητήσει προ ημερησίας το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Πρωινής , λόγω της σοβαρότητας του θέματος.  Σημασία έχει να μην εξελιχθεί σε καβγά η συζήτηση, αλλά να κατατεθούν απόψεις για το πώς θα βρεθεί λύση και πώς μπορεί να συμβάλει ο δήμος από τη δική του πλευρά.

Καθαρισμός στο Παλούκι

Τις εργασίες καθαρισμού στο αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι επέβλεψε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας, Μάκης Μπούρας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης την περασμένη εβδομάδα και την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στόχος είναι να καθαριστεί ο δίαυλος και ο πυθμένας στο καταφύγιο, ώστε να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους οι ψαράδες.

Σχέδια ανάπτυξης

Στον καθαρισμό βρέθηκε και ο πρόεδρος του «Ηλείου», Γιώργος Μπακέλας, ο οποίος αποκάλυψε ότι δρομολογείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το λιμάνι, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό. Όπως ανέφερε (ilidakampos), θα επεκταθεί ο προσήνεμος μόλος και θα γίνει ευκολότερη η διέλευση των σκαφών, θα αναπτυχθούν δομές και στην ξηρά, ώστε να αποκτήσει περισσότερη αξία το λιμανάκι, θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού και πιθανόν να υλοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα.

Μετάθεση έναρξης

Για τις 15 Ιουλίου έχει μετατεθεί η έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα. Ο διευθυντής των Λουτρών, Νίκος Λευκαδίτης, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη ορισμένες εργασίες στην πισίνα, ώστε να ανανεώνονται καλύτερα τα ιαματικά νερά, ενώ απομένουν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα για να είναι και τυπικά έτοιμα να ανοίξουν. Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ανοίξει και το ξενοδοχείο στον Καϊάφα.

Προβληματισμός για τον εμπρησμό

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος είναι ο πρόεδρος του ΤΣ Λευκοχωρίου Γαστούνης, Θανάσης Δρούλιας, μετά το χθεσινό συμβάν στο κοινοτικό κατάστημα, το οποίο ανακαινίστηκε προσφάτως και ο ίδιος αφιέρωσε κόπο και χρόνο. Οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν εμπρησμό, κάτι που και ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα. Όπως ανέφερε, το συμβάν πρέπει να έγινε γύρω στις 6 τα ξημερώματα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό του γραφείου, χωρίς ευτυχώς να καούν έγγραφα. «Η ΠΥ έσβησε τη φωτιά και το ανακριτικό  της Πυροσβεστικής που ήρθε απέκλεισε το βραχυκύκλωμα. Μάλλον εμπρησμός είναι. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εγώ την ξεκλείδωσα, απλώς το τζαμάκι της ήταν σπασμένο και από εκεί ξεκίνησε η φωτιά…», τόνισε

Περιοδεία Non stop

Στο Περιστέρι και στο Γεράκι του δήμου Ήλιδας βρέθηκε προχθές ο Διονύσης Καλαματιανός, για να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα και την τρέχουσα κατάσταση. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαρκώς στον δρόμο και πηγαίνει από χωριό σε χωριό κάθε Σαββατοκύριακο για να μιλήσει με τους πολίτες και να ακούσει τον προβληματισμό τους. «Είμαστε δίπλα στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία. Αφουγκραζόμαστε, συζητάμε, προχωράμε ενωμένοι. Επιδιώκουμε και χτίζουμε το μέλλον που οραματιζόμαστε», ανέφερε.

Συζήτηση για την ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας

Διαδικτυακή συζήτηση για την Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη Μετά- COVID Εποχή θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα με πρωτοβουλία των τριων Επιμελητηρίων σ συνεργασία με τη διαΝΕΟσις. Η διάρκεια της συζήτησης θα είναι 80 λεπτά και είναι χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες: Ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του στην περιοχή,  Ο αγροδιατροφικός τομέας και η προοπτική του, και η χρηματοδοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και οι δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εγνωσμένοι επιστήμονες θα συνομιλήσουν με αρμόδιους κυβερνητικούς εκπροσώπους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος