FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 6/7/2020

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Καραντίνα χωρίς θωράκιση

Η κυβέρνηση όρισε ξενοδοχείο καραντίνας στην Ανδρίτσαινα, λέγοντας μάλιστα ότι ήταν το μόνο που ενδιαφέρθηκε στη σχετική πρόσκληση. Δεκτό και κατανοητό. Εφόσον, όμως, δημιουργείς ειδικές συνθήκες σε μια περιοχή, οφείλεις και να τη θωρακίσεις ανάλογα, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρούσματα κορονοϊού. Ενημέρωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χαρ. Θεοχάρης, τον υπουργό Υγείας, Βας. Κικίλια, για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας της περιοχής ή το έχει αφήσει στον «αυτόματο»; Να ενημερώσω και τους δύο, λοιπόν, αν δεν το ξέρουν, πως δεν υπάρχει σταθμευμένο ασθενοφόρο στην Ανδρίτσαινα. Επομένως, αν επιδεινωθεί η κατάσταση ασθενούς με κορονοϊού, θα χρειαστεί δύο ώρες για να πάει στον Πύργο και άλλη μια ώρα για την Πάτρα. Επίσης, το Κέντρο Υγείας δεν εφημερεύει Σαββατοκύριακα, για να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ 5 γιατρούς έχει όλους κι όλους. Επιπλέον, να πουν και στον Χρυσοχοΐδη ότι θα χρειαστούμε και έξτρα αστυνομικούς, διότι μπορεί κάποιος αφελής ασθενής με κορονοϊό να βγει από το ξενοδοχείο και να κάνει βόλτες. Έχουμε κάνει τίποτα ή μπα;

Ισχυρός ανταγωνισμός

Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά βλέπω διεκδίκηση και ανταγωνισμό μεταξύ δύο πόλεων για ένα πανεπιστημιακό τμήμα σε αναστολή λειτουργίας! Ο δήμος Σπάρτης, όμως, το έχει βάλει στόχο να ιδρύσει τμήμα ΤΕΦΑΑ υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για αυτό και ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, μετά την ερώτηση στη Βουλή, πήρε τον δήμαρχο Σπάρτης –και παλαιό υπουργό της ΝΔ- Πέτρο Δούκα και επισκέφθηκαν την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για να συζητήσουν και εκ του σύνεγγυς το ζήτημα. Ο λακωνικός Τύπος ψιλοπανηγύρισε, αλλά η υπουργός προς το παρόν κρατάει κλειστά χαρτιά. Είναι όμως δεδομένο ότι έχουμε πλέον ισχυρό ανταγωνιστή, που έχει ήδη τμήμα Αθλητισμού εδώ και αρκετά χρόνια, και πρέπει να εντείνουμε τις πιέσεις μας. Για να δούμε τι θα γίνει και στον ανασχηματισμό, μη μας έρθει καμιά κατραπακιά και βρεθούμε σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Αρνείται

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι από τη στάση των τραπεζών ο Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή το ζήτημα της κατάργησης ΑΤΜ και τοπικών υποκαταστημάτων στην Ηλεία. Ο Ηλείος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι επί της ουσίας εξανάγκασαν τον  δήμο Ζαχάρως να πληρώσει τα έξοδα συντήρησης του ΑΤΜ για να μην το απεγκαταστήσουν, τονίζει διαρκώς ότι είναι υποχρέωση του κράτους να τερματίσει την τραπεζική ασυδοσία, αρνούμενος να μπει σε «παζάρια» και συζητήσεις με τις τράπεζες.

Δωρεά στον Πύργο

Δωρεά από τον αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας, Ανδρέα Παπαδάκο, αποδέχθηκε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», ο κ. Παπαδάκος έκανε δωρεά την αντικατάσταση στεγάστρων στις εισόδους του νοσοκομείου, την τοποθέτηση τεντών στα δύο κιόσκια έμπροσθεν του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και την τοποθέτηση τεντών στα δύο κιόσκια έμπροσθεν των εξωτερικών ιατρείων.  Ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Χρήστος Χριστόπουλος, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή για την ευγενική προσφορά του κ. Παπαδάκου και διαβίβασε την παρούσα πράξη στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προς ενημέρωσή της.

Ώρα μηχανογραφικού

Στη διάθεση μαθητών και γονέων είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου για να βοηθήσει στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ιδρυτής της δομής, Χρήστος Αθανάσουλας, όποιος θέλει συνεργασία για συμπλήρωση-υποβολή του Μηχανογραφικού, είναι στη διάθεσή του στο γραφείο του Φροντιστηρίου, καθημερινά έως και 17 Ιουλίου,προτείνοντας –για καλύτερο προγραμματισμό να προηγείται τηλέφωνο στο 698.698.798.2. Όπως επισημαίνει, μπορεί να προσέλθει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του οποιοδήποτε παιδί, ακόμη και αν δεν ήταν μαθητής/τρια του Φροντιστηρίου, ενώ συμπλήρωση μπορεί να γίνει και με συνεργασία από απόσταση. «8o ταξίδι αλληλεγγύης από 35 εθελοντές, ολοκληρώθηκε. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΕΛΟΣ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μια από τα ίδια

Είδηση για τον δρόμο δεν έβγαλε στην Πάτρα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, αφού η ομιλία του ήταν εστιασμένη στο τρένο. Εκεί την κέρδισε την παρτίδα, αφού επί της ουσίας υιοθέτησε την πρόταση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για μερική υπογειοποίηση, κάνοντας τον Πελετίδη να φαίνεται τώρα μαξιμαλιστής. Για την Πατρών-Πύργου επανέλαβε τα ίδια πάνω κάτω, κάνοντας και πάλι ιστορική αναδρομή για το πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι μέσα σε έναν χρόνο έκανε πολύ περισσότερα. Βασικά, το μόνο που έχει κάνει ως τώρα, είναι να ακυρώσει το έργο και να συμφωνήσει με την «Ολυμπία Οδό». Για τα άλλα… περιμένουμε. Έδωσε και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ως το 2023, υπό τον αστερίσκο πάντα της έγκρισης από την Κομισιόν. Όπως έχω ξαναγράψει, ο Καραμανλής παίζει παρτίδα «όλα ή τίποτα» με τον δρόμο. Ή παίρνει έγκριση και απογειώνεται ή απορρίπτεται και βυθίζεται.

Παρόντες στη χειροτονία

Στην Αθήνα ταξίδεψαν χθες ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου, για να παραστούν στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας π.Αλεξίου Κουρτέση, ο οποίος κατάγεται από το Κουρτέσι από την πλευρά του πατέρα του και από το Καλλίκωμο από την πλευρά της μητέρας του. Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, καθώς και με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τον Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, εκφράζοντας τη χαρά τους για τη χειροτονία του συμπατριώτη τους.

Τίμησαν την προσφορά του

Τιμητική διάκριση για την πολυετή προσφορά του στην τέχνη έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο ζωγράφος Κρίστο Χάσα, από τους διοργανωτές της έκθεσης ζωγραφικής στη MEGART GALLERY στην Αθήνα, Δ. Παγουλάτο και Μαρία Ρηγάτου-Ιωακειμίδου. Συγκινημένος ο Κρίστο Χάσα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τον έπαινο και φωτογραφήθηκε μαζί τους κρατώντας το πανό-σήμα καταταθέν του, που αναγράφει τα πιο αγαπημένα του μέρη, το Γκραμς και την Αμαλιάδα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος