FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 28-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για businessperson

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

Όλα για όλα τα παίζει ο Κικίλιας, διότι ξέρει καλά ότι η θέση στο υπουργείο Υγείας είναι επισφαλής. Ο χειρισμός του στο ζήτημα του κορονοϊού θα κρίνει και την περαιτέρω παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα, διότι μέχρι τώρα πήγαινε «κουτσαίνοντας». Τα έκανε μαντάρα με τις επιλογές των διοικητών νοσοκομείων και παρότι βρήκε καλή «προίκα» από τον Ξανθό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει καθυστερήσει πολύ τις προσλήψεις και τη κατ’ οίκον διανομή των ακριβών φαρμάκων, δεν έχει κάνει τίποτα στο άμεσο ραντεβού για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ούτε για την αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ και παράλληλα κλείνει το… ματάκι στην ιδιωτική Υγεία. Μόνο με τον αντικαπνιστικό δεν σώζεται, διότι εκεί έβαλε πλάτη κι ο πρωθυπουργος. Εντάξει, δεν είναι και Αυγενάκης, αλλά μέχρι τώρα είναι «λίγος».

Αγώνας δρόμου

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού με αρκετά σοβαρά θέματα όπως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος Τάσος Αλτάνης προσπαθεί να καλύψει το χαμένο δίμηνο για να προλάβει την καλλιεργητική περίοδο, με τον χρόνο να μην είναι σύμμαχος. Αν όχι σήμερα, από εβδομάδα θα κατατεθεί και η τροπολογία για τις προσλήψεις στους ΓΟΕΒ, για να διευκολυνθεί το έργο του. Κάποια στιγμή τον ρώτησα για ποιο λόγο έμπλεξε πάλι με αυτό και από την απάντησή του κατάλαβα ότι του ζητήθηκε να βάλει πλάτη και δεν θέλησε να φανεί αχάριστος.

Κεφαλονίτικη παρουσία

Παρών στη χθεσινή κινητοποίηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση της εικόνας της Πατρών-Πύργου, αφού είναι παράλληλα και πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς. Όπως ανέφερε στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε με τον βουλευτή Ηλείας, Μ. Κατρίνη, και τον Θ. Λώλο, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα βελτιώσει θεαματικά την ασφάλεια των οδηγών και θα δώσει πρόσθετη αναπτυξιακή ώθηση στην Ηλεία και στα Ιόνια. Μέχρι τότε, όμως, από δεξιά και με 40 χλμ.

Αριστερή στροφή

Η θέση της αντιπολίτευσης έχει φέρει τον Κατσιφάρα πιο κοντά με τις αριστερές παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου. Προχθές στην κινητοποίηση τα έλεγε με τον Τρύφωνα Αθανασόπουλου, ο οποίος ευγενικά του υπενθύμιζε και τα πεπραγμένα της δικής του οκταετίας, με τον Δριβόλα δίπλα να ακούει. Σε ανύποπτο χρόνο ο πρώην περιφερειάρχης μού έχει πει «είμαι απο το Καλέντζι, αριστερός και σοσιαλιστής», αφήνοντας αιχμές προς μερίδα του ΚΙΝΑΛ για την ήττα του στις εκλογές. Βέβαια, αυτή είναι η μισή αλήθεια, αλλά ακόμα είναι νωρίς να το καταλάβει.

Φοβού τα γεγονότα

-Ο Βρετανός πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλαν, όταν είχε ερωτηθεί ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κυβέρνησή του, είχε απαντήσει «τα γεγονότα!». Αυτός ο κανόνας ισχύει απαράβατος στην πολιτική. Ό,τι κι αν έχεις σχεδιάσει, έρχεται ένας κορονοϊός και ανατρέπει όλα τα πλάνα. Ολόκληρη Πάτρα ακυρώνει το καρναβάλι για λόγους υγείας. Ευτυχώς ο Πελετίδης έπραξε το σωστό, διότι είναι απόλυτα κατανοητές οι αντιδράσεις για την οικονομική ζημιά, όμως προέχει η Δημόσια Υγεία. Εδώ στην Ιαπωνία συζητάνε το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω κορονοϊού.

-Το ότι τα γεγονότα είναι ο μεγαλύτερος φόβος κάθε κυβέρνησης, προκύπτει και στην ελληνική περίπτωση. Αν δεν έχεις έναν υποτυπώδη σχεδιασμό για το μεταναστευτικό, που είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, τα γεγονότα ανατρέπουν την κατάσταση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί σοβαρές ρωγμές από διάφορα θέματα (μεταναστευτικό, ποδόσφαιρο, κ.ά.) χωρίς να της ασκείται και καμια συγκροτημένη αντιπολίτευση. Τα έφαγε γρήγορα τα έτοιμα ο Κυριάκος,  να δω μετά το καλοκαίρι τι θα κάνει. Aν δεν καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία αλλά πρέπει να παράγεις και πολιτική λύνοντας προβλήματα, προβλέπω να κάνει εκλογές τον Νοέμβριο για να προλάβει την επερχόμενη φθορά, αφού πρώτα κάνει ανασχηματισμό πριν από το Πάσχα.

Αποτέλεσμα εικόνας για γεροβασιλη ολγα

Όλγα για γραμματέας

Το διάβασα στο newpost.gr και σας το μεταφέρω. Η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να είναι το φαβορί για γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Τσίπρα, ενώ χαίρει εκτίμησης και στην ομάδα των «53». Δεύτερο φαβορί είναι ο Χαρίτσης, αλλά για αυτόν μου έχει σημαίνον στέλεχος των «53» από την Ηλεία (δε σας λέω και όνομα..) ότι δεν έχει γίνει προεδρικός. Τρίτο φαβορί η Αχτσιόγλου. Βέβαια, πρέπει να βρεθεί ένας ρόλος και για τον Σκουρλέτη, διότι είναι παλιοσειρά και θα δυσαρεστηθεί. Καλό είναι πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνουν με τα εσωκομματικά.

Mea culpa

Ως έμμεση παραδοχή του λάθους της Δευτέρας μπορεί να εκληφθεί τόσο η παρουσία των Ηλείων περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας στο Βουπράσιο, όσο και η ανακοίνωση του περ/ρχηΝεκτ. Φαρμάκη. Κι όταν λέω λάθος, εννοώ την απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου, Π. Παπαδόπουλου, να αρνηθεί τη σχετική συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο επικαλούμενος τον κανονισμό. Κι από όσο ξέρω, δεν άρεσε και σε όλους η στάση του προέδρου, διότι κατανοητοί ως έναν βαθμό οι κομματικοί συσχετισμοί, αλλά κι ο Νίκας στην Πελοπόννησο -που το έβαλε προς συζήτηση στο συμβούλιο- δεν είναι λιγότερο δεξιός.

Ο δαίμων του ΚΙΝΑΛ

O δαίμων του τυπογραφείου μού «έφαγε» χθες την ημερομηνία της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ. Στις 3 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. Θεμα της συνδιάσκεψης ««Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα: Οι αρχές, οι νέες προκλήσεις και η προοπτική». Ευκαιρίας δοθείσης, να σας ενημερώσω ότι το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και τις θεματικές ενότητες. Πιο ενδιαφέρουσα βρήκα την ενότητα «Σοσιαλιστική μας ταυτότητα και ο Πολιτικός φιλελευθερισμός», με συντονιστές τον «βαθύ ΠΑΣΟΚ» Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, διότι μεταξύ των ομιλητών είναι ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που είχε παρουσιάσει το βιβλίο του στο Κτήμα Μερκούρη, και ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης.

Γαλάζιες ίντριγκες

Μπόλικο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΟΝΝΕΔ στην Ηλεία. Μαθαίνω ότι κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της όλης ιστορίας, έχουν κληθεί για εξηγήσεις και πάνε ολοταχώς για πειθαρχικό και διαγραφή. Ιθύνων νους της όλης ιστορίας είναι μάλλον ένας παλιός οννεδίτης που κόπηκε λόγω ασυμβίβαστου, επειδή είναι μετακλητός σε γραφείο υπουργού. Όλο ίντριγκες αυτή η γαλάζια πολυκατοικία, ακόμα και τώρα που έγινε κυβέρνηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος