FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 31/3/2020

Ημερομηνία: 31-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Κουτσή» λύση

«Κουτσή» λύση επέλεξε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, για να κατευνάσει τους επιστημονικούς κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόφαση για το κουπόνι των 600 ευρώ με τηλεκατάρτιση και ανακοίνωσε ότι αν συνεχιστεί η κρίση (που για εκεί πάει…) τον Μάιο θα τους δώσει την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εκτιμά απεριόριστα την εθνική συμβολή του επιστημονικού κόσμου της χώρας, αλλά… το κουπόνι κουπόνι. Τι κι αν του είπαν δικηγόροι και μηχανικοί και γιατροί ότι πρωτίστως είναι ζήτημα σεβασμού προς αυτούς, τι κι αν του είπαν ότι οι «δωροεπιταγές» θίγουν την αξιοπρέπειά τους, ο υπουργός δεν το κατάλαβε – ή έκανε ότι δεν το κατάλαβε. Τόση εμμονή πάντως με το κουπόνι μέσω ΕΣΠΑ δεν την καταλαβαίνω.

Κάντε εμβόλια

Στον εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε χθες ο Τσιόδρας, στο περιθώριο της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα Υγείας. Όπως ανέφερε, συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως δύο ετών και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά γενικότερα. Το παιδί που θα εμβολιαστεί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα, ενώ μετά το πέρας της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές δόσεις. Η διακοπή των εμβολιασμών ακόμη και βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων, αυξάνοντας την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνει ο εμβολιασμός και να επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Θυμάστε όλοι με την επιδημία της ιλαράς πριν από δύο χρόνια» υπογράμμισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος και τόνισε ότι είναι καλύτερα τα πολυδύναμα εμβόλια, ώστε να περιοριστούν και οι επισκέψεις στους παιδιάτρους. Ευτυχώς έχει λουφάξει τα αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Μήνυμα με βίντεο

Μήνυμα στους δημότες του μέσω βίντεο έστειλε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, για να τους ενημερώσει για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι δημότες μπορούν είτε με ένα κλικ είτε με ένα τηλέφωνο στον δήμο να εξυπηρετούνται, ζητώντας τους να μείνουν στο σπίτι. Αν κρίνω από το ότι το βίντεο το είδαν στο facebook περίπου 5.500 επισκέπτες, αποδείχθηκε έξυπνη και αποτελεσματική ενέργεια.

Λάθος στο λάθος

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο Ηλείος περ/κός σύμβουλος Πάνος Μπράμος για τις εξελίξεις στην Πατρών-Πύργου, λέγοντας ότι το «Λάθος στο λάθος» διαχρονικά συνεχίζεται,  με αποτέλεσμα να οδηγείται εκ νέου η κατασκευή του έργου σε αβεβαιότητα. Παράλληλα, καυτηρίασε και το γεγονός ότι στρατηγική του Υπουργείου και «υπεύθυνη πολιτική πράξη» είναι η τύχη του έργου να αφεθεί στην εξέλιξη της πανδημίας, ώστε ο κορονοϊός να γίνει «σωσμός» για την κατασκευή της Πατρών Πύργου.

Διπλό μήνυμα

Διπλό μήνυμα σε κυβέρνηση και Μέρκελ έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης Αρχικά καταλόγισε εμπαιγμό προς τους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας από τους αρμόδιους υπουργούς, λέγοντας ότι τους αντιμετώπισαν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας προτάσσοντας τη δήθεν κατάρτισή τους έναντι της ανάγκης τους για εξασφάλιση της καθημερινής επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή το ευρωομόλογο είναι το φάρμακο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορονοϊό, θυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ το έχει προτείνει από το 2010 και ότι σήμερα έχει αλλάξει στάση ακόμα και η Γαλλία.

Τηλεσυνεδρίαση

Με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας και τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες η 5η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι συνδέθηκαν από τους υπολογιστές των σπιτιών τους, σχηματίζοντας μια εικόνα από το μέλλον, και μάλιστα τήρησαν και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη που αποτέλεσε το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα. Άπαντες εξήραν το ήθος και την αγωνιστικότητα του, καθώς και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς όλα αυτά τα χρόνια στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν είναι κακό, πάντως, να καθιερωθεί και μελλοντικά η τηλεδιάσκεψη, διότι θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα από τις μετακινήσεις.

Προκήρυξη εποχικών πυροσβεστών

Με 30 εποχικούς πυροσβέστες αναμένεται να ενισχυθεί η Ηλεία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς χθες δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη συνολικα 1300 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης πανελλαδικά.  Λόγω κορονοϊού, οι αιτήσεις θα υποβληθούν αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορών (courier) από την Πέμπτη 2 Απριλίου ως την Παρασκευή 10-Απριλίου με την ένδειξη «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ». Στο σάιτ της Πυροσβεστικής fireservice.gr έχει αναρτηθεί όλη η προκήρυξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος