FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/08/2021

Ημερομηνία: 30-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ερώτηση για το Ταμείο Μολυβιάτη

Τη διάθεση του υπολοίπου του Ταμείου Μολυβιάτη στην ανασυγκρότηση της εκ νέου πυρόπληκτης Ηλείας ζητά με ερώτησή του προς τον ΥΠΟΙΚ, Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Όπως αναφέρει στο κείμενό του,  πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εφόδιο για την ταχεία αποκατάσταση των πυρόπληκτων, για αυτό και ζητά να πληροφορηθεί το ακριβές υπόλοιπο των χρημάτων, τα χρήματα που προκύπτουν από τις απεντάξεις καθώς και να επαναδιατεθεί μέσω νέας ΚΥΑ το ποσό που προκύπτει από τις απεντάξεις.

Συνεχίζει

Στη 10η χρονιά λειτουργίας του ετοιμάζεται αισίως να μπει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Αθανάσουλας. H προσπάθεια για την εύρεση εθελοντών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ από αρχές του μήνα θα ανακοινωθεί και η διαδικασία των εγγραφών.

Αναβάθμιση

Αναβαθμίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Πέτρος Ανυφαντής, καθώς ορίστηκε Αντιδήμαρχος  Διοικητικών  Υπηρεσιών με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, έχοντας ευρύ πλαίσιο αρμοδιοτήτων. Οι φήμες περί απόστασης και περί μεταπήδησης του Ανυφαντή στην Περιφέρεια αποδείχθηκαν… φούμαρα.

Ζητά λύση

Λύση για τα οικογένειες που δεν έλαβαν voucher και μένουν εκτός παιδικών σταθμών ή ΚΔΑΠ ζητά ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, Γιάννης Μπιτζούνης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλη αστοχία της κυβέρνησης. Όπως επισημαίνει, ένα στα τρία παιδιά έμειναν εκτός και για αυτό πρέπει να βρει λύση, διότι είναι τουλάχιστον ψυχοφθόρο για ωφελούμενους και εργαζόμενους να βιώνουν κάθε χρόνο την ίδια κατάσταση.

Kριτική για την εκπαίδευση

Κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε με ανάρτησή του στο fb ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, γράφοντας με δηκτικό τρόπο ότι «στέφθηκε με μεγάλη “επιτυχία”». Όπως τόνισε, οι 40.229  υποψήφιοι των Πανελλαδικών δεν θα φοιτήσουν σε κάποιο τμήμα όχι γιατί έγραψαν κάτω από τη βάση αλλά γιατί το “μοντέλο” εισαγωγής στα ΑΕΙ άλλαξε προς όφελος των κολεγίων. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης επιτυχίας του υπουργείου Παιδείας είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εισακτέος στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής… Κατά τα άλλα τα τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας ήταν “προβληματικά” και να κοπούν από το μηχανογραφικό…! Αλήθεια με τους 40.229 υποψηφίους που “κόπηκαν” από την επιτυχημένη συνταγή της Ν. Κεραμέως τι θα γίνει. Ας σοβαρευτούμε και ας πάψουν να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας», ανέφερε.

Επαναλειτουργεί μεθαύριο

Πρωινή επιθεώρηση έγινε χθες από τους τεχνικούς του ΟΣΕ ενόψει της επανέναρξης των δρομολογίων στη γραμμή Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία από την 1η Σεπτεμβρίου. Το ζήτημα είναι για πόσο θα διαρκέσει η λειτουργία της γραμμής και ποια είναι η βιωσιμότητά της, διότι μέχρι τώρα οι οιωνοί δεν είναι καλοί.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι η πρώτη σχολή που άνοιξε και έκλεισε μέσα σε δυο μήνες! Όταν λέμε Παν/μιο Πατρών, το εννοούμε, φίλοι «απέκηδες»! Πατρών και μόνο! Για να δούμε τι θα κάνει τώρα ο κ. Μπούρας με το Ιστορικό-Αρχαιολογικό. Θα το πάρει στην Πάτρα ή θα το αφήσει στο Αγρίνιο;

*Κατά τις 10 με 15 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει να κάνει τον «ανασχηματισμό» ο Ανδρέας Μαρίνος. Νωρίς ακόμα για να προβλέψουμε ποιοι θα μπουν και ποιοι θα βγουν.

*Στην αντιπολίτευση του ίδιου δήμου, όμως, διαπίστωσα κάτι που με μπέρδεψε. Ο Σάκης Γεωργόπουλος στις δύο τελευταίες του ανακοινώσεις (10 και 25/8) υπογράφει ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και όχι ως επικεφαλής της. Βέβαια, στην πρόσφατη ανάρτησή του στο fb έχει προσθέσει τη λέξη «επικεφαλής». Πραγματικά μπερδεύτηκα για το τι ισχύει.

*Πάμε στα ΚΙΝΑΛέικα. Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα Καστανίδη. Δεδομένο ότι ΔΕΝ θα τον στηρίξει ο Γιώργος Παπανδρέου, διότι θα στηρίξει τη Φώφη. Οι πληροφορίες λένε ότι θα το κάνει και με δημόσια δήλωση. Αν μπορεί, ας κάνει κι αλλιώς, είναι και τα «χρωστούμενα» από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

*Το ζήτημα είναι τι θα κάνουν οι ΓΑΠικοί της Ηλείας και της Αχαΐας και κυρίως ο Κατσιφάρας και η ομάδα του. Προς το παρόν παραμένουν «σφίγγες», ίσως γιατί δεν τους ικανοποιεί καμία υποψηφιότητα μέχρι τώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος