FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/11/2020

Ημερομηνία: 30-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποκεντρώνονται οι οικονομικές υπηρεσίες

Ανά περιφερειακή ενότητα θα γίνεται πλέον η ταμειακή διαχείριση, όπως αποφασίστηκε προχθές στο περιφερειακό συμβούλιο στη συζήτηση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι το2016, οι οικονομικές υπηρεσίες είχαν μεταφερθεί από την ΠΕ Ηλείας στην Πάτρα, λόγω μνημονιακής υποχρέωσης, με συνέπεια να προκληθούν μεγάλες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων οικονομικής φύσης (εντάλματα, έλεγχοι, εκκαθαρίσεις κλπ) και να συσσωρευτεί όγκος εκκρεμοτήτων εις βάρος της αγοράς και της τοπικής οικονομίας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, είχε θέσει το ζήτημα εδώ και καιρό στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι είναι δρομολογημένη η διευθέτησή του, όπερ και έγινε. Αυτό είναι σημαντικό, διότι πλέον όλες οι υποθέσεις οικονομικής φύσης θα προχωρούν ταχύτερα και η γραφειοκρατία θα μειωθεί, περιορίζοντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Πρωινές Αιχμές

*Ο Κατρίνης δεν απάντησε στον Μπαλαούρα, αλλά το έπραξε ο γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Αχαΐας, Νίκος Μοίραλης. Αφού του έγραψε διάφορα για τους ΑΝΕΛ και τους ΠΑΣΟΚους που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, του τόνισε ότι «λίγα σας έγραψε ο Κατρίνης. Ο πρ. βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι δε σχολίασε τα περί της σημαίας του Πολυτεχνείου και ότι το pasocificationείναι διεθνής όρος, ζητώντας του στο τέλος να απαντήσει αν το ΚΙΝΑΛ είναι «με τον δρόμο της προόδου ή με τη Δεξιά».

*Μια και είπα για ΚΙΝΑΛ, και επίσημα δελφίνος ο Νίκος Παπανδρέου. Τι ΓΑΠ τι ΝΑΠ. Εγώ προτιμώ Μαργαρίτα με αντίπαλο Εύα, να συνεχιστεί η γυναικεία ηγεσία.

*Από αυτά που διαβάζω στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου, ο Χατζηδάκης τα έχει κάνει μαντάρα στον τομέα της ανακύκλωσης. Ελπίζω στον ανασχηματισμό να μην τον μετακινήσε στο Παιδείας ο Μητσοτάκης.

*Το αίτημα ίδρυσης σχολής ναυαγοσωστών στην Ηλεία στηρίζει ο Βλαγκούλης, αφού έπεισε τον Βελόπουλος να κάνει σχετική ερώτηση στον Πλακιωτάκη.

*Ο ΧΥΤΥ «μπουκώνει», μήπως οι δήμοι να δουν πιο ζεστά το θέμα της ανακύκλωσης;

Εισακούστηκε

Έπιασε τόπο η ερώτηση του Κώστα Τζαβάρα, έστω και κατά το ήμισυ, για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των ελαιοπαραγωγών για την έκτακτη ενίσχυσή τους λόγω covid-19.  Ο Βορίδης ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 2 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν είπε κάτι για την αναθεώρηση των όρων. Έστω κι έτσι, πάντως, η παρέμβαση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε εύστοχη και αποτελεσματική.

Απόρριψη

Δεν μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Πύργου ο Τάκης Αντωνακόπουλος, αφού δεν υφίσταται σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από την 6η ΥΠΕ, η παροχή εθελοντικής ιατρικής υπηρεσίας στο ΕΣΥ δεν προβλέπεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κικίλιας θα καταθέσει τροπολογία, αλλά σκοπός είναι να γίνει άμεσα αυτό, όχι την… Πρωτοχρονιά.

Καμπανάκι

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο περ/κός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακων/νου, για τα απορρίμματα της Ηλείας, καθώς οι πληροφορίες του για τον κορεσμό του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς επιβεβαιώθηκαν, τονίζοντας ότι δεν μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση της ετήσιας εισόδου ποσοτήτων, ο ΧΥΤΑ θα πρέπει να επεκταθεί πριν καν αρχίσει να λειτουργεί ως ΧΥΤΥ!

Αυτοψία

Την επιχείρησητου Κώστα Παναγιωτόπουλου που επλήγη την περασμένη Πέμπτη από πυρκαγιά επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της ζημιάς αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας που στηρίζει δεκάδες θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση. «Η επιχειρηματικότητα και ο εμπορικός κόσμος χρειάζονται την αρωγή μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», τόνισε.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Κριτική για το ΕΣΥ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ Δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε, και πρόσθεσε πως η αξιωματική αντιπολότευση δεν αρκείται μόνο στην κριτική αλλά καταθέτει και εποικοδομητικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, δηλαδή, σε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος