FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/10/2020

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δεν θα μετρά την ψήφο

Σαφή και ξεκάθαρη θέση, με συμβολική και πρακτική διάσταση, πήρε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στη χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο για τη θεσμική απομόνωση της αυτοδιοικητικής παράταξης που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Όπως ανέφερε, κάθε φορά που μία απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εξαρτάται από τη ψήφο της παράταξης της Χρυσής Αυγής, θα αποσύρει μία ψήφο από τη δική του παράταξη για να αντισταθμίζεται η πλειοψηφία. «Εμείς αυτόν τον συμβολισμό και αυτή τη θωράκιση της δημοκρατίας μας θα την κάνουμε πράξη ούτε με βερμπαλιστικές ρητορείες καταδίκης. Με αυτόν τον συμβολικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο αποδεικνύουμε πως η δημοκρατία μας πρέπει να εξοβελίσει κάθε ιδεολογική και πολιτική μισαλλοδοξίας και ολοκληρωτισμού», τόνισε κατά την τοποθέτησή του. Αν μη τι άλλο, ορθότατη θέση, που θα πρέπει να την εφαρμόσουν όσοι πλειοδοτούν σε αντιφασισμό.

Πρωινές Αιχμές

-Ξεκινά σταδιακά η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη τη Χώρα.  Με εξαίρεση τον επανασυντονισμό του τηλεοπτικού δέκτη, οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο, ούτε θα επιβαρυνθούμε οικονομικά ούτε απαιτείται νέος εξοπλισμός. Στον Πύργο αυτό θα γίνει στις 28 Μαΐου του 2021.

-Χτες απέδωσα τη φράση «εθνικό πρόβλημα» στον Βας. Γιαννόπουλο, ενώ το σωστό είναι «εθνικό φρόνημα». Meaculpa.

-Φημολογία για καρατομήσεις και παραιτήσεις αναπτύχθηκε χθες σχετικά με μεγάλο δήμο της Ηλείας. Επιβεβαιωμένο δεν είναι τίποτα, τουλάχιστον για την παραίτηση. Για την αποπομπή δεν παίρνω όρκο.

-Τόσο ζήλο για να κλείσει η Μουσειολογία δεν τον καταλαβαίνω. Το πρόβλημα όλου του Πανεπιστημίου είναι αυτό το τμήμα; Γιατί δεν ξεκινάνε από τα τμήματα που δεν έχουν ούτε έναν καθηγητή;

-Η Ηλεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο «ένα νοσοκομείο και κανένα πανεπιστήμιο».

-Όποιος έχει κότσια, κάνει αυτό που αποφάσισε ο Φαρμάκης με τη Χρυσή Αυγή. Όποιος μικροπολιτικά κριτήρια, αναρωτιέται ποιος είναι χρυσαυγίτης και ποιος όχι.

Ακατάσχετο

Ερώτηση για το ακατάσχετο της ενίσχυσης που θα λάβουν από τις περιφέρειες οι πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις συνυπέγραψε ο Διονύσης Καλαματιανός. Στην ερώτηση, της οποίας η πρωτοβουλία ανήκει στον Μεσσήνιο Αλ. Χαρίτση, επισημαίνεται πως επειδή ελλοχεύει κίνδυνος η ενίσχυση των Περιφερειών να μην εισπραχθείαμιγώς από τις επιχειρήσεις, όπως με την επιστρεπτέα προκαταβολή του κεντρικούκράτους λόγω χρεών στο Δημόσιο, πώς θα προστατευτούν οι δικαιούχοι.

Ενίσχυση Τύπου

Ερώτηση για την ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ευάγ. Λιάκουλη, καθώς και να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει να μην είναι υποχρεωτική η δημοσίευση προκηρύξεων από το Δημόσιο. Όπως ανέφερε, με ευθύνη κυρίως της σημερινής κυβέρνησης, ο Περιφερειακός Τύπος έχει αφεθεί στο έλεος της οικονομικής κρίσης, χωρίς ουσιαστική στήριξη και χωρίς καμία πρόνοια για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του σημαντικού ρόλου που αυτός επιτελεί.

Επερώτηση

Επερώτηση στο περ/κό συμβούλιο για την τύχη της Μουσειολογίας και γενικότερα για τον ακαδημαϊκό χάρτη που επανασχεδιάζει το Παν/μιο Πατρών θα καταθέσει σήμερα ο Ηλείος περ/κός σύμβουλος Παν. Μπράμος. Όπως τόνισε σε συνεργάτες του, δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο να ζητά χρήματα από τον θεσμό της Περιφέρειας για να κλείνει τμήματα κατά το δοκούν.

Αποστολή αλληλεγγύης

Στο Μουζάκι Καρδίτσας βρέθηκαν σε αποστολή αλληλεγγύης εκ μέρους του Δήμου Πύργου ο αν. Δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας και Υγείας Ανδρέας Βγενόπουλος.

Είδη πρώτης ανάγκης καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης που διοργάνωσε το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, παραδόθηκαν στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Θεοφάνη Στάθη.

Ο κ. Στάθης τους ευχαρίστησε ενώ επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο εκφράζοντας ανάλογες ευχαριστίες και δέχθηκε πρόσκληση επίσκεψης στον Πύργο όποτε είναιεφικτό. Κατά τη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Στάθης, Αργυρόπουλος,Βγενόπουλος, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες γύρω από τρέχοντα θέματα που αφορούν τις δημοτικές δραστηριότητες, με κοινό μάλιστα σημείο πως κι οι δύο δήμοι τελούν σε καθεστώς κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω καιρικών φαινομένων (με αυτά του ΔήμουΠύργου ως γνωστόν να έχουνπροηγηθεί χρονικά) και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Μνημόσυνο Τάκη Δόξα σήμερα

Συμπληρώνονται σήμερα 44 χρόνια από τον θάνατο του Ηλείου ποιητή Τάκη Δόξα, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το πολυμεταφρασμένο του ποίημα «Το Φως της Ολυμπίας» απαγγέλλεται σε κάθε τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Για τον λόγο αυτό, σήμερα στις 5μ.μ. θα τελεστεί μνημόσυνο στο Α΄ Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων Πύργου, όπου αναπαύεται ο «Ποιητής της Επαρχίας» μαζί με την αγαπημένη σύζυγό του Ειρήνη. Διοργανωτές είναι και φέτος η Εταιρεία Ηλειακών Μελετών και η  Αγωνιστική Κίνηση για το «Φως της Ολυμπίας» και καλούνται να συμμετάσχουν οι πολίτες της Ηλείας που τιμούν την Μνήμη και το Έργο του Τάκη Δόξα.

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή

Συνελήφθη, χθες το πρωί σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του δράστη, κατά την οποία βρήκαν και κατάσχεσαν οκτώ συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 3 κιλά και 530 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο δράστης επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από καταδίωξη να τον συλλάβουν σε διέξοδο αγροτικής οδού. Σημειώνεται ότι ο δράστης οδηγώντας το αυτοκίνητό του και προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο επιχείρησε να εμβολίσει το υπηρεσιακό όχημα και συγκρούστηκε με αυτό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος