FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/9/2020

Ημερομηνία: 30-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Να ξεχνάμε το ΤΕΦΑΑ

Νομίζω ότι θα πρέπει σιγά σιγά να ξεχάσουμε την προοπτική λειτουργίας ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, διότι αν η κυβέρνηση αποφασίσει την ίδρυση τέτοιας σχολής, θα επιλέξει τη Σπάρτη. Ο λόγος; Θα σας τα γράψω συνοπτικά. Προχθές  η Επιτροπή Κατάθεσης Πρότασης Ίδρυσης ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη έκανε την 1η Σύσκεψη Εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών και των φορέων της Λακωνίας. Παράλληλα, κατατέθηκε η Έκθεση Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του ΤΕΦΑΑ από τον καθηγητή του Παν/μίου Πελ/σου, Γ. Κυπραίο, και αποφασίστηκε  η συμπλήρωση του φακέλου με Οικονομική Μελέτη από το 11ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να κατατεθούν, αναλυτικά, οι περιγραφές των τωρινών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σπάρτης και οι μελέτες για τις υπό κατασκευή, να κατατεθούν μνημόνια συνεργασίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης για την παραχώρηση των δύο καταφυγίων του, με τους δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Μονεμβασίας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για τις ανάγκες του ΤΕΦΑΑ και άλλες ενέργειες. Επίσης, στηρίζει την προσπάθεια η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Κάντε τώρα μια σύγκριση με το τι έχουμε κάνει εμείς εδώ και τι θέλει και το Πανεπιστήμιο Πατρών να κάνει.

Ευτυχώς αρνητικά

Φαίνεται ότι ταρακουνήθηκαν στον ΕΟΔΥ από το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Πρωινής» για την αμέλειά τους να εξετάσουν τα δείγματα των καθηγητών του 2ου γυμνασίου Πύργου. Για αυτό, πριν από μερικές ημέρες, έλαβαν εκ νέου δείγματα, αλλά αυτή τη φορά δεν… τα ξέχασαν σε καμιά κατάψυξη, αλλά τα εξέτασαν αμέσως. Ευτυχώς, ήταν αρνητικά σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο και ότι εφεξής θα υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τους αρμόδιους. Δεν είναι για να παίζουμε με τον κορονοϊό.

Σε εγρήγορση

Διαρκής είναι η προσπάθεια του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργου Φωτεινόπουλου, να λύσει τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων με καθηγητές. Σήμερα αναμένεται και η Γ’ Φάση των Αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά, ενώ ο κ. Φωτεινόπουλος επικοινωνεί συνεχώς και με τα σχολεία για να έχει εικόνα για κάθε είδους πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς

Τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, γάλατα, κονσέρβες) και είδη ρουχισμού (ρούχα, κουβέρτες κλπ) ξεκίνησαν να συλλέγουν οι κάτοικοι του Λαντζοΐου με πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας Λαντζοΐου για να ενισχύσουν τους πλημμυρόπληκτους πολίτες στην Καρδίτσα. «Νιώθουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε έτσι ώστε να επανέλθουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Προσωπικό στοίχημα

Για τον Μάκη Μπαλαούρα τα έργα στον Καϊάφα ισοδυναμούν με προσωπικό στοίχημα, για αυτό και τα παρακολουθεί καθημερινά από κοντά. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τη στάση της ΕΤΑΔ και την απληρωσιά στον εργολάβο, που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά (;) οι εργασίες. Σημασία έχει να προσέξουμε μην αργήσουμε κι άλλο και οδηγηθούμε σε καμιά απένταξη. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που αυτό επιθυμεί, αλλά δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο.

Συνάντηση με Λιβάνιο

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αυτοδιοικητικά στα οποία μπορεί να βοηθήσει η κυβέρνηση. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά και συζήτησαν θέματα που αφορούν τους δήμους και πώς μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει. «Συνάντηση με ένα σπάνιο άνθρωπο, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο! Τον ευχαριστώ θερμά!» έγραψε ο δήμαρχος Πηνειού σε ανάρτησή του στο facebook.

Ουρά για τις συντάξεις

Μέρα συντάξεων η χθεσινή και η ταλαιπωρία στις τράπεζες ήταν μεγάλη. Κάποια στιγμή η ουρά έφτασε στη μέση της κεντρικής πλατείας του Πύργου, αφού ο κόσμος που ήθελε να μπει μέσα, ήταν πάρα πολύς. Ευτυχώς δηλαδή που ήταν ηλιόλουστη η χθεσινή μέρα. Φανταστείτε να έβρεχε χθες και οι πολίτες να περίμεναν στην ουρά.

Ενημερώθηκαν για «Τρίτση»

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, και ο δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, Θαν. Μπέλτσος. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από τους μικρούς δήμους και πώς θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις. Από ό,τι έμαθα, στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εγκρίθηκε η ολοκλήρωση του νέου δημαρχείου και η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος