FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/06/2021

Ημερομηνία: 30-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σήμερα η αίτηση για την ανάπλαση

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο ανάδοχος της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι Κατακόλου την αίτηση έναρξης των εργασιών στο οικείο Λιμεναρχείο, για να πάρει και την τυπική άδεια από την πλευρά των Αρχών και να ξεκινήσει το έργο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, οπότε η ανάπλαση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα εκτελεστούν στην Ηλεία, με αρχικό προϋπολογισμό 10,5 εκατ. ευρώ και που κατά τη δημοπράτησή του συγκέντρωσε πανελλαδικό ενδιαφέρον με συμμετοχή μεγάλων εταιρειών από την Αθήνα.

Aίσθηση

Αίσθηση προκάλεσε στους νομικούς κύκλους το άρθρο του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα στην ΕφΣυν, καθώς ήταν υψηλού επιπέδου, χωρίς κομματικές αποχρώσεις και απόλυτα τεκμηριωμένο. Όπως πληροφορήθηκα από αθηναϊκές πηγές, το άρθρο μοιράστηκε και διαβάστηκε συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια.

Νέα Γραμματέας

Η Νικολία (Νίκα) Λαμπροπούλου εξελέγη νέα γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, κατά την ειδική διά περιφοράς συνεδρίαση και ψηφοφορία προχθές, λαμβάνοντας το απόλυτο των ψήφων (15) της πλειοψηφίας. Η κα Λαμπροπούλου αντικατέστησε την παραιτηθείσα από τη θέση και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Αναστασία Ζήρου.

Πανδημία

Επισκόπηση της πορείας της πανδημίας έκανε μετά από καιρό ο Θοδωρής Κονδύλης, αναφέροντας ότι η η εικόνα είναι εξαιρετική, με 80% μείωση των κρουσμάτων το τελευταίο 14ήμερο. Δεκαπέντε ήταν τα κρούσματα το προηγούμενο επταήμερο, 6 το τελευταίο, συνολικά 21 ενεργά σήμερα. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, όμως, ο ρυθμός είναι… χελώνας, σταθερά 64/74 ΠΕ με 34,6% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση. «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, τεράστια διαφορά από το μ.ό.της χώρας, (43,7%), ο δυτικός τομέας Αθηνών και η Π.Ε. Θεσπρωτίας φτάνει το 60%, στα νησιά: η Μύκονος έχει κάνει άλμα με 92,3%, γενικά τα νησιά πάνε άψογα, ακόμα και αυτά που είχαν ξεκινήσει νωχελικά, όπως η Ζάκυνθος κατάλαβαν την αναγκαιότητα και φτάνει σήμερα το 50%», έγραψε.

Μηνυτήρια αναφορά

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Αποχέτευσης «Ηρακλής» ,  Έκτορας Ρουμελιώτης, Νίκος Γεωργόπουλος και Α. Μαρίνος, κατά  των  υπολοίπων μελών του ΔΣ για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας του άρθρου 390 ΠΚ σε βάρος του  Δημοσίου για ζημία άνω των 120.000 ευρώ. Ο κ.Ρουμελιώτης προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα ο Σύνδεσμος «Έχουμε ζητήσει τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ, το φυσικό αρχείο, τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής , ενημέρωση και συζήτηση επί του πίνακα των συνολικών αποφάσεων  που έχουν ληφθεί από την συγκρότηση και ανάληψη  καθηκόντων του ΔΣ έως σήμερα, αλλά δεν έχουμε παραλάβει τίποτα. Δυστυχώς  τα υπόλοιπα δύο μέλη του ΔΣ δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις παρά τις προσκλήσεις που τους έχουμε απευθύνει με δικαστικό επιμελητή», ανέφερε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ανάλογες νομικές ενέργειες θα προβεί και ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς όρισε δικηγόρο για να συντάξει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα και αναφορά στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης για πειθαρχική διερεύνηση κατ΄ άρθρο 233 επ. ν. 3852/2010 αναφορικά με διαδικασία αντικατάστασης – εκλογής νέου Προέδρου του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου.

Στην Πάτρα για το εργασιακό

Oμιλητής στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΕΒΕ και το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το νέο Πτωχευτικό Νόμο ήταν προχθές ο βουλευτής Ηλείας , Διονύσης Καλαματιανός, μαζί με τον δικηγόρο –εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά. Στη συζήτηση έκαναν παρέμβαση εκπρόσωποι επιμελητηρίων, συλλόγων και φορέων, ενώ ο Δ. Καλαματιανός ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο νέος πτωχευτικός οδηγεί σε απώλεια όλης της περιουσίας των οφειλετών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Κινητικότητα υπάρχει στη ΝΟΔΕ Ηλείας ενόψει εσωκομματικών εκλογών. Το θέμα είναι αν θα υπάρχει έτερος διεκδικητής απέναντι στον Χρ. Γαβρά. Ή μήπως υπάρξει διεκδικήτρια;

*Noμίζω ότι έχω εντοπίσει την… πηγή της διαρροής των σεναρίων περί υποψηφιότητας Σκυλακάκη στην Ηλεία. Αφού το διασταυρώσω, θα σας αποκαλύψω περισσότερα.

*Επειδή από εδώ θα διαβάζετε μόνο αλήθειες, κι ας είναι δυσάρεστες. Nα ξέρετε λοιπόν ότι η προτεραιότητα υλοποίησης του Ε65 έχει προκαλέσει μουρμούρα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ. «Την ίδια κίνηση με το Λεύκτρο-Σπάρτη θα έχει, πολλά λεφτά για αμφίβολο αποτέλεσμα», σιγοψιθυρίζουν κάποιοι.

*Έπεσα έξω τελικά ως προς τον Μάκη Μπαλαούρα, γιατί τελικά δεν σχολίασε τη φιέστα στον Καϊάφα. Εκτός αν ετοιμάζει κανένα κατεβατό για να απαντήσει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος