FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/6/2020

Ημερομηνία: 29-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Νωρίς φέτος

Πριν πιάσει Ιούλιος τοποθετήθηκε φέτος το μηχάνημα «Σίτρακ» στην παραλία «Πλάκες» του Κατακόλου. Από ό,τι ήξερα, ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, επέσπευσε την εγκατάσταση όταν ενημερώθηκε από την εταιρεία ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Θα μου πείτε, για δυο μέρες; Ναι , για δυο μέρες. Όταν κάποιος έχει κινητικά προβλήματα, ακόμα και μια μέρα στη θάλασσα σημαίνει μια μέρα αποκλεισμού λιγότερα, μια μέρα θεραπεία περισσότερη. Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι στόχος ήταν να εγκατασταθεί και νωρίτερα αλλά με τη γραφειοκρατία δεν τα βάζεις, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες για τη συμβολή τους.

Στα κάγκελα οι αγρότες

Εβδομάδα κινητοποίησεων για τους αγρότες, αφού θα έχουμε τρεις συσκέψεις και δράσεις τις επόμενες μέρες. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλεία  κάνει σήμερα αγροτική σύσκεψη και αύριο πάει Πάτρα για διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ και στην Περιφέρεια, το Σάββατο η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας οργανώνει ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας και την Κυριακή έχει Γενική Συνέλευση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου. Οι παραγωγοί δεν έχουν πάρει τίποτα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ο Βορίδης μέχρι τώρα φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στην εκλογική του περιφέρεια, εξ ου και η βιασύνη για αποζημιώσεις στην ανθοκομία. Τζάμπα ήρθε στην Ηλεία για την πίτα της ΝΟΔΕ…

Κριτική για το ασφαλιστικό

Κριτική στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό άσκησε ο Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας επιστρέψαμε στο 2014, καθώς το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δοκιμάζεται ξανά. Όπως επισήμανε ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, ακόμα και προ κρίσης κορονοϊού, αλλά και τώρα, αφήνει το ασφαλιστικό σύστημα χωρίς ουσιαστική στήριξη, χωρίς νέους πόρους, ενώ παρατηρείται μεγάλη μείωση των εσόδων του, χωρίς πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού, ενώ οι εκκρεμότητες στην έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης έχουν αυξηθεί ραγδαία. «Πριονίζει τα πόδια του e-ΕΦΚΑ, απαξιώνοντάς τον, οδηγώντας το σύστημα στην ιδιωτικοποίηση», τόνισε σε συνέντευξη στην ΕφΣυν.

Εγρήγορση 

Την ανάγκη συμμετοχής και συνεργασίας όλων των αγροτών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, ενόψει της κλειστής σύσκεψης το ερχόμενο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Όπως τόνισε, έχουν κληθεί όλοι οι εκπρόσωποι της κεντρικής και της αυτοδιοικητικής εξουσίας, και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μαζικότητα, συνεργασία και συσπείρωση για να πετύχουν κάτι. «Ο αγροτικός τομέας πεθαίνει» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στη σύσκεψη θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Επίκουρος

Σημαντικό βήμα στην ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία έκανε  ο διπλωματούχος αρχιτέκτονας Βασίλης Στρουμπάκος, ο οποίος κατάγεται από την Κρέστενα και ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Πύργο. Τον περασμένο Μάρτιο εξελέγη  Επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου δίδασκε για περίπου 10 χρόνια ως εντεταλμένος Λέκτορας στο τμήμα, με ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο τον ψηφιακό και παραμετρικό σχεδιασμό.

Αιχμές για Στουρνάρα

Την έκθεση του Στουρνάρα για την οικονομία σχολίασε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στεκόμενος στα σενάρια της ύφεσης. Όπως αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ, οι προβλέψεις του δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτές της κυβέρνησης, αφού στο δυσμενές σενάριο ο Στουρνάρας δεν προβλέπει απλώς βαθύτερη ύφεση αλλά και ανάκαμψη που δεν είναι τύπου V αλλά πιο αργή. «Ούτε περνάν απαρατήρητες οι παραινέσεις του κ. Στουρνάρα για δημοσιονομική προσαρμογή και αναρωτιέμαι αν ο ίδιος αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εμπεριέχει μια γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή. Με βάση αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών έχει κάποιο σχέδιο; Ο κ. Σταϊκούρας καταλαβαίνει αυτούς τους κινδύνους ή θεωρεί ότι το μέγεθος και ο τρόπος δημοσιονομικής προσαρμογής που επελέγησαν στο παρελθόν από κυβερνήσεις που υπηρέτησε ήταν ο ενδεδειγμένος;», ανέφερε ο Τσακαλώτος προσθέτονας ότι αν η μεγάλη ελπίδα για την οικονομία σήμερα είναι οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, τώρα που οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι στα τάρταρα, δεν είναι καν άξιο σχολιασμού.

Νέα αποχή των λογιστών

Νέα αποχή αποφάσισαν οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί της χώρας για τις 2 και 3 Ιουλίου, έπειτα από συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποχής στις 18 Ιουνίου. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανέφερε ότι, παρακολουθώντας καθημερινά το «σισύφειο μαρτύριο» των Λογιστών – Φοροτεχνικών και τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Διοίκησης παρά τα αναρίθμητα τεκμηριωμένα έγγραφα της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας με παρόμοιες κινητοποιήσεις-δράσεις ανάλογα με την εξέλιξη και ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματά μας.

Οι πρώτες πτήσεις στον Άραξο

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου σε ένα νέο πρωτόγνωρο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός ανοίγει και το αεροδρόμιο στον  Άραξο. Οι πρώτες πτήσεις με προορισμό την Αχαΐα και την Ηλεία, αναμένονται από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας μία από Φρανκφούρτη και μία από Βέλγιο μέσω Κέρκυρας. Το Σάββατο 4 Ιουλίου αναμένεται μία πτήση από Λιθουανία και μία από Πολωνία, την Κυριακή μία από Λετονία και την Τρίτη από Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία και Πολωνία. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, το πρόγραμμα των πτήσεων θα διαμορφώνεται ή θα διαφοροποιείται ανάλογα και με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενώ τα τεστ στους ταξιδιώτες στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου θα διενεργούν γιατροί της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου, μια και το πολιτικό αεροδρόμιο στερείται γιατρού. Επίσης αυτές τις ημέρες γίνονται προετοιμασίες στο αεροδρόμιο και αναμένεται η προμήθεια πλέξιγκλας για τα γκισέ εξυπηρέτησης των αεροπορικών εταιρειών, απολυμαντικά, μάσκες κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος