FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/04/2021

Ημερομηνία: 30-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Φήμες για τραπεζικό λουκέτο στη νότια Ηλεία

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ηλείας, καθώς έχει αναπτυχθεί φημολογία για κατάργηση τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εξέλιξη που –αν επαληθευτεί- θα αναγκάσει όλους τους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους να στον Πύργο, για να διεκπεραιώσουν ακόμα και τις πιο βασικές συναλλαγές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο τοπικός εμπορικός σύλλογος έχει ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους φορείς, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο, για τις επιπτώσεις πιθανής κατάργησης του τραπεζικού υποκαταστήματος, αφού εξυπηρετεί πάνω από 30.000 πολίτες σε μεγάλη γεωγραφική ζώνη, δεδομένου ότι στην Ανδρίτσαινα και στην Αρχαία Ολυμπία έχουν ήδη κλείσει τα υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας. Μέχρι στιγμής, από τραπεζικές πηγές δεν υπάρχει ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση.

Παρεμβάσεις

Σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων ετοιμάζει ο Κώστας Τζαβάρας μετά τις πασχαλινές διακοπές, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Δεδομένου ότι η πανδημία μπαίνει σε τροχιά ύφεσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ο έμπειρος βουλευτής Ηλείας της ΝΔ αναμένεται να πυκνώσει τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις, τις οποίες ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοί –μέχρι και ο ίδιος ο Τσίπρας- έχουν εκθειάσει επανειλημμένως.

Γερμανικές αποζημιώσεις

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει στην επικαιρότητα ο πρώην βουλευτής Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας, μετά τα δύο ψηφίσματα που κατέθεσαν στη γερμανική Βουλή το DieLinkeκαι οι Πράσινοι, τα οποία βέβαια απορρίφθηκαν. Αν τελικά οι Πράσινοι συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές, αλλάζουν οι συσχετισμοί.

«Η έγω είμαι ΠΑΣΟΚ ή…»!

Με… εμπνευσμένη τοποθέτηση σχολίασε τη θέση του Κατσιφάρα για τους ΟΤΑ ο Φαρμάκης στο προχθεσινπο περιφερειακό συμβούλιο. Ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας παρέθεσε τις απόψεις του Βενιζέλου, του Σκανδαλίδη και του Γρηγοράκου για τον Κλεισθένη και την αυτοδιοίκηση, λέγοντας στον προκάτοχό του ότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων.  «Ή εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ ή εσείς έχετε ακολουθήσει τον κ. Ραγκούση στις αλλαγές» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η δική του άποψη για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας δήμων & Περιφερειών είναι σταθερή εδώ και χρόνια.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Με (κεντρο)αριστερό φλας βγήκε στον Κατσιφάρα ο Φαρμάκης, σχετικά με τον εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ, υπενθυμίζοντάς ότι με 23% στον α’΄γύρο και 50% στον β’ γύρο το 2014, μια χαρά κυβέρνησε με το πλειοψηφικό.

*Ο Κατσιφάρας απάντησε με ανάρτηση ομιλίας του το 2018 στην Πάτρα, λέγοντας ότι από τότε ήθελε αναλογικότερο σύστημα με κυβερνησιμότητα, καταλογίζοντας σε άλλους ότι δεν ήθελαν τον «Καλλικράτη». Τελικά δεν κατάλαβα όμως αν τον ήθελε τον «Καλλικράτη», διότι με αυτόν τον νόμο εξελέγη δύο φορές περ/ρχης.

*Τα Αιχμηρά επιστρέφουν την επόμενη Πέμπτη ξανά. Ως τότε θα έχουμε συγκεντρώσει πλούσιο υλικό από τα πολιτικά παρασκήνια της Ηλείας και όχι μόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος