FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/03/2021

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Απόλαυσε την εισήγηση

Έλαμπε το πρόσωπο του Νεκτάριου Φαρμάκη κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη διημερίδα της Πρωινής για την Ελληνική Επανάσταση. Όπως είπε κι ο ίδιος, βγήκε για λίγο από τον ρόλο του περιφερειάρχη για να μιλήσει για ένα θέμα που τον απασχολούσε ως αντικείμενο μελέτης από τα φοιτητικά του χρόνια, τον φιλελληνισμό και το φιλελληνικό κίνημα. Όπως τόνισε, είναι ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την ανάγκη διαρκούς και έντονης εξωστρέφειας που έχει ο τόπος, ώστε να αντλεί τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τον διεθνή περίγυρο αλλά και να μπορεί να διαμορφώνει συμμαχίες για να ισχυροποιήσει τις θέσεις και τα συμφέροντά του. Στο τέλος εξέφρασε και την ικανοποίησή του για το ότι αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε –έστω και διαδικτυακά- στη Δυτική Ελλάδα, τόπο με τεράστιο ιστορικό απόθεμα, από την Ολυμπία

Υπερκομματικός

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για τον Κώστα Τζαβάρα οι συμμετέχοντες εισηγητές στη διημερίδα της Πρωινής για το 1821. Αρχικά ο Κώστας Δουζίνας τόνισε ότι ο Ηλείος βουλευτές είναι ένας διανοούμενος με τον οποίο ανέπτυξαν υψηλού επιπέδου κοινοβουλευτικό διάλογο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική σύνοδο, ενώ στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο Κώστας Τζαβάρας είναι υπόδειγμα μάχιμης πολιτικής παρουσίας και κοινοβουλευτικής λογιοσύνης.

Σε εγρήγορση

Σε εγρήγορση είναι ο Γιάννης Λέντζας, προκειμένου να αποτρέψει νέα διασπορά του κορονοϊού στον κάμπο, για αυτό και ενημερώνεται διαρκώς για τα αποτελέσματα των rapid test. Χθες το βράδυ ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημέρωσε το κοινό πως την περασμένη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στον δήμο ήταν 21, εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύονται και τα 17 έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Γραμματέας

Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας εξελέγη χθες η οικονομολόγος Εύη Βεργοπούλου, αντικαθιστώντας τον Νίκο Μοίραλη ο οποίος παραιτήθηκε. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πρόσωπο από την Ηλεία εκλέγεται σε τέτοιο αξίωμα, αφού η προηγούμενη φορά που Ηλείος είχε εκλεγεί μέλος στον ίδιο θεσμό, ήταν το 1996 ο Γαβρίλης Λιατσής.

Κοινοβουλευτική νίκη

Έπιασε τόπο η πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Κατρίνη προς την υπουργό Παιδείας σχετικά με την ανάκληση της εγκυκλίου που ουσιαστικά ακύρωνε τις ισχύουσες γνωματεύσεις των παιδιών με αυτισμό και τα καλούσε να επαναξιολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου για να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Χθες η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Παιδεία εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι σχετικές γνωματεύσεις εξαιρούνται από τις διατάξεις της πρόσφατης υπουργικής απόφασης. Και ο άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον η Κεραμέως που πρέπει να βγάζει από μία φωτο με ιερέ κάθε μέρα.

Ειρηνοδίκης Πύλου!

Νέο επαγγελματικό κεφάλαιο άνοιξε πριν από μερικές ημέρες για την ηλειακής καταγωγής απόφοιτο Νομικής Κωνσταντίνα Τσουτσάνη από την Ηράκλεια (Μπρούμα) του δήμου Αρχαίας Ολυμπία, καθώς έκλεισε ο κύκλος της δικηγορίας και άνοιξε αυτός του δικαστή, αφού ορίστηκε Ειρηνοδίκης Πύλου, ύστερα από επιτυχημένες εξετάσεις στον σχετικό διαγωνισμό. «Σήμερα ξεκινάει ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό κομμάτι της ζωής μου με πολλή χαρά και συγκίνηση! Έκλεισε ο κύκλος της δικηγορίας και αρχίζει αυτός του δικαστή! Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσους με στήριξαν και ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια!», τόνισε σε ανάρτησή της. Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Κέρδισε την προτίμηση του κοινού, παρά τη λιακάδα, η διημερίδα της Πρωινής. Ένα ευχαριστώ στον κόσμο είναι λίγο…

*Ποτέ στα χρονικά δεν έχει δοθεί ημιαργία στο προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου παραμονή της 25ης Μαρτίου – και όμως προχθές συνέβη! Με απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε κυκλική βάρδια, σχόλασαν στη 1 το μεσημέρι και μόνο τυχαίο δεν ήταν! Στις 3μ.μ. που κανονικά θα σχόλαγαν, ήταν προγραμματισμένη η κινητοποίηση συμπαράστασης των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ηλείας στην πύλη του Νοσοκομείου…

*Οι πληροφορίες λένε ότι ο Σπηλιόπουλος πάει για δήμαρχος Αιγίου το 2023, οπότε επιβεβαιώνεται το σενάριο περί υποψηφιότητας Κατσικόπουλου στην περιφέρεια.

*Επιβεβαιωμένο: τουλάχιστον μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία είναι κενή.

*Πλην του Τζαβάρα, ο Βενιζέλος έπλεξε το εγκώμιο δύο ακόμα Ηλείων: του Γιάννη Ζαφειρόπουλου και του Αθανάσιου Κανελλόπουλου ως πρότυπα μάχιμης παρουσίας και κοινοβουλευτικής λογιοσύνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος