FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 3/6/2020

Ημερομηνία: 03-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αχρωμάτιστη συνεργασία

Ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης δίνει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για να υλοποιούνται γρήγορα τα έργα, για αυτό και κάνει συχνά πυκνά συσκέψεις εργασίας με τις υπηρεσίες των δήμων. Το επανέλαβε και χθες, ότι ο Α΄ με τον Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης  αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των πολιτών καθώς και ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες. δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια Δυτικής και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών για την κάλυψη των αναγκών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σημειώνοντας πως οι ανάγκες των πολιτών δεν έχουν χρώμα.

Περί συντάξεων

Δέκα χρόνια ακούγαμε ότι οι Έλληνες παίρνουν υψηλές συντάξεις από τα 50 τους. Όμως τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον Μάρτιο του 2020, άλλα δείχνουν. Πρώτον ότι το 95% των συνταξιούχων είναι άνω των 55 ετών, η μέση κύρια σύνταξη είναι 72 ευρώ, η χαμηλότερη σε όλη την Ευρώπη, και η μέση επικουρική 172 ευρώ. Περίπου 616.000 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ και 1,1 εκατ. συνταξιούχοι κάτω από 700 ευρώ. Επομένως, όποιος επαναφέρει εκ νέου συζήτηση για περικοπές, θα το κάνει εκ του πονηρού, διότι επιχειρήματα της προκοπής δεν έχει. Προς το παρόν, ο Σταϊκούρας απορρίπτει κάθε τέτοια σκέψη, διότι ξέρει πως αν το επιχειρήσει, η δημοφιλία της κυβέρνησης θα πέσει κατακόρυφα. Ποντάρει σε νέα δανεικά ως το τέλος του έτους και στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης από του χρόνου.

Κριτική

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας ότι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει να χρηματοδοτηθεί για να αντέξει. «Αυτή τη στιγμή η αγορά, οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας φωνάζουν ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν για να αντέξουν. Η απόγνωσή τους είναι πολύ μεγάλη. Το ύψος της ύφεσης εξαρτάται από τα μέτρα ενίσχυσης που λαμβάνει ή δεν λαμβάνει η κυβέρνηση. Η μεγάλη ύφεση που έρχεται και φέρνει λουκέτα, απολύσεις, ραγδαία αύξηση της ανεργίας, μείωση εισοδημάτων και μισθών, έχει συγκεκριμένη υπογραφή», επισήμανε.

Συνέβαλε

Στην επιτυχημένη –έστω και κατά το ήμισυ– έκβαση της προσπάθειας του Διαβαθμιδικού να εισπράξει χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ, συνέβαλε καθοριστικά και ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας. Χάρη στη νομική αλλά και την πολιτική του συγκρότηση βοήθησε τον αντιδήμαρχο Νίκο Κοτσώνη στο να κάνει τις ενδεδειγμένες κινήσεις και να αποφύγει τρικλοποδιές (δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δεν ήθελαν να ευοδωθεί το εγχείρημα), προκειμένου να πάρει ανάσα ο Σύνδεσμος.

Διάλογος για το Ταμείο

Δημοκρατικό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους ζήτησε από την κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συναίνεσης για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι η Νέα Δημοκρατία, παρά τον μανδυα στροφής στο κέντρο που προσπαθεί να πέρασει ο Μητσοτάκης στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα που διακρίνεται από αλαζονεία, συγκεντρωτισμό και αυταρχισμό.

Παραιτήθηκε

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κατέθσε χθες το πρωί ο Αχαιός περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», Κώστας Σπηλιόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», βασική αιτία της παραίτησής του ήταν οι δυσκολίες στη συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών. Ο ίδιος πάντως ανέφερε στην «Πρωινή» ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Δεν τον αλλάζει

Καμία διάθεση να αλλάξει διοικητή στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Πύργο δεν έχει ο Μηταράκης, σύμφωνα με όσα είπε στην απάντηση προς τον βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Καμίνη. Ο υπουργός Μετανάστευσης παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο νεοδιόριστος διοικητής απέκρυψε τη συγγραφή του επίμαχου βιβλίου για το Ισλάμ, διότι δεν του ζήτησαν αναλυτικό βιογραφικό, ανέφερε ότι οι απόψεις του διοικητή είναι απλώς «δεξιές» και κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι είναι υπέρ των πιστοποιητικών φρονημάτων! Βγήκε κι από πάνω, δηλαδή, ο υπουργός, υπενθυμίζοντάς μας ότι στην άλλη δομή έβαλε τον Ναμπίλ. Τρομερο επιχείρημα.

Χορηγία προστασίας

Μια ακόμα ευγενική χορηγία, προκειμένου να θωρακιστούν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δέχθηκε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Παραδόθηκαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Christian Tete, κ. Χρήστο Φόντα στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκο Παναγιώτη 50 τεμάχια αντισηπτικά gel και 50 τεμάχια μάσκες προσώπου. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φόντα για τη σημαντική συμβολή της εταιρείας του στην ενίσχυση και την ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος κατά την παραλαβή εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του τονίζοντας ότι η χορηγία συμβάλλει στο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων του Τομέα Καθαριότητας, αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα με ζήλο και αφοσίωση εργάζονται για να προσφέρου ασφάλεια και καθαριότητα. «Πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας, είναι άξιες συγχαρητηρίων», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος