FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/09/2021

Ημερομηνία: 29-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δύο Ηλείοι στην Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος

Αρκετή δόση… Ηλείας περιείχαν οι πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ),  στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Σπύρος Καπράλος. Ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών, Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης, Γιάννης Κάπος, με καταγωγή από το Νεοχώρι Ζαχάρως, εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας, ενώ μέλος της ίδιας Επιτροπής εξελέγη ο ανερχόμενος νέος δικηγόρος Αθηνών Γιώργος Κωνσταντόπουλος, από την Ξυλοκέρα, ο οποίος δραστηριοποιείται δυναμικά στα κοινά εδώ και καιρό. Η Επιτροπή παίζει κομβικό ρόλο στο οικοδόμημα της ΕΟΕ, ενώ επιλαμβάνεται του συνόλου των υποθέσεων παραβίασης φιλάθλου Πνεύματος από τους εμπλεκόμενους με οποιαδήποτε ιδιότητα στον αθλητισμό. Καλή επιτυχία και γερό στομάχι και στους δύο!

Έγκριση

Από την Οικονομική Επιτροπή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πέρασε χθες η προγραμματική σύμβαση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την Περιφέρεια για την αναβάθμιση της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ολυμπία για περισσότερες ημέρες. Στόχος του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, είναι να αυτό να γίνει πράξη στο μέτρο του εφικτού από την τελετή της 18ης Οκτωβρίου.

livanos-spilios1

Έλεγχος

Έλεγχο στα αποθέματα σταφίδας που ισχυρίζεται ότι διαθέτει η Παναιγιάλειος Ένωση, διέταξε ο ΥΠΑΑΤ, Σπήλιος Λιβανός, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη της ΈΑΣ Ζακύνθου, οι οποίοι εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το ύψος των αποθεμάτων που θρυλείται ότι υπάρχουν. Για να δούμε τι θα μας δείξει ο έλεγχος. Η ουσία δεν αλλάζει, το ΥΠΑΑΤ θα πρέπει να ενισχύσει τους σταφιδοπαραγωγούς αν  τιμή πάει στο 1.10.

Συγκρότηση

Από τις λίγες σοβαρές και συγκροτημένες αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις είναι αυτές που γράφει στο facebook ο Σπύρος Λαμπρινός, τόσο για τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας όσο και για την Πατρών-Πύργου, χωρίς να παραλείπει τον σχολιασμό της γενικότερης επικαιρότητας. Δεν ξέρω κατά πόσον εισακούγονται οι απόψεις τους, όμως καλό είναι να τις διαβάζουμε.

Έρχεται ξανά στην Ηλεία

Στην Ηλεία αναμένεται να ξαναβρεθεί εντός του Οκτωβρίου ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. ΟΙ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισκεφθεί τον δήμο Πηνειού, του οποίου έχει ανακηρυχθεί από το 2019 επίτιμος δημότητας, καθότι τον συνδέει βαθιά και πολύχρονη φιλία με τον δήμαρχο –και «σκληρό» καραμανλικό- Ανδρέα Μαρίνο. Ο λόγος της επίσκεψης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αλλά η λογική λέει ότι μάλλον θα είναι το κεντρικό πρόσωπο σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η δημοτική αρχή.

Προτεραιότητα

Την ανάδειξη της Πολιτικής Προστασίας σε κυρίαρχη προτεραιότητα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, τονίζοντας ότι είναι πλέον αδήριτη ανάγκη η θεσμοθέτηση ενός Εθνικού Σχεδίου Προληπτικής  Αντισεισμικής Θωράκισης Κτιρίων με σκοπό την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού προσεισμικών ελέγχων σε Δημόσια και Ιδιωτικά κτίρια και δράσεων οικονομικής ενίσχυσης για την υλοποίηση της στατικής ενίσχυσης τόσο για Δημόσια όσο και για Ιδιωτικά κτίρια.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Η μεταγραφή Φραγκαντώνη έχει διπλή επικοινωνιακή ανάγνωση, οπότε ο καθένας διαλέγει όποια θέλει. Το σίγουρο είναι ότι αυξάνει τον ανταγωνισμό στο επόμενο ψηφοδέλτιο του Αντωνακόπουλου, κάτι που ευνοεί τον δήμαρχο αλλά θέτε σε εγρήγορση τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

*Σε ανοιχτή επικοινωνία με το γραφείο Στουρνάρα είναι ο δήμαρχος Πύργου για την αξιοποίηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε με leasing είτε με αγορά.

*Την Παρασκευή θα συζητηθούν τελικά οι επίκαιρες ερωτήσεις Κατρίνη και Νικολακόπουλου για την Πατρών-Πύργου. Λογικά θα συζητηθούν και θα απαντηθούν ταυτόχρονα, διότι αφορούν το ίδιο θέμα. Συντονιστείτε στο κανάλι της Βουλής, ίσως έχουμε νεότερα διά στόματος Καραμανλή.

*Συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο ο Κατσιφάρας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ακόμα δεν έχει εκφράσει προτίμηση για τον ποιον/ά θέλει αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

*Αν σας περισσεύουν τέσσερα ευρώ, στις 5 και στις 12 Δεκέμβρη βγάζει αρχηγό το ΚΙΝΑΛ. Εν τω μεταξύ τον ίδιο μήνα μάλλον θα κάνουν συνέδριο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις θα τις κάνει «εκτός έδρας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος