FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/12/2020

Ημερομηνία: 29-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τον διέγραψε

Θέμα χρόνου ήταν η διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Ζαχάρως και εντεταλμένου για τον τουρισμό, Παναγιώτη Παναγόπουλου, από την παράταξη της πλειοψηφίας, κατόπιν σχετικής πρότασης του δημάρχου Κ. Αλεξανδρόπουλου, μετά τη διαφοροποίησή του στο θέμα της λειτουργίας του «Παρά θίν’αλός».  Από τους συνολικά 15 παρόντες, 13 ψήφισαν υπέρ της διαγραφής και δύο «παρών», ενώ έλειπε ένας. Όπως αναφέρει το πρακτικό της διαγραφής,  «η συμπεριφορά και η στάση του κ. Π. Παναγόπουλου στρέφεται εναντίον του Δημάρχου, της παράταξης και ο ίδιος λειτουργεί ως αντιπολίτευση μέσα στην ίδια την παράταξή μας, αδιαφορώντας για όσα έχουμε συναποφασίσει ως παράταξη και ως δημοτικό συμβούλιο, όσον αφορά στην ταχύτερη, κατά το δυνατό,  λειτουργία του «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ», σύννομα και χωρίς να υπάρξει η ελάχιστη πιθανότητα εμπλοκής του Δήμου μας σε νέες δικαστικές περιπέτειες και αγωγές αποζημιώσεων, το οποίο, άλλωστε, αποτελεί επιθυμία κάθε δημότη της Ζαχάρως». Στη συνέχεια ο δήμαρχος του καταλόγισε ότι επί μήνες ασκεί προσωπική πολιτική και ότι είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική της παράταξης με την οποία εξελέγη, ότι παραπληροφορεί τους δημότες για το συγκεκριμένο ζήτημα και πως καταφέρεται εναντίον του με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς.

Πρωινές Αιχμές

*Πάνω που χαρήκαμε για την έλευση επικουρικού ορθοπαιδικού στο Νοσοκομείο του Πύργου, χθες μάθαμε ότι αποχωρεί μόνιμος ορθοπαιδικός των ΤΕΠ, καθώς θα μετακινηθεί σε νοσοκομείο της Αχαΐας. Το ισοζύγιο παραμένει ίδιο, έστω κι αν χάσαμε μόνιμο και πήραμε επικουρικό.

*Στην Αμαλιάδα κάνουν προσπάθειες να πείσουν ορθοπαιδικό να έρθει από την Πάτρα εδώ για να αποτραπεί το κλείσιμο της κλινικής. Δύσκολο εγχείρημα, ακόμα κι αν διοικεί την 6η ΥΠΕ ο ικανός Καρβέλης!

*Νομίζω ότι όσα έγιναν με τη βουλευτική δωρεά προς την Αστυνομία, κατά βάθος σχετίζονται με τι εκλογές που επίκεινται τον Ιούνιου του 2021 στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

*Επιστολή στον Χατζηδάκη έστειλαν οι επτά οργανώσεις που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης για την «αναμόρφωση» των δασικών χαρτών, με την οποία του ζητούν να στείλει όλα τα χαρτιά για να μην καθυστερεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Σωθήκανε…

*Λέτε με το νέο έτος να έχουμε και ανασχηματισμό;

Πολιτική Προστασία

Προτεραιότητα για τον Σάκη Μπαλιούκο αυτήν την περίοδο η Πολιτική Προστασία, διότι με τον Αλφειό και τον Λαπίθα δεν παίζουμε. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανασυγκρότησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, όντας ο ίδιος πρόεδρος, προκειμένου να έχει τον έλεγχο, θέτοντας σε πλήρη ετοιμότητα τον δήμο ενόψει κακοκαιρίας.

kerameos-niki

Αδιάφορη

Παρά τις επιστολές, παρά τις ερωτήσεις και τις αναφορές στη Βουλή για την κατάσταση διάλυσης στη Μουσειολογία του Πύργου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν δείχνει να συγκινείται. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση στους βουλευτές εδώ και έναν μήνα, αδιαφορώντας για την κοινοβουλευτική διαδικασία και για τους σπουδαστές αυτού του τμήματος.

Παρών

Ο Δημοτικός σύμβουλος Πηνειού, Γιάννης Καραμπίνης, είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πυρόπληκτους εργάτε γης, φροντίζοντας για την προσωρινή τους στέγη και τη διατροφή. Παράλληλα, χθες υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τους ενημέρωσε για την κατάσταση αλλά και για το κύμα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί  μετά την πυρκαγιά.

Εμβόλιο και ευχαριστίες

Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν προχθές ήταν ο Αμαλιαδίτης δ/ντή της Πνευμονολογικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλη την ομάδα του νοσοκομείου για την άρτια οργάνωση και ιδιαίτερα τη Φανή Βεϊνή, και τη Σοφία Κωστούρου από το Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων για τους άψογους χειρισμούς. «Είναι γνωστό ότι αυτή η κρίση θα αφήσει βαθιά ίχνη. Θα καθορίσει και θα σημαδέψει προσωπικές και συλλογικές συμπεριφορές. Μένω στο θετικό. Από την πειρατεία των υγειονομικών υλικών του πρώτου κύματος ,στην απόφαση της Ε.Ε για ταυτόχρονη παράδοση των εμβολίων. Ελπίζω να ισχύσει και η απόφαση για  την αναλογική προμήθεια εμβολίων για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Φυσικά θα αναμένουμε και κινητοποίηση των μεγάλων και πλούσιων χωρών για προμήθεια εμβολίων για τις χώρες που αδυνατούν να το κάνουν μόνες», τόνισε σε ανάρτησή του.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Είδη πρώτης ανάγκης προσέφεραν χθες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλείας στους πυρόπληκτους εργάτες γης στο Τραγανό, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γιώργος Σαϊτάς, μαζί με μέλη της νομαρχιακής αλλά και της Νεολαίας του νομού. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλείας έδειξε τα αντανακλαστικά του, ως οφείλει ένα κόμμα που πιστεύει στην αλληλεγγύη. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με το γραμματέα Γιώργο Σαΐτα μέλη αυτής και μέλη της#neasgeniassyrizailias, βρεθήκαμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες στο Δήμο Πηνειού, προσφέροντας το ελάχιστο σε είδη πρώτης ανάγκης. Με την έμπρακτη συμβολή πολλών μελών του. Γιατί για εμάς, δεν έχει σημασία το “ποιος”, αλλά ο ανθρωπισμός», έγραψε σε ανάρτησή του ο Κώστας Φλεβοτόμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος