FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/10/2020

Ημερομηνία: 29-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επαιτεία και νουθεσία

Αντιμέτωπος με το φαινόμενο της επαιτείας ήρθε χθες το πρωί έξω από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός, όταν μια νεαρή Ρομά με τα δύο της μικρά παιδιά του ζήτησε χρήματα. Ο Σεβασμιότατος κοντοστάθηκε και αφού της έδωσε χρήματα, θέλησε να τη νουθετήσει και να τη συμβουλεύσει, λέγοντάς μεταξύ άλλων «να πας να δουλέψεις τώρα που θα ξεκινήσουν να μαζεύουν ελιές». Παράλληλα, σχολίασε την κατάσταση με τους συνεργάτες του και με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Β. Γιαννόπουλο.

Πρωινές Αιχμές

*Το πιθανότερο είναι ότι ο Πύργος θα μείνει χωρίς ΑΕΙ μέσα στο 2021, αφού η Μουσειολογία δεν έχει κανέναν υποστηρικτή. Για το ΤΕΦΑΑ δεν πιστεύω να θέλετε να κάνουμε και σοβαρή συζήτηση για τη λειτουργία του.

*Η Αμαλιάδα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη για το ΑΕΙ Γεωπονίας. Βέβαια, μαθημένος είναι σε αυτά ο Λυμπέρης, αλλά αυτή τη φορά οι συσχετισμοί δεν είναι υπέρ του.

*Εκτός από τα πανεπιστήμια, οι Αχαιοί θέλουν και το νερό από την Ηλεία. Φυσικά, όταν μιλάμε για ύδρευση δεν τίθεται θέμα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί από κάποιον το δικαίωμα να πίνει καθαρό νερό. Για την άρδευση όμως είναι αλλιώς. Πρώτα θα πάρει όλη η Βουπρασία και μετά φυσικά και να πάρει η Δυτική Αχαΐα εφόσον επαρκεί η ποσότητα.

*Η πλατφόρμα που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πύργου, θα παραμείνει για πολύ ακόμα στην Τρίπολη; Τα χρήματα των δωρητών είναι ιερά και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τα κάνει ό,τι θέλει.

*Απρόοπτο με τα στεφάνια χτες. Κάλεσαν τον Κατρίνη να καταθέσει και δεν είχαν μεριμνήσει να έχουν στεφάνι. Μετά του είπαν ότι έπρεπε να το έχει φροντίσει ο ίδιος. «Αν μου το είχατε πει, θα έφερνα» ήταν η απάντηση του Ηλείου βουλευτή.

Επιβεβλημένη ενέργεια

Επιβεβλημένη ήταν η διενέργεια μαζικών τεστ κορονοϊού στους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους, για να μην αιωρείται ανυπόστατη φημολογία για το ποιος έχει νοσήσει. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημ. Δημητρουλόπουλος, έχει επίσης ζητήσει να είναι ελεγχόμενη η είσοδος στους χώρους δικαστικού μεγάρου Πύργου, καθώς και να γίνεται θερμομέτρηση και ελεγχόμενη ροή εντός των δικαστικών αιθουσών με τέτοιο καταμερισμό, που να εξασφαλίζει ότι δεν θα συρρέουν ταυτόχρονα αρκετοί πολίτες.

Ενεργός ρόλος

Καθημερινό αγώνα δίνει για να μην κλείσουν τα δημόσια ΚΔΑΠ ο Γιάννης Μπιτζούνης, παρότι η μάχη είναι δύσκολη διότι το ΥΠΕΣ δείχνει μια… αδυναμία στις ιδιωτικές επενδύσεις ΚΔΑΠ. Ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως αναμένεται να διεκδικήσει ενεργό ρόλο στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν σύντομα στο πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο, προκειμένου να παλέψει για τον θεσμό.

Δηκτικός

Την απόφαση του Βορίδη να αποζημιώσει τους Κρητικούς παραγωγούς κηπευτικων σχολίασε ο δημοτικός Σύμβουλος Ζαχάρως, Γιώργος Τριγάζης, ζητώντας από την Περιφέρεια να παρέμβει και να ζητήσει την ίδια αντιμετώπιση και για τους πληγέντες παραγωγούς της Ηλείας. Ο κ. Τριγάζης υπενθύμισε τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η νότια Ηλεία από ανεμοστρόβιλο στα θερμοκήπια, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Κρήτη.

Περιφερειακό με τηλεδιάσκεψη

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η συζήτηση που εισάγεται έπειτα από πρόταση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πρόοδο», σχετικά με την πολιτική καταδίκη και θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει ενημέρωση του σώματος συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το νέο κορωνοϊό Covid-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρωτιά και επανεκλογή

Για την Τρίτη συνεχόμενη θητεία του στο υπηρεσιακό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ετοιμάζεται ο Σάκης Σταυριανόπουλος, καθώς επανεξελέγη καταγράφοντας πρωτιά με 130 ψήφους. Ο ίδιος εξέφρασε με ανάρτησή του τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Σταυριανόπουλος Θεοδόσης: 130 ψήφοι, Γκιώνης Παναγιώτης: 117 ψήφοι, Μαλβίνα Κερερέ: 60 ψήφοι, Γκεβρέκη Ελευθερία: 27 ψήφοι.

 Οι εφημερίες και ο Κανένας

Αν ένα νοσοκομείο έχει μόνο έναν γιατρό σε εφημερία και χρειαστεί αυτός ο γιατρός να συνοδεύσει ασθενή κατά τη διακομιδή του, πίσω ποιος μένει; Κανένας. Κι αν τυχόν προκύψει έκτακτο περιστατικό την ώρα που ο γιατρός είναι καθ’ οδόν με τον ασθενή, ποιος θα επιληφθεί; Πάλι ο κανένας. Καιρός να σοβαρευτούμε σιγά σιγά και να μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε την πραγματικότητα. Νοσοκομείο που δεν εφημερεύει, δεν είναι νοσοκομείο αλλά Κέντρο Υγείας. Κατά συνέπεια, όποιος επιθυμεί να είναι γιατρός νοσοκομείου και να κάνει εφημερίες, όπως όλοι οι γιατροί, μπορεί να πάει να το δηλώσει. Όποιος θέλει να είναι γιατρός Κέντρου Υγείας, ας το δηλώσει κι αυτός. Όχι όμως να θέλουμε τίτλο νοσοκομείου (και επιδόματα ευθύνης…) και ωράριο Κέντρου Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος