FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/9/2020

Ημερομηνία: 29-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Καταιγιστικός για τον δρόμο

Καυστικός και αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου κατά τη χθεσινή εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ, με θέμα την Πατρών – Πύργου. Ως θύμα του δρόμου και ο ίδιος πριν από 32 χρόνια, τόνισε πως όλο αυτό το διάστημα  δεν έχει αλλάξει τίποτα και πως η Ομοσπονδία ΑμεΑ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών γιατί πλέον φτάσαμε στο απροχώρητο. Είμαι ένα από τα θύματα αυτού του δρόμου καρμανιόλα. Είναι ο δρόμος με τις 220 διαβάσεις, με 421 και πλέον εικονοστάσια δεξιά και αριστερά, είναι ο δρόμος που όταν βρέχει δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις τα δεύτερα φανάρια στην είσοδο της πόλης του Πύργου, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αλλαχτεί 22 φορές, γλιστράει, πέφτουν  οι νταλίκες επάνω, έχουν γίνει και δύο θανατηφόρα. Είναι ο δρόμος που θα περάσει το τρακτέρ και θα αφήσει τις λάσπες, είναι ο δρόμος που περνάει μέσα από οικισμούς, πριν δύο χρόνια έφυγε το γαϊδουράκι δίπλα από τον αγρό και σκότωσε έναν οδηγό. Είναι ο δρόμος εκεί στην περιοχή της φράουλας που μπαίνουν ποδήλατα από τους μετανάστες, είναι ο δρόμος των 73 χλμ, χωρίς βουνά, χωρίς γκρεμούς, ένας εύκολος δρόμος να φτιαχτεί. Είναι ο δρόμος που τουλάχιστον 2000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους όμορους δήμους τον χρησιμοποιούν καθημερινά με κίνδυνο τη ζωή τους. Είναι ο δρόμος που περνούν τα τουριστικά λεωφορεία για την Αρχαία Ολυμπία” είπε μεταξύ άλλων.

Περί καταλήψεων

Δώδεκα ήταν χθες οι καταλήψεις στην Ηλεία. Καθημερινά έχουμε αυξομειώσεις, αφού κάποια σχολεία μία κλείνουν μία ανοίγουν. Το βασικό τους αίτημα πάντως είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό, και δευτερεύον αίτημα οι μάσκες. Μένει να δούμε πώς θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, διότι ανακύπτουν κι άλλα ζητήματα όπως οι ελλείψεις σε καθηγητές, το κτιριακό κλπ. Δύσκολα τα πράγματα στην παιδεία και η κυβέρνηση δεν είμαι σίγουρος ότι έχει αντιληφθεί πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης.

kalamatianos-dionusis

Αναφορά για τις ζημιές

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ο Διονύσης Καλαματιανός για τις ζημιές στους παραγωγούς από ακραία καιρικά φαινόμενα στον νομό μας. Ο Ηλείος  βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ επισύναψε επιστολή των προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Πύργου, στην οποία επισημαίνεται η οικονομική ζημία και η ανάγκη της άμεσης έναρξης διαδικασιών χορήγησης αποζημιώσεων, από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια και την αμπελοκαλλιέργεια, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» την 19-09-2020, και από μετέπειτα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 24-9-2020.

Και στην Ηλεία

Την αυτόματη εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πολλά χωριά της Ηλείας, ζήτησε ο Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι σε πολλές περιοχές του νομού μας σημειώθηκε ολική καταστροφή επιχειρήσεων και καλλιεργειών.

Καποδιστριακός

Θαυμαστής του Ιωάννη Καποδίστρια δηλώνει ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος. Με αφορμή την προχθεσινή επέτειο της δολοφονίας στου Ναύπλιο (27 Σεπτεμβρίου 1831) ο κ. Μαρίνος έκανε λό για «αποφράδα ημέρα για την πατρίδα μας» και πρόσθεσε ότι «χωρίς τη δολοφονία του τρανού Έλληνα Ιωάννη Καποδίστρια, η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν καλύτερη σε όλα τα επίπεδα».

Στόχος η ανάκαμψη

Η ολική επαναφορά της Ολυμπίας σε τροχιά ανάκαμψης είναι ο βασικός και αταλάντευτος στόχος του δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου. Μιλώντας χθες για τις εργασίες στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ανέφερε ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να είναι έτοιμο ο δήμος το επόμενο καλοκαίρι που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα η μεγάλη σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και η εκλογή του προέδρου, προσδοκώντας στην παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Σωστή απόφαση

Η επιδίωξη του τμήματος Μουσειολογίας ήταν να γίνει διά ζώσης το χειμερινό εξάμηνο, διότι όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό και καλύτερο. Όμως το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν επιτρέπει τέτοια σχέδια, διότι δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες δομές. Κατά συνέπεια, η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου, ορθά ανακοίνωσε ότι η Συνέλευση αποφάσισε την εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μαθημάτων. Άλλωστε, οι εξεταστικές κύλησαν ομαλά, οπότε η τεχνογνωσία υπάρχει.

«Ιστορικό» φάουλ

Συμπαθέστατος ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και αρκετά αποτελεσματικός και μεθοδικός στην πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση. Όμως χτες υπέπεσε σε «φάουλ» όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς παρέλειψε το χαρακτηρισμό “historic” για τη Συμφωνία των Πρεσπών από το κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ. Στον όρο historic αναφέρθηκε από το Βήμα της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας για μία ακόμη φορά “158 συγγνώμες” από τους βουλευτές της ΝΔ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος