FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/04/2021

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κόντρα για τον εκλογικό νόμο

Σε πολιτική σύγκρουση εξελίχθηκε η συζήτηση για την περιφερειακή διακυβέρνηση στο προχθεσινό περ/κό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς έγινε αναφορά στον νέο νόμο για τους ΟΤΑ, που ετοιμάζει το ΥΠΕΣ.  Χθες το μεσημέρι η παράταξη Κατσιφάρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι απορρίφθηκε η πρόταση-εισήγηση της περιφερειακής αρχής που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, και πλειοψήφησε η πρόταση-ψήφισμα της δικής του παράταξης. Κατά τις 8:30μμ ο κ. Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι καμία πρόταση ή σχέδιο ψηφίσματος δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία και δεν εγκρίθηκε από το σώμα, ούτε αποτελεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά την συνεδρίαση της 27ης Απριλίου 2021 και επί της συζήτησης που έγινε για την μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. «Το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου απορρίφθηκαν, καθώς καμία εξ’ αυτών δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, γεγονός που βεβαιώνεται και από τα τρία μέλη του Προεδρείου του ΠΣ», σημείωσε. Μετά το Πάσχα προβλέπεται σφοδρότερη αντιπαράθεση.

Κριτική

Κριτική στη ΝΔ για το εργασιακό άσκησε ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κρίση της πανδημίας για να θεσπίσει διατάξεις μη φιλικές προς τους εργαζόμενους. Όπως επισήμανε, ο κ. Χατζηδάκης φέρνει τελευταία στιγμή στη Βουλή εκπρόθεσμες τροπολογίες-σφήνα  και προσπαθεί να  πείσει οτι επέρχεται η σωτηρία των εργαζομένων, λες και ζούμε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο και δεν γνωρίζουμε την συνεχή καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Εργασιακό

Μείζονος σημασία θεωρεί το νομοσχέδιο για το εργασιακό ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Παν. Φλεβοτόμος, ο οποίος ανάρτησε και σχετικό banner εκφράζοντας την αντίθεσή του στη φτηνή και ελαστική εργασία και στην κατάργηση του 8ωρου. «Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια» σχολίασε.

Εγρήγορση

Στην πανδημία εξακολουθεί να έχει το νου του ο Σάκης Μπαλιούκος, για αυτό και δεν σταματά τη διενέργεια rapid test. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων γνωρίζει ότι αρκετοί ετεροδημότες θα τη βρουν την άκρη και θα κατέβουν στα χωριά τους για Πάσχα, για αυτό και παρακολουθεί την πορεία της διασποράς, διατηρώντας τον δήμο σε σχεδόν μηδενικά κρούσματα.

Μπέρδεμα με το 6μηνο

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα radio έδωσε χθες ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, όπου αναφέρθηκε στην Πατρών-Πύργου, λέγοντας ότι αναμένεται η οριστική έγκριση το επόμενο εξάμηνο. Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι από πότε να το μετράμε το εξάμηνο. Από την αρχή του χρόνου ή από χτες; Επειδή όμως διάβασα μόνο το άρθρο και δεν κατάφερα να βρω το ηχητικό, κρατάω μικρό καλάθι και επιφυλάσσομαι να ξανατοποθετηθώ. Οφείλει όμως να μας ενημερώσει πιο αναλυτικά για την πορεία των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Αποχώρησε

Ένας μεγάλος κύκλος ολοκληρώθηκε για τον μέχρι πρότινος Εκτελεστικό Δ/ντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Γιώργο Καστελλάνο, καθώς αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, πέρασαν χρόνια αλλά πάντα μέσα στην αγκαλιά της μεγάλης γαλάζιας αγαπημένης, τη οποία δεν αποχωρίστηκε ποτέ και αυτή του το ανταπέδωσε με πλούσιες εμπειρίες και ταξίδια σε τόπους και λιμάνια σε όλη τη γη. Παράλληλα, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο κέρδος ήταν οι συνταξιδιώτες τους, τους οποίους ευχαρίστησε, σημειώνοντας πως «Επειδή όμως ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ, είναι βέβαιο ότι με κάποιο άλλο τρόπο θα ξαναβρεθούμε».

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Νέος γύρος κόντρας στον δήμο Πηνειού, αυτή τη φορά για τη μεταφορά της έδρας του ΦΟΔΣΑ στον δήμο Ήλιδας. Ο Διον. Γεωργόπουλος καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Μαρίνου, κατηγορώντας τον ότι υποβαθμίζει το κύρος του δήμου. Χθες του απάντησε ο αντιδήμαρχος Γ. Παναγούλιας ότι ασκεί «μικρόψυχη και μηδενιστική πολιτική» καταλογίζοντάς του παραπληροφόρηση των δημοτών.

*Μάχη για δύο θα είναι οι φετινές εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, αλλά επειδή είναι νωρίς ακόμα, ας περιμένουμε να δούμε μετά το Πάσχα τι μέλλει γενέσθαι.

*Κάλπη θα στηθεί λογικά τους προσεχείς μήνες και για την εκλογή νέας νομαρχιακής της ΝΟΔΕ Ηλείας, εφόσον μπει σε τροχιά ύφεσης η πανδημία. Έτσι όπως τα βλέπω μέχρι τώρα, είναι τρεις οι ενδιαφερόμενοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Μετά το Πάσχα αναλυτικά τα ονόματα.

*Η υποχώρηση της πανδημίας θα φέρει κατά τον Οκτώβριο και συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάπου τότε μπορεί να έχουν στηθεί και κάλπες για νέο επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ. Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης τραβήξει το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών φέτος και δεν προλάβουν να κάνουν τίποτα. Η στήλη πάντως δεν το βλέπει πιθανό. Φθινόπωρο του 2022 οι εθνικές εκλογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος