FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/06/2021

Ημερομηνία: 28-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Για… μπάνιο στον Καϊάφα

Μάλλον για… παραθερισμό ήρθε στην Ηλεία η γγ του υπουργείου Τουρισμού, Β. Λοΐζου, αφού Σάββατο μεσημέρι με καύσωνα στον Καϊάφα, άλλος λόγος επίσκεψης δεν υπάρχει. Όποιος πηγαίνει συχνά στον Καϊάφα και δεν τον θυμάται περιστασιακά για να κάνει επικοινωνιακές φιέστες, ξέρει ότι Σάββατο μεσημέρι απολαμβάνουμε το μπάνιο μας στην παραλία και δεν κουβαλάμε άρον άρον θεσμικούς για να κάνουμε το κομμάτι μας. Βέβαια, τους καταλαβαίνω. Τι να μας πει η γενική γραμματέας; Ότι ήρθε να δει τα έργα που έβαλαν στο ΕΣΠΑ οι προηγούμενοι; Ποιος τον ακούει τον Μπαλαούρα μετά! Ελπίζω να μην την ξενάγησαν στην αυτοσχέδια χωματερή που έχει σχηματιστεί μερικά μέτρα μακρύτερα, για την οποία η ΕΤΑΔ δεν έχει κάνει τίποτα και περιμένει από τον δήμο Ζαχάρως να τα μαζέψει παρότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα. Αλήθεια, ο δήμαρχος δεν ήταν παρών;

Στον Καϊάφα

Τον Καϊάφα επισκέφθηκε χθες για να περάσει λίγες ώρες χαλάρωσης ο Διονύσης Καλαματιανός. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαία η επιλογή του Ηλείου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή σχετίζεται με την προχθεσινή ανούσια φιέστα, αφού στην ανάρτησή του ήταν λακωνικός.

Παραιτήθηκε

Την παραίτησή του από πρόεδρος και μέλος της ΔΚ Ήλιδας υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή ο Δημήτρης Παναγιωτάρας. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλείται προσωπικούς λόγους. Εντός των ημερών αναμένεται συνεδρίαση για την αντικατάστασή του.

Αντισυνταγματικότητα

Αντισυνταγματική είναι η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, σύμφωνα με τον Ηλείο παν/μιακό και πρόεδρο της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλ. Μητρόπουλος, καθώς τόνισε ότι με την έκδοση της υπ’αριθ. 2482/2020 απόφασης του ΣτΕ, ουσιαστικά απέρριψε την κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης και τη διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιωτικούς φορείς. Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη απόφαση του έκρινε συνταγματική την εισφορά υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ ύψους 2%, αναφέροντας ότι «οι κατά τα ανωτέρω καταβληθείσες εισφορές δεν θα υπόκεινται στους επιχειρηματικούς κινδύνους που συνδέονται με την άσκηση τής ασφαλιστικής λειτουργίας από ιδιωτικούς φορείς».

Παρών στο Άστρος και εισηγητής

Στη διήμερη εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Άστρος Κυνουρίας και στην Τρίπολη συμμετείχε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος. Η εκδήλωση αφορούσε τα Συντάγματα του Αγώνα και διεξήχθη την Παρασκευή στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η Β’  Εθνοσυνέλευση το 1823,  με ομιλητές τους καθηγητές Μιχ. Σταθοπουλο και Ευαγ. Βενιζέλο, και προχθές ολοκληρώθηκε με συνεδριακή ημερίφδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη το 2021. Ο κ. Δημητρουλόπουλος ήταν εισηγητής με αντικείμενο τον Κοινό Κώδικα Δεοντολογίας Δικαστών και Δικηγόρων.

Πολιτικός καφές

Σε καφέ στο κέντρο του Πύργου συζητούσαν προχθές το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γ. Αργυρόπουλος, ο γγ του δήμου, Γ. Βαρελάς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γ. Καραστέργιος, και ο μικροβιολόγος Κων/νος Σαμαντάς. Η συζήτηση περιελάμβανε αρκετή πολιτική, μέρος της οποίας ήταν και οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής. Στην παρέα βρέθηκαν για αρκετή ώρα επίσης οι περ/κοί σύμβουλοι Κώστας Μητρόπουλος και Πάνος Μπράμος, οπότε η συζήτηση είχε και λίγο από περιφέρεια.

Ζυμώσεις

Ξεκίνησαν οι εσωκομματικές ζυμώσεις και διεργασίες στη ΝΟΔΕ Ηλείας. Ο πρόεδρος Χρήστος Γαβράς αποδέχθηκε πρόσκληση στελεχών του κάμπου και συμμετείχε σε τραπέζι στο Κουρτέσι. Η συζήτηση περιελάμβανε τα πάντα, τόσο τοπική όσο και γενικότερη επικαιρότητα. Αν κρίνως από τα πρόσωπα στη φωτογραφία, ο νυν πρόεδρος ξεκινάει δυνατά την κούρσα.

Πρωινές Αιχμές

*Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε ο Κατσιφάρας για τη σταφίδα και την πρότασή του που υιοθετήθηκε στο πρόσφατο περ/κό συμβούλιο. Μου έκανε εντύπωση όμως που την ανάρτησαν όλοι οι Πατρινοί περ/κοί σύμβουλοι αμέσως – και μετά από κάποιες ώρες και ο «απέκης» Λύτρας. Κανένας όμως από τους Ηλείους της παράταξης δεν ακολούθησε.

*Τον λόγο δεν τον ξέρω, μπορεί να είναι από αμέλεια. Μπορεί όμως από κάποιους να αξιολογήθηκε ως υπερβολικά «πατρινή» και τοπικιστική και να ήθελαν να το αποφύγουν, διότι μερίδα Ηλείων σταφιδεμπόρων διαφωνούν με το περιεχόμενο του ψηφίσματος.

*Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το φθινόπωρο θα αξιοποιηθεί και η ηλεκτρονική  ψήφος, κάτι που σημαίνει ότι ως έναν βαθμό θα απαλλαγούμε από τους «στρατάρχες» που παραφυλάνε έξω από την κάλπη για να δώσουν έτοιμο το ψηφοδέλτιο.

*Προχωράει ο ΒΟΑΚ, προχωράει ο Ε-65 και έχει μείνει τελευταίο και καταϊδρωμένο το Πάτρα-Πύργος. Το εξάμηνο ολοκληρώνεται εντός ημερών και ακόμα περιμένουμε…

*Αιφνιδιασμένος ο δήμαρχος από την προχθεσινή φιέστα, διότι κανένας δεν τον ειδοποίησε να πάει. Δεν θα έπρεπε όμως να αιφνιδιάζεται, γιατί είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος