FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/05/2021

Ημερομηνία: 28-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Απόψεις εκ του ασφαλούς

Υπέρμαχος της άποψης ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι παράγοντας τουριστικής ανάπτυξης είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ο οποίος ανάρτησε και σχετικό Link των Κινήσεων Πολιτών για Σοσιαλδημοκρατία, γράφοντας ότι ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι ψύχραιμες φωνές. Συμφωνούμε απόλυτα με αυτήν την άποψη, μόνο που διατυπώνεται και λίγο εκ του ασφαλούς. Κι εγώ αν έμενα στην Πάτρα,  το ίδιο θα έλεγα, όμως είναι πανθομολογούμενο πως η οικονομία της αποβιομηχανοποιημένης αχαϊκής πρωτεύουσας βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Είναι σαν να λέει η Μόνικα Μπελούτσι ότι δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στην ομορφιά. Πάντως, η απορία μου είναι τι ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα θα προσφέρει ένα τμήμα Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στους φοιτητές του, πέρα από την υπόσχεση για μια πιο άνετη ζωή στην αντικειμενικά όμορφη Πάτρα.

Πολιτικό κέντρο

Ενδιαφέρουσα ανάλυση του πολιτικού σκηνικού έκανε σε χθεσινή του συνέντευξη στα Letrina fm ο Κώστας Τζαβάρας, τονίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει επεκτείνει στοχευμένα την επιρροή της ΝΔ στον χώρο του πολιτικού κέντρου, κάτι με το οποίο τόνισε ότι συμφωνεί και ο ίδιος καθότι φιλελεύθερος. Ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να εκθειάσει την πρωθυπουργική θητεία του Αντώνη Σαμαρά και τη συνεισφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο να βγει η χώρα από την κρίση.

Μπαλωματής

Καταπληκτική η λύση που σκέφτηκε ο Καρβέλης για να καλύψει τα κενά στο Νοσοκομείο του Πύργου. Παίρνει τον γενικό και τον αγροτικό γιατρό από το Κέντρο Υγείας και τον «πετάει» στα Επείγοντα και στις κλινικές να βοηθήσει. Δηλαδή, οι γιατροί που το πρωί παραπέμπουν έναν ασθενή στο Νοσοκομείο, το απόγευμα οι ίδιοι γιατροί θα τον εξετάσουν. Λύση μπάλωμα.

Εμπιστοσύνη

Ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη της ΟΝΝΕΔ στο πρόσωπο του Ηλείου δικηγόρου Γιώργου Κωνσταντόπουλου, καθώς παραμένει τομεάρχης Δικαιοσύνης. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των πεπραγμένων του περιλαμβάνει προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης, την αυστηροποίηση των ποινών στον Ποινικό Κώδικα και παρεμβάσεις για τη Novartis.

Αιχμηρή ανάρτηση

Ένα αιχμηρό βίντεο ανάρτησε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης για την κατάργηση των ΑΕΙ στην Ηλεία, παραθέτοντας δηλώσεις από γενικές και αόριστες υποσχέσεις που δόθηκαν τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τη βουλευτή της ΝΔ, Διον. Αυγερινοπούλου. «Έθεσα πρόσφατα το ζήτημα της ακαδημαϊκής υποβάθμισης της Ηλείας στη Βουλή και εισέπραξα απάντηση που καθησυχάζει τους πολίτες της Ηλείας» έγραψε και στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν «αισθάνονται κάποιοι ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως».

Μάζωξη στα Δολιανά

Ενδιαφέρουσα πολιτική παρέα σχηματίστηκε στα Άνω Δολιανά προ ημερών, στο περιθώριο του εορτασμού της επετείου της ιστορικής μάχης. Παρόντες ήταν ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην περ/ρχης Πελ/σου, Πέτρος Τατούλης, και ο πρώην αντιπερ/ρχης Αρκαδίας, Βαγγ. Γιαννακούρας. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα τοπικά ζητήματα, αλλά και από τα  γενικότερα πολιτικά δρώμενα της χώρας αλλά και τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Άφησε προσωρινά την Αυγερινοπούλου και έπιασε Νικολακόπουλο και Κατρίνη ο Μπαλαούρας. Για να δούμε αν θα έχουμε και συνέχεια εδώ…

*Το δούλεμα που μας ρίχνει το Πανεπιστήμιο Πατρών δείχνει ότι πόσο μεγάλο λάθος ήταν να δεχθούμε να εξαρτάται η Ηλεία από τις διαθέσεις του. Ας όψονται τα βέτο που έβαλαν κάποιοι για να μην προχωρήσει η συνεργασία με το Παν/μιο Πελ/σου.

*Σωστό το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση παίρνει την τελική απόφαση, μόνο που το Παν/μιο ασκεί διοίκηση. Άμα θέλει, δε σου στέλνει καθηγητές και γραμματεία και στο κλείνει de facto. Τα ζήσαμε με το ΤΕΙ ΔΟΕΠ & ΤΜ και το ΠΛΗ & ΜΜΕ.

*Προς κατάργηση και επίσημα οδεύει το ΤΕΦΑΑ, καθώς τον Οκτώβριο αναμένεται και ο σχετικός νόμος, ο οποίος μάλλον θα πάρει αμπάριζα όλα τα τμήματα.

*Στην Ελλάδα αναμένονται τα Έρικσον το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα το ένα θα σταθμεύσει στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας και το άλλο στην Τρίπολη.

*Κλοπή… γλαστρών σημειώθηκε σε φούρνο στη Ρήγα Φεραίου στον Πύργο. Για ποιο λόγο ο δράστης έκλεψε γλάστρες, πραγματικά αδυνατώ να το αντιληφθώ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος