FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/01/2021

Ημερομηνία: 28-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιβεβαίωση και κινητικότητα

Τη συμμετοχή του δήμου Πύργου σε πρόγραμμα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών υπέγραψε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, κάτι που είχε αποκαλύψει από προχθές η Πρωινή. Μετά και το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο και την ανάδειξη του προβλήματος στις ακτές, ο δήμος Πύργου επέδειξε κινητικότητα και ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή του στο Horizon 2020. Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος, στο οποίο ο δήμος μετέχει ως εταίρος με δικό του προϋπολογισμό στην πρόταση και με 100% χρηματοδότηση για Δημόσιους Φορείς, και στοχεύει στην κατασκευή υποδομής προστασίας από τη διάβρωση ενός τμήματος της παράκτιας ζώνης. Καλό είναι όμως σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνει και μια αναλυτική παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος, διότι πρόκειται για έργο 1,6 εκατ. ευρώ και είναι ευκαιρία να αλλάξει όψη το παραλιακό μέτωπο.

Σοβαρότητα

Κινούμενος πάντα με σοβαρότητα και μεθοδικότητα, ο Κώστας Τζαβάρας εργάζεται διαρκώς για την Ηλεία, χωρίς να καταφεύγει σε τεχνάσματα υπερπροβολής. Έτσι και με το κλειστό γυμναστήριο, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ έπραξε θεσμικά αυτό που έπρεπε για το καλό της πόλης και των πολιτών της.

Επί ποδός

Όλο τον δήμο έχει «οργώσει» τις τελευταίες ημέρες ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννης Δάγκαρης, προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολυήμερη κακοκαιρία. Όντα επί πόδός σε 24ωρη βάση, ο κ. Δάγκαρης μετέβη σε όλα σχεδόν τα δύσκολα σημεία για να συντονίσει τις εργασίες και να αποτρέψει αποκλεισμούς δρόμων.

Πολύ νερό

Μέσα σε δύο μήνες καλύφθηκε η κλιματική τιμή του τρέχοντος υδρολογικού έτους (1/9), όπως τόνισε ο προγνώστης καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, σημειώνοντας ότι σε Πύργο και Ζαχάρως είχαμε 700 και πλέον χιλιοστά και πάνω από 1.100 στα ορεινά (τα 400 έχουν πέσει τις 26 ημέρες του Γενάρη)! Όσον αφορά τους ανέμους, η μεγαλύτερη ριπή καταγράφηκε στις 6:00 στον Άγιο Ηλία με 90 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή στα 10 μποφόρ, ενώ είχαμε πάνω από 60 km/hr ριπές σε Βαρθολομιό και Ζαχάρω, δηλαδή 8 μποφόρ, στα 6 με 7 στις υπόλοιπες περιοχές.

Χτυπάει «καμπανάκι»

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει ο Μάκης Μπαλαούρας για το μέλλον του ακαδημαϊκού χάρτη της Ηλείας, μετά και τις δηλώσεις της Κεραμέως για συγχώνευση τμημάτων. Για το ΤΕΦΑΑ τόνισε ότι η ΝΔ επέβαλε τον θάνατό του, για τη Γεωπονία προειδοποίησε ότι ελλοχεύει διαρκώς ο κίνδυνος μεταφοράς στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα, ενώ για τη Μουσειολογία υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τις βάσεις για ένα αξιόλογο τμήμα με μοναδικό πανελλαδικά αντικείμενο σπουδών, για το οποίο η υπουργός Παιδείας αδιαφορεί συστηματικά και προκλητικά.

Παραπομπή και ανακοίνωση

Τον Απρίλιο θα εκδικαστεί η υπόθεση της καταγγελίας δημοτικού υπαλλήλου εναντίον του πρώην αντιδημάρχου Πύργου και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Ευθύνης», Λάμπη Αριστειδόπουλου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο κ. Αριστειδόπουλος παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο ίδιος έγραψε σε ανάρτησή του: «Ολική Επαναφορά στην Πραγματικότητα: Τελικά είναι βέβαιο ότι η δικαιοσύνη θα κρίνει αν είμαι αθώος ή ένοχος, μιας ύβρεως που αφορά αποκλειστικά και μόνο ελεγχόμενες λέξεις και διαλόγους μεταξύ εμού και της μηνύτριας μου. Καμμία σχέση με θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης για τα οποία επί μία εβδομάδα διασύρομαι άδικα και συστηματικά. Και συστήνω προσοχή στη μετάφραση!»  Από την πλευρά της καταγγέλουσας ο νομικός εκπρόσωπος Χαρ. Αντύπας ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί αφότου παραλάβει αντίγραφο του κατηγορητηρίου.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Για να σκαρφαλώσει η Δυτική Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής κίνησης, πρέπει πρώτα να κατέβουμε από το καλάμι. Λίγη σύνεση και μετρημένα λόγια δεν βλάπτουν.

*Έντονες οι λεκτικές κόντρες στον δήμο Πηνειού, έπειτα από κάθε ανάρτηση  που συνοδεύεται με φωτογραφία. Και έχουμε ακόμα δρόμο για το 2023. Αν τελικά ο Καστρινός επιλέξει την επιστροφή του στην αυτοδιοίκηση και διεκδικήσει ξανά τον δήμο απέναντι στον Μαρίνο, ετοιμαστείτε για συναρπαστική προεκλογική περίοδο.

*Για τον Μπαλιούκο δε χρειάζεται να σας το γράψω, θα το έχετε ήδη καταλάβει ότι θα ξαναβάλει. Δεδομένης της επιστροφής των προέδρων σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποκτά εκ νέου δυναμική επανεκλογής.

*Πέντε κρούσματα προχθές στην Ηλεία, εφτά χθες. Καλό είναι να προσέχουμε λίγο παραπάνω, μην γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει ως τώρα.

*Ως τις 31 Μαρτίου του 2021 παρατάθηκε η θητεία στα ΔΣ του ΤΟΕΒ Επιταλίου και του Β’ ΤΟΕΒ Πύργου, λόγω πανδημίας. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εκλογικές διαδικασίες.

*«Ραβασάκια» με πρόστιμα μοίρασε χθες κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο του Πύργου, και μάλιστα όχι σχετιζόμενα με τον κορονοϊό αλλά αγορανομικής φύσης (καρτελάκια, κ.ά.) Νομίζω ότι τέτοιας αυστηρότητας έλεγχοι τέτοια εποχή στην εστίαση, η οποία έχει πληγεί βάναυσα, δεν συμβαδίζουν με το περί δικαίου αίσθημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος