FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 27/08/2021

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προτεραιότητα στα παιδιά

Η θερμή επικοινωνία με πολλά μικρά παιδιά, τόσο στη Βύλιζα όσο και στην Καυκανιά, ήταν η σημαντικότερη παράμετρος της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην πυρόπληκτη Ηλεία. Αρχικά της προσφέρθηκαν λουλούδια στη Βύλιζα, ενώ στην Καυκανιά δέχθηκε και λουλούδια αλλά και ζωγραφιές από τα μικρά παιδιά που θέλησαν να τη χαιρετήσουν και να την ευχαριστήσουν για την επίσκεψή της.

Ίση μεταχείριση

Ίση μεταχείριση της Ηλείας και ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης, όπως και στην Εύβοια, ζήτησε κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ο Διονύσης Καλαματιανός, υπογραμμίζοντας το μέγεθος της ζημιάς αλλά και το αξιακό απόθεμα της Αρχαίας Ολυμπίας. Παράλληλα, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα «πυροδάνεια», τονίζοντας ότι η βεβαίωση στο Δημόσιο δεν είναι λύση αλλά θα πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να τα ρυθμίζουν, με βάση την εγκύκλιο Χουλιαράκη.

Προϋπόθεση

Τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών φορέων της Ηλείας στη κατάρτιση του προγράμματος Ανασυγκρότησης του νομού προέβαλε ως απαραίτητη προϋπόθεση ο Μιχάλης Κατρίνης στη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το αποτυχημένο μοντέλο «κεντρικής διαχείρισης» του 2007. Όπως ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, πρέπει να αποτραπεί η κατανομή πόρων που δεν απηχεί στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Αναγκαιότητα

Την αναγκαιότητα παρουσίας και ενεργού συμμετοχής του Επιμελητηρίου Ηλείας στις διαβουλεύσεις για την εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών υπογράμμισε προ ημερών, τόσο προς τους δήμους όσο και προς την Περιφέρεια, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, προκειμένου να γίνει ευρεία σύνθεση απόψεων. Το καλό είναι ότι έπιασε τόπο η αθόρυβη και μεθοδική δουλειά των τελευταίων ημερών προς την κυβέρνηση, αφού προχθές ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει σχέδιο και για τον νομό μας, ενώ η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή κάθοδο του νέου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την Ηλεία.

Ξανάρχεται Ηλεία

Στην Ηλεία αναμένεται εκ νέου την επόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, αυτή τη φορά θα συναντηθεί με στελέχη του Επιμελητηρίου Ηλείας για να ακούσει τις προτάσεις τους, ενώ πιθανότατα θα επισκεφθεί και την Αρχαία Ολυμπία.

Συζήτησαν για το ελαιόλαδο

Για αρκετά λεπτά συζήτησαν το μέγεθος της καταστροφής στην ορεινή ζώνη της Αρχαίας Ολυμπίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Η Πρόεδρος έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για τη ζημιά στο ελαιόλαδο και ο περ/ρχης της επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείψουν τη γη τους οι πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί αλλά να στηριχθούν αποτελεσματικά.Με τον μακροβιότερο!

Mε τον πρόεδρο της ΤΚ Κώστα Χρονόπουλο, τον μακροβιότερο σε τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για λίγα λεπτά χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο δημαρχείο της πόλης, ακούγοντας από τον ίδιο το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Πρωινές Αιχμές

*Παρατάθηκαν με απόφαση Βασιλόπουλου ως τις 31 Οκτωβρίου του 2021 οι θητείες των ΔΣ στους ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Σαβαλίων, Αμαλιάδας και Πύργου, ένεκα κορονοϊού. Οι υποψήφιοι να περιμένουν λίγο.

*Το χωριό του Τζαβάρα, τη Βύλιζα, επέλεξαν τόσο η Φώφη όσο και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως πρώτη περιοχή της επίσκεψής τους, υποστηρίζοντας αυτό που ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ έχει επισημάνει εγκαίρως, την ανάγκη εκπόνηση ειδικού σχεδίου Ανασυγκρότησης.

*Τι σας έλεγα χθες για τους Πατρινούς συμβούλους του Κατσιφάρα; Αναδημοσιεύουν μεταξύ τους μόνο τις δικές τους ανακοινώσεις. Προχθές έβγαλαν και ανακοίνωση για την πυρόπληκτη Ηλεία και στον τίτλο έγραφαν «Η Ηλεία-Αχαΐα και η αποκατάσταση των πληγέντων», λες και είναι ένας νομός.

*Ποιος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του δήμου Πύργου στηρίζει Νίκο Ανδρουλάκη;

*Κομματική μοναξιά περιμένει τον πρώην διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο, όταν θα ανοίξει η συζήτηση για τα περ/κά νοσοκομεία, διότι εντός μια μερίδα στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ λησμονούν ότι η πολιτική «γραμμή» του υπουργείου Υγείας  που εφαρμόστηκε την περίοδο 2015-2019 ήταν ενιαία, από Ξανθό και Γιαννόπουλο μέχρι Κωστακιώτη και Διαμαντόπουλο. Όλοι είχαν την ίδια άποψη. Η αξιοπιστία είναι σημαντικό πλεονέκτημα στην πολιτική.

*Είτε τον συμπαθεί κάποιος είτε τον αντιπαθεί, ο Γιώργος Καραστέργιος επιδεικνύει πρωτοφανή εργατικότητα στον δήμο Πύργου. Κατανοώ και σέβομαι τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις, όμως διατηρώ το δικαίωμα να τις θεωρώ αφελείς ηθικολογίες και να μην τις ενστερνίζομαι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος