FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 27/10/2020

Ημερομηνία: 27-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συναντά Τσίπρα για τον δρόμο

Σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων αποφάσισε το  Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών για την Πατρών-Πύργου. Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε ότι από τα γεγονότα και τις επίσημες απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών επιβεβαιώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών λειτουργεί παρελκυστικά σε σχέση με την πορεία του έργου και ότι απέχουν πολύ της πραγματικότητας οι διαβεβαιώσεις του υπουργού, καθότι δεν έχει υποβληθεί φάκελος του έργου στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές παρά μόνον κάποιες αρχικές συνεννοήσεις. Η πρώτη συνάντηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, κάτι για το οποίο άλλωστε δεσμεύτηκε προ ημερών και ο Ν. Παππάς ότι θα γίνει. Όπως πρόσθεσε ο κ.Αντωνακόπουλος, κορυφαία θα είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πρωινές Αιχμές

*Ολιγόλεπτη συζήτηση σε καλό κλίμα είχαν χθες το πρωί σε καφέ της πλατείας δικαστηρίων ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, και ο περ/κός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος. Η συζήτηση είχε απ’ όλα, κυρίως τουρισμό και νότια Ηλεία.

*Με εκείνο το πυροσβεστικό όχημα που το κρατάνε στην Τρίπολη με το στανιό οι Αρκάδες τι θα γίνει; Τώρα τελευταία εφευρίσκουν δικαιολογίες της πλάκας. Να σεβαστούν τα χρήματα των Ηλείων δωρητών άμεσα. Αν δεν αλλάξει κάτι, θα επανέλθω με αποκαλύψεις για το ποιος καλύπτει ποιον.

*Ποιος γέλασε ποιον στο θέμα με τις εφημερίες της ΝΜ Αμαλιάδας; Η διοίκηση θεωρεί ότι εξαπατήθηκε, ο σύλλογος θεωρεί ότι η διοίκηση αποποιείται τις ευθύνες της. Μύλος. Εγώ ξέρω πάντως ότι νοσοκομείο που δεν κάνει εφημερίες, δεν είναι νοσοκομείο.

*Δαπάνη για την υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης με τον ΦΟΔΣΑ ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του δήμου Ήλιδας για τη μονάδα μηχανικής διαλογής. Μάλλον ξεμπλόκαρε το θέμα από το ΣτΕ.

*Η προσωρινή διαταγή έχει λήξει από τις 21/10. Λογικά την Παρασκευή έχουμε σφράγισμα.

Χρέος η επιθυμία

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Νίκου Μπελογιάννη εξέφρασε με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ ο Γιάννης Λυμπέρης. Ο δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι ο αποθανών με τη μητέρα του ‘Έλλη Παππά δώρισαν γενναιόδωρα το πατρικό κτίριο στο Δήμο Ήλιδαςπροκειμένου να γίνει Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Αγώνων του Μοριά. «Σαν συνομιλητής τους και εκπροσωπώντας το λαό της Αμαλιάδας, γενέτειρας του πατέρα του, έχω χρέος να τιμήσω την επιθυμία τους», σημείωσε.

Καυστικός

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Μάκης Ζαχαρόπουλος στη συνέντευξή του στην «Πρωινή». Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Καταλυμάτων δήμου Πύργου μας υπενθύμισε ότι και πριν από τον κορονοϊό δεν πήγαινε καλά ο τουρισμός στον Πύργο. Όλη η χώρα αναπτυσσόταν τουριστικά, εμείς όμως δεν ωφελούμασταν, οπότε δεν έχει άδικο που λέει ότι χρόνια τώρα ο δήμος έχει πρόβλημα

Σύνδεση με την 111

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών ο πρόεδρος της ΤΚ Τσίπιανα Δημήτρης Παπαναγιώτου, για να συζητήσει μαζί και με άλλους φορείς την κατασκευή του Επαρχιακού Δρόμου Δροσιά – 1η κορυφογραμμή (εκκλησάκι Αγ, Κων/νου) – Τσίπιανα – Κρυόβρυση, που θεωρείται αρκετά αναγκαίος για τη σύνδεση των περιοχών με την «111». Δύσκολο έργο, θέλει μελέτη αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει η αρχή.

Τεχνικό σύμβουλο για ΑΣΟ

Προκήρυξη για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για να ωριμάσουν οι μελέτες μετατροπής του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης και τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας εξέδωσε η Περιφέρεια. Ο αντιπερ/ρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα για να «τρέξει» το ταχύτερο δυνατόν, με διαρκείς επαφές και συναντήσεις εντός και εκτός Ηλείας, με στόχο να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Έξαλλος για το λάθος

Έξαλλος ήταν χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, καθώς ενημερώθηκε ότι η νέα δικάσιμος για την αναστολή εργασιών στο Παρά Θίν’Αλός είναι τελικά στις 19 Φεβρουαρίου του 2021 κι όχι του χρόνου τον Οκτώβριο όπως τον είχαν ενημερώσει αρχικά. Τουλάχιστον υπάρχει και το θετικό στην υπόθεση, ότι η εκδίκαση θα γίνει νωρίτερα και δεν αποκλείεται –αν όλα πάνε καλά- να ξαναλειτουργήσει το ερχόμενο καλοκαίρι το θρυλικό τουριστικό περίπτερο.

Συζήτηση για τη νεολαία

Τα θέματα της νεολαίας συζήτησε με τον Νίκο Παππά ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Κων/νος Φλεβοτόμος, καθώς η ανανέωση του κόμματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ένα κόμμα. Όπως ανέφερε, έγινε συζήτηση για θέματα νέας γενιάς, ανασυγκροτησης, διεύρυνσης και δυναμικής δημιουργίας μετώπου του κόμματος και της κοινωνίας, απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Παρών ήταν και Διονύσης Καλαματιανός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος