FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 27/5/2020

Ημερομηνία: 27-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Γρήγορες παρεμβάσεις

Την ανάγκη για παρεμβάσεις άμεσες και αποτελεσματικές υπογράμμισε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών προ ημερών, με θέμα συζήτησης τον τουρισμό και την οικονομία της φιλοξενίας. «Πρέπει να κάνουμε σημαντικές τομές  ως προς τις διαδικασίες. Γιατί άμα είναι να κάνουμε παρέμβαση τώρα για να τη δούμε να εφαρμόζεται μετά από ενάμιση χρόνο, υπάρχει αλλαγή φάσης. Πρέπει η διαδικασία να διευκολυνθεί για να έχει ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το τάιμινγκ έχει μεγάλη σημασία. Άμα είναι να δώσουμε τώρα τα χρήματα και ο κόσμος να τα δεί στην τσέπη του και την επιχείρησή του σε τρία χρόνια, δεν ξέρω ποιος θα αντέξει», επισήμανε.

«Γαλάζια» σιωπή

Περίμενα μερικές ημέρες για να δω μήπως προκύψει κάτι, όμως φτάσαμε Τετάρτη και δεν έχω διαπιστώσει καμία αντίδραση από την πλευρά της ΝΟΔΕ Ηλείας για το πρόσωπο που επελέγη ως διοικητής της δομής φιλοξενίας μεταναστών στον Πύργο. Πλην του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα, δεν έχω δει να έχει διατυπώσει τη γνώμη του δημοσίως κάποιος άλλος από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Από όσο γνωρίζω, το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ κάποιων στελεχών και η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη, όμως κάποια ανακοίνωση ή δημόσια τοποθέτηση δεν έχω δει. Αν δεν τους πειράζει ούτε το πρόσωπο που επελέγη ούτε ότι ο Μηταράκης δεν θεωρεί ικανό κάποιον από τον Πύργο για τη θέση του διοικητή και φέρνει κάποιον από τη Λαμία, τότε πάω πάσο, ειδικά για το δεύτερο.

Συμβούλιο Αιρετών

Συνέντευξη Τύπου του Συμβουλίου Αιρετών είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Τα θέματα που θα συζητηθούν, δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναφορά στην Πατρών-Πύργου, αλλά και στα προβλήματα της πρωτογενούς τομέα, της Δημόσιας Υγείας, της οικονομίας κλπ.

Ικανοποίηση

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μετά την απόφαση που αναγνωρίζει ως μαρτυρικό χωριό το Γεράκι του δήμου Ήλιδας, εξαιτίας των ναζιστικών εγκλημάτων κατά την Κατοχή, καθώς ευοδώθηκαν οι προσπάθειες που είχε ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2018. Η απόφαση είναι ιστορική, αφού το Γεράκι είναι το πρώτο χωριό στη Ηλεία που καταφέρνει να χαρακτηριστεί μαρτυρικό Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα υπέγραψε ο Προκόπης Παυλόπουλος δύο μέρες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του, όπως σας είχα γράψει από τις 19/3. Τώρα μένει να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος για την Κεραμιδιά και τη Δάμιζα, που απορρίφθηκαν, και να οργανωθούν εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων.

Toν μνημόνευσε

Την αφορμή της οριστικής του αποχώρησης από τον Συνασπισμό αποκάλυψε με ανάρτησή του ο Τζίμης Οικονομίδης, αφήνοντας αιχμές κατά του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, καθότι «έκοψε» τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη από υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και προώθησε τον νεαρό τότε Αλέξη Τσίπρα. Κάνοντας μια σύντομη αλλά περιεκτική αναδρομή στο πώς η ανανεωτική Αριστερά έπαψε να είναι ανανεωτική και μετατράπηκε σε «ριζοσπαστική», επιλογή την οποία ο Τζ. Οικονομίδης χαρακτήρισε «αυτοκτονική επιλογή της άλλης Αριστεράς όπως κάποιοι την οραματιζόμασταν».

Στο επίκεντρο το περιβάλλον

Τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο, επισκέφθηκε χθες στη Γαστούνη η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την προώθηση όλων των ζητημάτων του Δήμου, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και κυρίως για πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν το Περιβάλλον.

Ενόχληση για τη φούστα

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με τη φούστα της Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για  «καταφυγή στον σεξισμό επειδή δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση στο κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». «Οι γυναίκες κρίνονται για την εμφάνισή τους όπως ποτέ κανένας άντρας δεν θα κρινόταν, είτε ασχολούνται με την πολιτική είτε όχι. (…)Το ένα ζήτημα είναι ότι αν δεν μπορούν να πουν κάτι για το πρόγραμμά μας ας σωπάσουν, θα φροντίσουν τα στελέχη και μέλη του κόμματος να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα, τα παραδείγματα, και τις προτάσεις μας. Το άλλο είναι ότι όλος ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να παλέψει για να εκλείψει αυτός ο κακοποιητικός λόγος». Έγραψε μεταξύ άλλων.

Περί καθαριότητας

Το τελευταίο διάστημα, αρκετός κόσμος επισκέπτεται το Κατάκολο για βόλτα, απολαμβάνοντας το λιμάνι. Όμως, καλό είναι να είμαστε πιο επιμελείς και πιο προσεκτικοί με τα σκουπίδια, διότι δεν είναι εικόνα αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία. Προτού τα βάλουμε την επόμενη φορά με την υπηρεσία καθαριότητας, να σκεφτούμε πρώτα αν εμείς ως πολίτες συμβάλουμε στη ρύπανση ή στο να είναι καθαρός ο τόπος μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος