FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 27/04/2021

Ημερομηνία: 27-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προτεραιότητα η Ηλεία

Όλη την ημέρα στον Πύργο την έβγαλε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανό, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, και συζήτησαν μεταξύ άλλων για την πανδημία και τον μηχανισμό μόνιμης και σταθερής στήριξης προς τις Μητροπόλεις, που δημιούργησε η Περιφέρεια πριν από λίγους μήνες. Ακολούθησε η αυτοψία στην Κατακόλου και στην παράκαμψη Λαστεΐκων, ενώ το απόγευμα παρέστη στην  Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης, όπου και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο. Το μεσημέρι έμεινε στο Διοικητήριο με τον Βασίλη Γιαννόπουλο για φαγητό και συζήτηση, ανανεώνοντας το ραντεβού του με την Ηλεία με ανοιχτή την εστίαση. Οι συχνές του επισκέψεις στον νομό δείχνουν πως τον έχει προτεραιότητα διότι έμαθε πώς κερδίζονται οι εκλογές.

Δωρεά

Δωρεά 15.000 ευρώ έκανε η Μαριάννα Λάτση στον δήμο Πύργου για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δημοτικού Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ». Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνει στον λογαριασμό του Δήμου και με αυτά τα χρήματα η δημοτική αρχή θα φροντίσει με γρήγορες διαδικασίες να αποκτήσει το θέατρο καλύτερη και ευπρεπέστερη εικόνα προς το κοινό της πόλης αλλά και προς τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει μελλοντικά.

Νέος συντονιστής

Η περίοδος του Πάσχα φαίνεται ότι σηματοδοτεί αλλαγές στην ΕΡΤ Πύργου σε επίπεδο προσωπικού. Βασικότερη είναι η ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένου από τον έμπειρο δημοσιογράφο Χρίστο Πλευριά, ο οποίος υπηρετεί στον σταθμό αρκετά χρόνια ως αρχισυντάκτης, διασφαλίζοντας εγκυρότητα και αξιοπιστία. Ο Χρ. Πλευριάς θα αντικαταστήσει τον δραστήριο Παναγιώτη Καραβίτη, που είχε σημαντική επίσης προσφορά στα νεότερα χρόνια λειτουργίας της ΕΡΑ στην Περιφέρεια. Η Πρωινή του εύχεται καλή και δημιουργική θητεία.

Μοίρασε δώρα!

Δώρα για το Πάσχα πρόσφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, σε όλους τους εργαζομένους, αποδεικνύοντας με τις πράξεις του, ότι βρίσκεται πάντα δίπλα τους. Τα δώρα, που περιλάμβαναν γλυκιές νοστιμιές (τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό) αλλά και μια λαμπάδα για την Ανάσταση, μοίρασε ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος χθες όπου επισκέφθηκε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως. Μια πραγματικά όμορφη κίνηση, άξια συγχαρητηρίων!

Στηρίζει την αιμοδοσία

Την υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας από την πολιτεία υπογραμμίζει με σειρά παρεμβάσεων ο Μιχ. Κατρίνης. Αρχικά ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κο Χρήστο Πρωτόπαπα με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια φιλία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας τα οποία βασικά περιλαμβάνουν την ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των δομών και του τρόπου λειτουργίας τους ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της τόσο σημαντικής για τη δημόσια υγεία προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών. Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι αποτελεί καθήκον της Πολιτείας η υποστήριξη κάθε εθελοντικής προσπάθειας πόσω μάλλον των εθελοντών αιμοδοτών κατά την εξαιρετικά απαιτητική υγειονομικά περίοδο που διανύουμε.

Αυτοσχέδιο πάρτι και στον Πύργο

Ο κόσμος πλέον δεν κρατιέται μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την επαναλειτουργία της εστίασης, κάτι που είναι εμφανές και  στον Πύργο. Η κεντρική πλατεία ήταν γεμάτη με κόσμο από νωρίς το απόγευμα μέχρι που νύχτωσε. Κάποια στιγμή ο γνωστός στο ηλειακό κοινό τραγουδιστής Πάνος Βαβίλης άρχισε να τραγουδά καθισμένος σε παγκάκι, όπως κάνει αρκετά συχνά τις τελευταίες ημέρες. Ο κόσμος δεν άργησε να δημιουργήσει ένα ημικύκλιο γύρω του και να τον ακούει χειροκροτώντας και τραγουδώντας μαζί του. Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε κάποια οργανωμένη συναυλία και ότι δεν ήταν πρόθεσή του να κάνει πάρτι και να δημιουργήσει συνωστισμό. «Δεν βγήκα να προκαλέσω, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Ήμουν με τρεις φίλους, είχα την ιδέα να βγω να πω τρία τραγούδια. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς στην πλατεία του Πύργου δεν ήθελα επουδενί να εκθέσω την υγεία και των συμπολιτών μου. «Δεν ήταν κορωνοπάρτι, το σταμάτησα όταν μαζεύτηκε πάρα πολύς κόσμος. Δεν το έκανα για μαζέψω κόσμο ή λεφτά», ανέφερε.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Μεταξύ φιλοφρονήσεων και θετικών σχολίων ακόμα και με προεκλογικό «άρωμα» , διεξήχθη η συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, στη χθεσινή αυτοψία του έργου στην Κατακόλου. Όταν δε, ο τελευταίος εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή του για την πορεία του έργου και τους χρόνους παράδοσής του στο κοινό, ο δήμαρχος απευθυνόμενο στον ίδιο είπε: «Υπάρχουν δύο τρόποι να είσαστε στην παραχώρηση του έργου. Ή να το κάνετε σύντομα εντός τετραετίας ή να ξαναβγείτε Περιφερειάρχης» για να εισπράξει την απάντηση του Περιφερειάρχη «Δήμαρχε, δεν παίζεσαι….»

*Μαθαίνω ότι εντός της παράταξης Κατσιφάρα υπάρχουν διαφωνίες για τη ρητορική που χρησιμοποιούν ορισμένα στελέχη της Αχαΐας, διότι απομακρύνουν δεξαμενές ψηφοφόρων για να εξυπηρετήσουν προσωπικές επιδιώξεις. Μη θέλετε να σας τα γράψω από τώρα πιο αναλυτικά.

*Συνεχίζουμε με ρεπορτάζ ΚΙΝΑΛ. Ο αγαπητός φίλος ασφαλιστής Σπύρος Δαρζέντας, με πολυετή θητεία στα κοινά του δήμου Πύργου, μου είπε ότι συμπαθεί τον Γερουλάνο, αλλά θεωρεί τον Νίκο Ανδρουλάκη καταλληλότερο να ηγηθεί του χώρου τη δεδομένη στιγμή. Μου ξεκαθάρισε όμως ότι αν ο Κατρίνης αποφασίσει να είναι υποψήφιος, αυτόν θα ψηφίσει. Επίσης μου αποκάλυψε και ποιον θα ήθελε για δήμαρχο Πύργου για να ασχοληθεί ξανά, αλλά δεν έχω την άδειά του ακόμα για να το γράψω.

*Από μια άτυπη σφυγμομέτρηση που έκανα, πάντως, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων στην Ηλεία προκρίνει Ανδρουλάκη για αρχηγό ως μοναδική ελπίδα επανάκαμψης, ακόμα και οι φιλοπαπανδρεϊκοί.

*Στα 164 ήταν το Σύνολο Ενεργών Κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων τα 38 νοσηλεύονται. Τα περισσότερα είναι στον δήμο Ήλιδας (47), ακολουθεί ο Πύργος με 46, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με 37, η αρχαία Ολυμπία με 12, ο Πηνειός με 11 η Ζαχάρω με 9 και σταθερά χαμηλά ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με 2.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος