FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 27/01/2021

Ημερομηνία: 27-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μάχη με την πλημμύρα στην Κρέστενα

Διαρκή μάχη με την πλημμύρα δίνει ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς από χθες τα απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε. Η στάθμη του νερού στον Σελινούντα ανέβηκε κατακόρυφα στην πόλη των Κρεστένων, κοντά στις Εργατικές Κατοικίες, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες. Πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων  μαζί με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου, παρόντος του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, έμειναν στο σημείο ως αργά το βράδυ, για να αποτρέψουν χειρότερες καταστάσεις. Δύσκολη ήταν η κατάσταση χθες και στο Πλουτοχώρι, αφού τα νερά στην Κόβιτσα ξεχείλισαν και «σκέπασαν» τους δρόμους στην είσοδο του χωριού.

Αντιφάσεις

Τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής ανέδειξε ο Ρωμανός Οικονομίδης σχετικά με το σχέδιο νόμου για τις συγκεντρώσεις. Όπως αναφέρει, χθες έγινε γνωστό ότι επιτρέπονται συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα, ενώ μέχρι προχθές -υποτίθεται(?) ότι- δεν επιτρέπονταν ουσιαστικά καθόλου.  «Οπότε σήμερα ακούμε ότι πρέπει να αναβληθεί το ν/σ για να γίνουν πορείες ή χειρότερα για αντιδημοκρατικά μέτρα. Αυταπόδεικτα εκτός λογικής.  Εκτός αν μερίδα της αντιπολίτευσης ήθελε να δείξει ότι σπάει την απαγόρευση ξανά και τους χάλασε το θέατρο. Και τελικά τί αντιπρόταση υπάρχει; Να μαζεύονται χιλιάδες ενώ οι υπόλοιποι δίνουμε λογαριασμό στο κράτος για να πάμε στο περίπτερο;» έγραψε.

Δυσαρέσκεια

Για υποβάθμιση του Βαρθολομιού στην εκπομπή «Από τόπο σε τόπο» έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Τάσος Πουλής, τονίζοντας ότι  παρουσίαση εστιάστηκε υπερβολικά στη προβολή της Γαστούνης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, τα πλάνα από το Βαρθολομιό, αλλά και η αναφορά στην ιστορία του, ήταν ελάχιστα, και πρόσθεσε ότι «Είναι έκδηλη πλέον η προσπάθεια υποβάθμισης του Βαρθολομιού».

Εκτός ΜΕΘ

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον πρώην βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκο, καθώς αποσωληνώθηκε και βγήκε από τη ΜΕΘ covid-19 όπου νοσηλευτόταν για περισσότερο από έναν μήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία του έχει βελτιωθεί και ότι τα συμπτώματα από τον κορονοϊό έχουν υποχωρήσει αισθητά.

Οριστικός ανάδοχος

Προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις αποθήκες του ΑΣΟ, καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρακτικό του διαγωνισμού και αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος με προσφορά 59.486 ευρώ. Πλέον καλείται να αναλάβει την ωρίμανση των μελετών για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και τη δημοπράηση της επανάχρησης του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, που είναι και το επόμενο μεγάλο στοίχημα του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου.

Στο ΣτΕ οι κυνηγοί

Στο ΣτΕ προσέφυγε χθες η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εναντίον της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που παρατείνει την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών. Παράλληλα, χθες συνεδρίασε  εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΣΕ, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση μετά τις νέες εξελίξεις, αλλά και να συζητήσει τους τρόπους αντίδρασης μπροστά σε έναν νέο κίνδυνο που διαγράφεται για τους κυνηγούς, κάνοντας λόγο για παλινωδία αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. Παράλληλα αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο που επιβάλλει τον υποχρεωτικό ευνουχισμό και στείρωση όλων ανεξαιρέτως των κυνηγετικών σκύλων, το οποίο συντάσσεται αυτή τη στιγμή για να τεθεί σε διαβούλευση εντός του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι κρύβεται έντονο παρασκήνιο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη στον Πύργο η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της παράκαμψης Λαστεΐκων από τον περ/ρχη Δυτ.Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκη, παρόντος και του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου. Ωστόσο οι εκτεταμένες καταστροφές τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Ηλεία ανέβαλαν την υπογραφή, αφού η κατάσταση απαιτεί πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.

*Δεν χρειάζεται να αναζητούμε ή να κατασκευάζουμε εικονικούς εχθρούς, όταν όλες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες και εύκολα εντοπίσιμες ηλεκτρονικά.

*Επανήλθε στο καθεστώς του άμισθου αντιδημάρχου ο Ανδρέας Παπαδάκος και ορίστηκε έμμισθος αντιδήμαρχος Ήλιδας ο Θανάσης Γεωργόπουλος, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του δημάρχου Γ. Λυμπέρη, ο οποίος ανέλαβε επίσης και την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής.

*Μαθαίνω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει τις επαφές του και στην Ηλεία, έχοντας στοχεύσει σε συγκεκριμένη δεξαμενή ψήφων. Προσεχώς περισσότερα.

*Η κυνηγετική περίοδος του αγριόχοιρου παρατάθηκε κατά ένα μήνα, αλλά το κυνήγι παραμένει απαγορευμένο. Μπερδευτήκατε; Κι εγώ αλλά δεν πειράζει.

*Έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις των μικρών δημοτικών και περ/κών παρατάξεων, αφού με το όριο εκλογής στο 3% αναμένεται να χάσουν τη μία έδρα που βγάζουν ως τώρα. Με τα τωρινά δεδομένα, στη Περιφέρεια θα έμεναν εκτός τουλάχιστον τρεις παρατάξεις και στον Πύργο δύο. Αναπόφευκτα θα έχουμε συνενώσεις και συνεργασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος