FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/11/2020

Ημερομηνία: 26-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Φόρος τιμής

Η στήλη σήμερα θα κάνει μια μικρή παρέκκλιση για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα, έναν από τους μεγαλύτερους –αν όχι τον κορυφαίο- ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν στον πλανήτη. Ο Μαραντόνα είναι αυτός που άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις στους σημερινούς 45άρηδες και 50άρηδες με όσα έκανε στα μέσα τη δεκαετίας του ’80 με την Εθνική Αργεντινής και με τη Νάπολι λίγο αργότερα. Έγινε αφίσα σε όλα τα παιδικά δωμάτια αγοριών και αντικείμενο λατρείας παγκοσμίως. Ήταν μακράν ο δημοφιλέστερος αθλητής της εποχής του, αφού ήταν αναγνωρίσιμος ακόμα και σε ανθρώπους που δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο ή γενικότερα με τον αθλητισμό. Νικήθηκε από τους δαίμονές του, είχε κι αυτός –όπως όλοι οι άνθρωποι- τις αδυναμίες του και τις σκοτεινές πτυχές του, με συνέπεια να φύγει μόλις στα 60 του χρόνια. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, όμως, ήταν ίσως ο πρώτος αθλητής τέτοιου βεληνεκούς που δεν δίστασε να τα βάλει με τους ισχυρούς που διαφεντεύουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αυτούς που διαχειρίζοντια πακτωλους χρημάτων εις βάρος των αθλητών και των φιλάθλων. Το ποδόσφαιρο έχασε τον θεό του.

Πρωινές αιχμές

*Τελικά ο ορθοπαιδικός που επρόκειτο να εφημερεύσει την Τρίτη στην Αμαλιάδα μετά τη μεταφορά της κλινικής, πού εφημέρευσε τελικά; Στον Πύργο ή στην Αμαλιάδα;

*Χτες διορίστηκαν τέσσερις χειριστές ακτινολογικού στη ΝΜ Αμαλιάδας. Το ότι δεν υπάρχουν γιατροί για να διοριστούν ως επικουρικοί, είναι μια λεπτομέρεια που μας διαφεύγει αλλά δεν πειράζει. Ας προσλαμβάνουμε λοιπό βοηθητικό προσωπικό για να λέμε ότι κάτι κάναμε.

*Η Μουσειολογία θα συζητηθεί αύριο διότι τόσο ο Μπράμος όσο κι ο Αντωνακόπουλος κινητοποιήθηκαν μετά τις πρωτοσέλιδες αποκαλύψεις της Πρωινής. Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε με αυτά που διαβάζουμε σε ανακοινώσεις.

*Το ζήτημα των αποζημιώσεων των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας συζήτησε προ ημερώς με ομάδα εργασίας στην Αθήνα ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Ν. Κοροβέσης. Σύντομα πιστεύω ότι θα έχουμε νέα – ελπίζω θετικά.

*Συγχαρητήρια στους συνεργάτες του έδωσε χθες ο Σάκης Μπαλιούκος για την επιτυχία του δήμου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου.

Πλέγμα ενίσχυσης

Στις αλλαγές που φέρνει το νέο Σ/Ν του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε χθες με ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, κάνοντας ειδική μνεία στη μείωση κατά 3% αλλά και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και 24 δόσεις από τον ερχόμενο Απρίλιο στην εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στον επιστημονικό κλάδο (δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους), την περιστασιακή απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων και την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και σε άλλες κατηγορίες πολιτών. «Εφαρμόζουμε συνεκτική πολιτική ενίσχυσης επιχειρήσεων, επιστημόνων, ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών μονάδων με σύνεση και με επίγνωση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία», τόνισε.

Μετρημένος

Μετρημένα ήταν χθες τα λόγια του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, σχετικά με τη μόνιμη στέγη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους, αφού προτιμά να κρατά χαμηλά τους τόνους και περιμένει απτά αποτελέσματα για να μιλήσει. Αν δεν ήξερα τις πολιτικές του καταβολές, θα έλεγα ότι με τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει και με την απέχθειά του προς τον λαϊκισμό, εύκολα θα τον ενέτασσα στους εκσυγχρονιστές!

Τον αποχαιρέτισε

Με μια λιτή ανάρτηση σχολίασε τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα ο Πυργιώτης δικηγόρος Θοδωρής Αντωνόπουλος. «Κατά τον δαίμονα εαυτού. Δηλαδή όπως του υπαγόρευε ο προσωπικός του θεός και όχι οι επιταγές της κοινωνίας. Ηasta la vista μέγιστε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», έγραψε.

Κριτική για τη ΔΕΗ

Στη δωδεκάδα των ακριβότερων χωρών της Ε.Ε. για την κατηγορία των ετήσιων οικιακών καταναλώσεων ρεύματος από 2.500 έως 5.000 kWh πέρασε η Ελλάδα επί θητείας του Κ. Χατζηδάκη τονίζει σε δήλωσή του ο ηλειακής καταγωγής τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, για την εκτίναξη της τιμής ρεύματος. «Επτά θέσεις επάνω στην κλίμακα των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της Ε.Ε. «χάρισε» στην Ελλάδα ο κύριος Χατζηδάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία  της Eurostat για το πρώτο εξάμηνο του 2020» τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας όρι πριν η  Ελλάδα βρισκόταν στη 19η θέση. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα είναι πλέον ακριβότερη από τη Γαλλία (0,1247 ευρώ ανά κιλοβατώρα), τη Φιλανδία και την Ισπανία (0,1178 ευρώ), την Πορτογαλία (0,1139 ευρώ), αλλά και τη Σουηδία (0,1130 ευρώ), υπογραμμίζει. «Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον κύριο Χατζηδάκη αφού κατάφερε παράλληλα να χαρίσει πελάτες της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της, υπερκέρδη στους προμηθευτές, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, και υψηλές τιμές για τους καταναλωτές!

Του Θεόδωρου Δημητρίου
eody

Κλιμάκιο ΕΟΔΥ στο Δήμο Πηνειού

Εργαζόμενος του Δήμου Πηνειού, στη Δημοτική Ενότητα Τραγανού,  διαγνώσθηκε θετικός στον SARS  CoV 2. Ο Δήμος Πηνειού ενημέρωσε άμεσα τον ΕΟΔΥ και σήμερα Πέμπτη κλιμάκιο του Οργανισμού θα βρίσκεται στη Γαστούνη για τη διενέργεια ελέγχων σε υπαλλήλους του Δήμου. Να σημειωθεί ότι το κρούσμα είναι ασυμπτωματικό και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος