FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/10/2020

Ημερομηνία: 26-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Παράταση λόγω ενδιαφέροντος

Παράταση δόθηκε στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη δράση Στήριξης Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020», λόγω του πολύ ισχυρού ενδιαφέροντος από τους επιχειρηματίες της περιφέρειας. Έτσι, η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται ως και τις 4 Νοεμβρίου του 2020 (ώρα 15:00). Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και τροποποιήσεις στην πρόσκληση της δράσης, με στόχο την διευκόλυνση των υποψήφιων δικαιούχων, όπως η αντικατάσταση των ημερομηνιών «31/12/2020» με «30/6/2021» σε όλο το κείμενο της αναλυτικής πρόσκλησης. Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς θεωρεί πως ο θεσμός της Περιφέρειας πρέπει σταδιακά να υπερβεί τα όρια του παραδοσιακού του ρόλου και να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Πρωινές Αιχμές

*Είναι σαφές ότι ο Αντωνακόπουλος επιλέγει τον Καννή ως βασικό πολιτικό του αντίπαλο. Οι συνεργάτες του θεωρούν ότι είναι προτιμότερος αυτός για τον 2ο γύρο των επόμενων εκλογών παρά κάποιος άλλος. Από την παράταξη του Καννή προς το παρόν προκύπτουν χαμόγελα χωρίς περισσότερα σχόλια.

*Το κλίμα γκρίνιας στη δημοτική αρχή Ήλιδας δεν μου προξενεί εντύπωση. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στην τελευταία θητεία του Λιατσή στον Πύργο. Όταν βγαίνεις νικητής έπειτα από σκληρή μάχη, νιώθεις ότι δικαιώνεσαι και επαναπαύεσαι, αμελώντας ότι πρέπει να διατηρείς διαρκώς ζωντανό το όραμα στους δημότες. Ο δήμαρχος τώρα αρχίζει να το καταλαβαίνει περισσότερο, για αυτό και έβγαλε μπροστά τη νεότερη γενιά.

*Η Φώφη είπε ότι θα είναι ξανά υποψήφια για αρχηγός. Δεν θέλω να την αμφισβητήσω, αλλά τότε γιατί ο Χρηστίδης οργανώνει τις ομάδες του; Από τώρα προετοιμάζεται για το 2025 ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

*Αρκετά διαβασμένος ο Παππάς κατά την περιοδεία του στην Ηλεία. Έπιασε τόπο το «φροντιστήριο» του Σπίρτζη και του Καλαματιανού, για αυτό ξεκίνησε από τον νομό μας τις περιοδείες του στο νέο του πόστο. Βέβαια, ήθελε να δει και τον «πυρήνα» της ομάδας του στην Αμαλιάδα!

*Δίκαιος ο Νικολούτσος, δεν παρέλειψε να εξάρει τη συμβολή του Μπαλαούρα στην έκδοση της απόφασης Χουλιαράκη, άσχετα αν οι τράπεζες την αγνοούν και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

*Σιγά μην άφηνε τον Παππά να κάνει παιχνίδι ο Τζαβάρας. Με άψογα αντακλαστικά, του απάντησε με το γνωστό τζαβαρικό, ήτοι χειμαρρώδες, ύφος για τον δρόμο.

Διπλή επίθεση

Βέλη προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης για την Πατρών-Πύργου, τονίζοντας ότι τα δύο κόμματα μοιράζονται τις ευθύνες για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου. Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, η κατασκευή του θα μπορούσε να ξεκινήσει στις αρχές του 2015  και σήμερα να έχει ολοκληρωθεί και ότι υπάρχουν ευθύνες για τη ματαίωση του που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για την παραπομπή του στο άδηλο μέλλον, οι ευθύνες ανήκουν στη σημερινή κυβέρνηση. Στον Ν. Παπάς τόνισε ότι όφειλε να κάνει την αυτοκριτική του, καθώς η κατάτμηση και οι εργολαβίες Καλογρίτσα έχουν χρεωθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση, καταλήγοντας στο ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιδιώκουν  να ελέγξουν τον τρόπο που θα γίνει το έργο.

Νοέμβριο η πρώτη

Τον Νοέμβριο αναμένεται να κάνει την πρώτη του εφημερία στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ο Τάκης Αντωνακόπουλος, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος προχθές. Ύστερα από συνεννόηση με τον διοικητή, ο δήμαρχος Πύργου αποφάσισε να κάνει πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει από το πρώτο κύμα κορονοϊού. Βέβαια, αυτό δεν λύνει τα προβλήματα αλλά αναδεικνύεο τις ελλείψεις, αφού κι ο ίδιος ο δήμαρχος υπογραμμίζει διαρκώς την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με γιατρούς.

Δραστήριος μεν αλλά…

Αρκετά δραστήριος είναι ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα social media, αφού συχνά πυκνά σχολιάζει τα κυβερνητικά πεπραγμένα με εύστοχο τρόπο και μπόλικο σαρκασμό. Όμως μέχρι τώρα δεν έχει τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν την Ηλεία και στα οποία ως υφυπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργά και άφησε έργο, όπως η μαθητεία, η πρόσβαση στις Πανελλαδικές μέσω ΕΠΑΛ, η Μουσειολογία, κ.ά. Νομίζω πως κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσει για αυτά, διότι αν δεν υπερασπιστεί ο ίδιος όσα έγιναν, για πόσο ακόμα θα τα υπερασπίζονται οι υπόλοιποι;

Μπαράζ συσκέψεων

Απανωτές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις έχει σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλε-συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Ηλείας, όπου θα γίνει απολογισμός και ταυτόχρονα προγραμματισμός ενόψει χειμών, ενώ μετά το ΣΟΠΠ θα ακολουθήσει σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Υγείας και με φορείς του νομού, για να αναλυθεί η εφαρμογή των νέων αυξημένων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, λόγω της μετάβασης του νομού στο επίπεδο «2».

Σε ήπιους τόνους

Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι στη συνάντηση του δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλου, με τον τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, θα ανέβουν οι τόνοι λόγω του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό. Από ό,τι έμαθα, πάντως, η ανταλλαγή απόψεων ήταν σε ήπιους τόνους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος  εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιδιώκει την κατάργησή του, ενώ στον αντίποδα ο κ. Παππάς και ο κ. Καλαματιανός επισήμαναν πως η θέσπιση του Προεδρικού Διατάγματος έγινε με γνώμονα τη συμμόρφωση της χώρας στις ευρωπαϊκές οδηγίες προστασίας του περιβάλλοντος ώστε να μην επιβληθούν εκ νέου πρόστιμα στη χώρα.

Ξανά στη Ζαχάρω

Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις τον Βορίδη, όλο στη Ζαχάρω είναι. Προ ημερών επισκέφθηκε ξανά τον αντιπερ/ρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Ν.Κοροβέση στον Κακόβατο (δεύτερη φορά μέσα στο φθινόπωρο), αλλά αυτή τη φορά ο δεύτερος άδραξε την ευκαιρία για πολιτική συζήτηση και για διευθέτηση προβλημάτων. Πρώτον, η αξιοποίηση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας (το γνωρίζει το θέμα), δεύτερον οι αποζημιώσεις στους αγρότες και τους αλιείς λόγω πανδημίας (το γνωρίζει αλλά πρέπει να κάνει περισσότερα) και τρίτον το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό (εδώ δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος