FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/07/2021

Ημερομηνία: 26-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τρεις νοσηλευόμενοι και τρεις στο Ρίο

Τρία άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ενώ άλλα τρία άτομα διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένο λόγω της κατάστασής τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου είναι σε εγρήγορση, καθότι έχει αυξηθεί πολύ το επιδημιολογικό φορτίο στον νομό και θεωρείται δύσκολο να μην προκύψουν κι άλλες εισαγωγές. Χθες ανακοινώθηκαν μόλις τρία κρούσματα και προχθές επτά. Το ενθαρρυντικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα διαπιστώνεται ελαφρά μείωση στα κρούσματα στον νομό. Όσον αφορά τον εμβολιασμό, δύο δόσεις έχουν κάνει 56.305 άτομα, ποσοστό που φτάνει κοντά στο 35% και προφανώς απέχει πολύ από το να χτιστεί τείχος ανοσίας.

ΠΑΣΟΚ 80’s

Μέτρηση που αποτυπώνει τη δημοφιλία του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80 ανάρτησε στο twitter ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι παρά την επίμονη προσπάθεια εκ δεξιών & αριστερών διαγραφής των πεπραγμένων της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, οι πολίτες της χώρας έχουν μνήμη & κρίση. «Τιμούν τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ για μια δικαιότερη κοινωνία», έγραψε.

Διαφωνία

Τη διαφωνία του για τη μετονομασία του δήμου Ήλιδας εξέφρασε με ανάρτησή του ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Μάικ Αμπου-Χάντμπα, τονίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η μη αλλαγή ονομασίας. «Θεωρώ πως το παγκόσμιο πλεονέκτημα που έχουμε ως Ηλεία με την ύπαρξη της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας στα όριά μας, δεν το εκμεταλλευτήκαμε ποτέ. Πότε δεν είναι αργά. Ολόκληρος ο πλανήτης το γνωρίζει, εμείς;» σημείωσε.

Παρωδία

Την κατάργηση της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, με την οποία τιμάται η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, πρότεινε με ανάρτησή του ο Πυργιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, Ρωμανός Οικονομίδης. Όπως ανέφερε, πρόκειται για «παρωδία εορτασμού» που πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι πιο ουσιαστικό. «Η δεξίωση έχει καταντήσει ένα κοσμικό γεγονός μεταξύ πολύ λίγων, με guest star ανθρώπους που σώνει και ντε θέλουμε να αγιοποιούμε ή να ηρωοποιούμε. Ίσως γιατί θέλουμε να στηρίξουμε σε αυτούς νέους μύθους, σαν τους μύθους που στηρίχτηκε η μεταπολίτευση τότε. Όπως αποδείχθηκε όμως οι μύθοι διαλύονται εκκωφαντικά», επισήμανε.

Αλλαγή δεδομένων

Η ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην Ηλεία φαίνεται ότι οδηγεί σε αλλαγή του σχεδιασμού του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου ως προς τις φετινές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τις δύο προγραμματισμένες συναυλίες, στις 30 Ιουλίου (Παπαρίζου-Τάμτα) και στις 21 Αυγούστου (Ρόκκος-Ασλανίδου). Eάν η διασπορά του ιού στον νομό συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, τότε το πιθανότερο είναι οι δράσεις να περιοριστούν σε εκπτωτικές βραδιές για τους καταναλωτές, με την αυστηρή τήρηση του ωραρίου και των υγειονομικών μέτρων.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός

Με μια συγκινητική ανάρτηση γνωστοποίησε την αποχώρησή της από τον χώρο των ΜΜΕ έπειτα από 16 χρόνια η αγαπητή συνάδελφος δημοσιογράφος της ΟΡΤ, Ράνια Τζαβάρα. Ευχαριστώντας όσους τη βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια και όσους συνεργάστηκαν μαζί της, τόνισε ότι παραμένει παρούσα για όσους τη χρειαστούν. Εμείς από την πλευρά μας, της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Μη νομίζετε ότι ο Λοβέρδος παίζει «μπάλα» μόνος του στους βενιζελικούς του ΚΙΝΑΛ. Σε επίπεδο Ηλείας τουλάχιστον, προς Ανδρουλάκη κλίνει η συγκεκριμένη ομάδα, όπως και ορισμένοι εκ των υποστηρικτών του Καμίνη το 2017.

*Πρωτοβουλίες για συμπράξεις με την Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και άλλους φορείς για να δημιουργηθεί ποιοτική μεταλυκειακή εκπαίδευση, προανήγγειλε εμμέσως σε νέο άρθρο του στα ΝΕΑ ο πρύτανης του Παν/μίου Πατρών, Χρ. Μπούρας. ΑΕΙ στην Ηλεία, ούτε για αστείο.

*Την ευκαιρία να συζητήσουν -σε χαλαρό κλίμα και με τη συνοδεία ποικιλίας κρεατικών στα Καλύβια- είχαν μετά τον «Οθέλλο» στην Ήλιδα ο Διονύσης Καλαματιανός και ο Πάνος Μπράμος. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν και η Κεντροαριστερά, για την οποία προέκυψαν κοινές διαπιστώσεις αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις.

*Kανονικά προχωρούν ο διαδικασίες για τις εσωκομματικές της ΝΟΔΕ Ηλείας, αφού προ ημερών έγινε ενημερωτικό σεμινάριο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων των μελών της ΝΔ, στο οποίο συμμετείχε ο νυν πρόεδρος Χρ. Γαβράς.

*Ερώτηση για τη μετακίνηση πυροσβεστών από την 6η ΕΜΑΚ λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν αναμένεται να καταθέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εντός της εβδομάδας, με πρωτοβουλία του Διον. Καλαματιανού.

*Οι Πρωινές Αιχμές θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα δύο εβδομάδων και θα είναι ξανά μαζί σας τον Αύγουστο. Καλές διακοπές!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος