FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/05/2021

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με το… βαμβάκι

Σε «ήρεμη δύναμη» εξελίσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, όπως φαίνεται από τις δύο τελευταίες τοποθετήσεις του σε ευρείες συσκέψεις ή συζητήσεις. Απέναντι στον Τσίπρα δεν «μάσησε» και χωρίς να καταφεύγει σε λαϊκιστικές κορόνες, του υπενθύμισε και τις δικές του ευθύνες στον ακαδημαϊκό χάρτη και στην Πατρών-Πύργου. Η επισήμανση ήταν εύστοχη, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το σημείωσε και στη «δευτερολογία» του σήκωσε το «γάντι» και του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον μετά Χριστόν προφήτη! Στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ο Βασίλης Γιαννόπουλος καταλόγισε στον Κατσιφάρα και στον Καρπέτα ότι παθαίνουν… αφωνία όταν η συζήτηση πάει στο Παν/μιο Πατρών και στον . Γαβρόγλου και –όταν άναψε η συζήτηση- επισήμανε ότι η «αφωνία» οφειλόταν στη διεκδίκηση του χρίσματος!

Ανακατασκευή

Την ανακατασκευή της γέφυρας Αγίας Μαύρας-Τραγανού μέσω ταμείου Ανάκαμψης ζήτησε με ερώτησή του προς τον Καραμανλή ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρ. Νικολακόπουλος. Όπως τόνισε, ένα τέτοιο έργο θα βοηθήσει τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πηνειού.

Αποκάλυψη

Συζήτηση για την ίδρυση Κέντρου διεθνών σπουδών και ανταλλαγών ξένων πανεπιστημίων στην Αρχαία Ολυμπία αποκάλυψε ότι είχε χθες ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, στο χθεσινό περ/κό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανέφερε, το σχέδιο το συζήτησε με πέντε καθηγητές και πρυτάνεις από το εξωτερικό

Δεν κρατιέται

Έχει πάρει φόρα τις τελευταίες ημέρες ο Λυμπέρης και μιλάει έξω από τα δόντια. Προχτές τα έβαλε τον βουλευτή Βαρεμένο, χθες με τον ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανό, αμφότεροι Αιτωλοακαρνάνες, κατηγορώντας τους ότι αναλαμβάνουν τον ρόλο του «μπάρμπα στην Κορώνη»! Δεν έχει κι άδικο, εδώ που τα λέμε.

Μπουμπουνητά

Ανταλλαγή της Νομικής Πατρών με τα ΑΕΙ της Αιτωλοακαρνανίας καταλόγισε στον Κατσιφάρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, στο χθεσινό περ/κό συμβούλίο Δυτικής Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην περ/ρχης το 2019 έκανε τη συγκεκριμένη συμφωνία με τον Γαβρόγλου. Ο κ. Τσιχριτζής το πήγε ακόμα παραπέρα, προσθέτοντας ότι για αυτή τη συνάντηση δεν βγήκε ποτέ Δελτίο Τύπου και πως διαπληκτίστηκαν ο δήμαρχος Αγρινίου με τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Από την πλευρά του ο Κατσιφάρας το διέψευσε κατηγορηματικά.

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον οποίο συζήτησε για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο της εκκλησίας μας. Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε έτος την 5η Ιουνίου, συνομίλησαν για την προστασία της φύσης, της πανίδας, των υδάτων και του τοπίου.

Ερώτηση για τη Γεωπονία

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για το λουκέτο στη Γεωπονία Αμαλιάδας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜΕΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, ζητώντας να μάθει τους λόγους της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης. Όπως ανέφερε, πριν από δέκα περίπου χρόνια, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα (ΤΕΙ), προ διετίας  «αναβαθμίστηκε» σε Πανεπιστημιακή και τώρα κρίνεται περιττή και καταργείται. Στη συνέχεια ο κ. Λογιάδης εξέφρασε το ερώτημα τι θα απογίνουν οι δομές του πανεπιστημίου, για τις οποίες δαπανήθηκαν τόσα και τόσα από το μικρό εισόδημα του πολίτη και αν η κατάργηση μιας σχολής Γεωπονίας συνάδει με την εθνικής σημασίας ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα. Λέτε να είναι τοπικιστής κι αυτός, σύμφωνα με τη λογική Κεραμέως, ή απλώς λέει ό,τι θα ἐλεγε οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος.

Πρωινές Αιχμές

*Σαν να «κάηκε» οριστικά το σενάριο Σκυλακάκη στην Ηλεία. Βέβαια, από αυτήν εδώ τη στήλη έχετε διαβάσει ότι δεν «έπαιξε» ποτέ σοβαρά παρά μόνο ως φήμη. Αν διεκδικήσει σταυρό, προς βόρειο τομέα θα πάει.

*Στην παράταξη Κατσιφάρα διέκρινα διαφορετικές προσεγγίσεις από τους Αχαιούς περ/κούς συμβούλους σε σχέση με τους υπόλοιπους όσον αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτη. Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, οι Αχαιοί τις λέξεις «Παν/μιο Πατρών» με το ζόρι τις ψελλιζουν!

*Το θέμα της «κλειστής» κρουαζιέρας πρέπει να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν, διότι στην επόμενη άφιξη πλοίου τα πνεύματα θα οξυνθούν κι άλλο.

*Μέρα αποκαλύψεων η χθεσινή στο περ/κό συμβούλιο. Αν κατάλαβα καλά, ο Γεργιόπουλος «έδωσε» τον Λιατσή και τον Χριστοδουλόπουλο ότι συμφώνησαν το ΤΕΦΑΑ και τη Γεωπονία σε κλειστό δωμάτιο τον Φεβρουάριο του 2018, παρουσία του Γαβρόγλου και των τότε κυβερνητικών βουλευτών.

*Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι το περιβόητο «βέτο» να μη λειτουργήσει το ΤΕΦΑΑ ως τμήμα του Παν/μίου Πελ/σου αλλά να ανήκει στο Παν/μιο Πατρών –και την είδαμε την προκοπή μας. Τσεκαρισμένο πλέον από έγκυρες πηγές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος