FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/04/2021

Ημερομηνία: 26-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
kerameos-niki

Στις 15 Μάη η κατάργηση

Όπως σας είχαμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα, το Μηχανογραφικό 2021 θα δημοσιοποιηθεί μετά το Πάσχα, αφού προβλέπονται σημαντικές αλλαγές. Όπως όλα δείχνουν, η Ηλεία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη, αφού η Μουσειολογία οδεύει ολοταχώς για κατάργηση. Κατά συνέπεια, η απουσία της από το Μηχανογραφικό δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη, το αντίθετο θα έλεγα. Για τη Γεωπονία είναι πιο σύνθετη η κατάσταση, αφού στο Μηχανογραφικό θα είναι, αλλά το ερώτημα είναι αν θα αναγράφεται δίπλα η έδρα. Άλλωστε η ίδια η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τις αλλαγές. «Θα πάμε αναγκαστικά σε αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε   πως πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία και ότι η ΕΘΑΑΕ καταβάλλει προσπάθεια με ακαδημαϊκά κριτήρια για να ολοκληρώσει την  εισήγηση. Στις 2 Μάη σουβλίζουμε τον οβελία και στις 15 τη Μουσειολογία.

Υψηλός ρυθμός

Πάνω από 1.300 είναι οι πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου στο Κέντρο Υγείας Πύργου, όπως ανέφερε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Γιάννης Παρασκευόπουλος. Η δουλειά που κάνει το προσωπικό στο ΚΥ Πύργου μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική, ενώ η λειτουργία και τρίτης εμβολιαστικής γραμμής τον Μάιο θα χτίσει ακόμα πιο ισχυρό τείχος ανοσίας.

Δεν ξεχνά

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Διάσελλα, έβαλε ως εξώφυλλο στη σελίδα του στο facebookο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς. Παρότι δεν έχει τη δυνατότητα να το επισκέπτεται όσο συχνότερα, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να εκδηλώνει την αγάπη του για τον τόπο του και πόσο του λείπει.

Αθόρυβη συμβολή

Σημαντικό μερίδιο στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει και η Ζωή Παπαδοπούλου από την Αμαλιάδα, καθώς βοηθά αρκετά στα οργανωτικά και συμμετέχει ενεργά στις ζυμώσεις. Έχει διαρκή παρουσία στις περισσότερες δράσεις, από το Βουπράσιο και την επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία μέχρι τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Μυθική τοιχογραφία

Μυθική όψη απέκτησε η πρόσοψη του Δημοτικού Σχολείου Λάλα «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ», καθώς ολοκληρώθηκε από τη γνωστή καλλιτεχνική ομάδα URBANACTμια ξεχωριστή τοιχογραφία. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο δ/ντής του Σχολείου, Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος, στις 10 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λάλα θα αντικρίσουν τη μυθολογία του τόπου τους να ξεδιπλώνεται στην πρόσοψη του σχολείου τους: τον Ηρακλή να κουβαλά στον ώμο του τον Ερυμάνθιο κάπρο, συμβολική εικόνα των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες του ποταμού Ερύμανθου, τον Κένταυρο Φόλο να κυνηγά με το τόξο του στο δρυοδάσος της Φολόης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Ίδρυμα «FOLLOE» του Ηλείου επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και την εικαστική ομάδα της URBAN ACT. Είμαστε παρόν ακόμα μία χρονιά! Παρόν σε αυτό που μας ευχαριστεί! Παρόν σε αυτό που λέει η συνείδησή μας! Παρόν σε αυτό που ζούμε κι αγαπάμε!

Ομόρφυναν τα Διάσελλα

Όμορφη εικόνα απέκτησαν τα Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ενόψει Πάσχα, καθώς ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Βασιλακόπουλος, μαζί με συντοπίτες τους καθάρισε και έβαψε το χωριό, δημιουργώντας μια πολύ βελτιωμένη αισθητικά εικόνα. «Είμαστε παρόντες ακόμα μια χρονιά σε αυτό που μας ευχαριστεί και σε αυτό που λέει η συνείδησή μας.Φροντίζουμε και διατηρούμε το χωριό μας καθαρό, όμορφο και φιλόξενο! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους», έγραψε σε ανάρτησή του στο fb.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Μικρή βόλτα στην αγορά του Πύργου έκανε προχθές το πρωί ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρ. Νικολακόπουλος, μαζί με τον συνεργάτη του, Δημ. Δημητρόπουλο. Αξιοσημείωτη η ολιγόλεπτη -και σε καλό κλίμα- συζήτηση με τον -δραστήριο και κινητικό- Θωμά Δακουρά, συνεργάτη του Διον. Καλαματιανού.

*Οι εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ και τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης προχθές το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου μεταξύ του δικηγόρου και περ/κού συμβούλου Παναγιώτη Μπράμου και του μαθηματικού και στέλεχος της ΠΔΣΟ στο ΟΕΕ Δυτ. Ελλάδας, Άγγελου Βεργόπουλου.

*Στο διπλανό «πηγαδάκι» ο δικηγόρος καιβετεράνος της πολιτικής, Λάμπης Μπράμος, συζητούσε με τον επιχειρηματία και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας, Σάκη Μπουλούτα, για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ενώ έγινε και μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο πολιτικό παρασκήνιο της δεκαετίας του ’90.

*Πρώτα η Αυγερινοπούλου και μετά σύσσωμη η ΝΟΔΕ Ηλείας απάντησαν στον Μπαλαούρα. Μένει να δούμε αν ο πρώην βουλευτής θα επανέλθει.

*Στη ΝΟΔΕ μάλλον αντιλήφθηκαν ότι η απραξία δεν βοηθά και αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν με τηλεδιασκέψεις και ανακοινώσεις. Στη ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, πάλι, βασιλεύει η αδράνεια.

*Ποιος Ηλείος πρώην βουλευτής είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει σε διαδικτυακή εκδήλωση συνδικαλιστικής παράταξης άλλου κόμματος, αλλά τελικά το ακύρωσε καθότι προκλήθηκε σωρεία αντιδράσεων;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος