FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/02/2021

Ημερομηνία: 25-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Κλειδώνει» για 18/10 η τελετή Αφής

Η 18η Οκτωβρίου του 2021 φαίνεται ότι είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2022. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ημερομηνία έχει «κλειδώσει», ενώ ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα αποφασιστεί αν θα έχουμε τελετή με κόσμο ή κεκλεισμένων των θυρών. Πρόθεση πάντως της κυβέρνησης αλλά και της ΕΟΕ είναι να απολαύσει ο κόσμος αυτό που στερήθηκε πέρυσι, όμως όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα έχουμε χτίσει τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό.

Έρχεται για τον Αλφειό

Στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να κάνει αυτοψία στις αντιπλημμυρικές εργασίες που ξεκίνησαν στον ποταμό Αλφειό πριν από μερικές ημέρες. Επιδίωξή του είναι να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και για το αν υπάρχουν εμπόδια στην υλοποίησή του. Πιθανότερη ημέρα θεωρείται η Δευτέρα, αλλά αυτό θα αποφασιστεί ή σημέρα ή αύριο.

Ερώτηση

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, για το αίτημα κτηνοτρόφων από το Κούμανι Ολυμπίας να δημιουργηθεί δασόδρομος 500 μέτρων, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στις στάνες τους και σε βοσκοτόπια. Όπως επισημαίνει, το θέμα έχει μπλοκαριστεί από το τμήμα Περιβάλλοντος της ΠΕ Ηλείας, και ζητά την άμεση λύση και την κατασκευή του δρόμου.

Εγρήγορση

Πάση θυσία θέλει να κρατήσει τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανοιχτό από τον κορονοϊό ο Σάκης Μπαλιούκος, για αυτό και προγραμματίζει μαζικά τεστ στον τοπικό πληθυσμό, ιδιαίτερα στις μεγάλες κοινότητες. Γνωρίζοντας ότι οι κάτοικοι είναι ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι, δεν θέλει επ’ ουδενί λόγω να διακινδυνεύσει τη διασπορά του ιού, διότι το σύστημα Υγείας δεν πρόκειται να αντέξει άλλη επιβάρυνση.

Τριπλέτα πυρκαγιών

Προτού μας αφήσει ο χειμώνας, άρχισαν οι πυρκαγιές. Χθες εκδηλώθηκαν τρία συμβάντα στα οποία ευτυχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και περιόρισαν τις καμένες εκτάσεις σε πολύ λίγα στρέμματα. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Κρυόβρυσης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου επιχείρησαν πέντε οχήματα με δέκα άνδρες. Η δεύτερη εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4:00 μ.μ., σε αναγεννημένο πευκόδασος στον οικισμό Παναγίες Φιγαλείας, όπου επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας Βασίλη Σολδάτο και τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο.Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:00 μ.μ., στην Δαφνιώτισσα, του δήμου Ήλιδας, στην πλευρά του Περιστερίου, όπου επιχείρησαν δυνάμεις της ΠΥ Αμαλιάδας με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Χριπάτσιο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου τρία στρέμματα δασικής έκτασης.

Εμβόλια και προσλήψεις

Επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορονοϊού ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Ειδικά για τον Πύργο ζητά να αναθεωρηθεί ο εμβολιαστικός χάρτης και να δημιουργηθεί  εμβολιαστικό Κέντρο στην ηλειακή πρωτεύουσα, ώστε να μη χρειάζεται οι πολίτες να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές και να ταλαιπωρούνται. Παράλληλα, ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων επικουρικού προσωπικού ώστε να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς και την ανησυχία του και την επιθυμία του για την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης στον ευαίσθητο και νευραλγικής σημασίας χώρο του Νοσοκομείου.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Δημαρχιακές κόντρες προκάλεσε ο Αλφειός τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να χρειαστούν κατευναστικές παρεμβάσεις για να πέσουν οι τόνοι.

*Τόσο η πρόεδρος της Μουσειολογίας, Αν. Ζαφειροπούλου, όσο και ο αναπλ. Πρόεδρος Γ.Παναγιωτόπουλος, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη χαθεί η μάχη, αλλά οι συσχετισμοί δυστυχώς είναι υπέρ του πατρινού λόμπι.

*Ανακοίνωση για την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ. Συγγνώμη, με φιλοβασιλικό ΥΠΕάρχη τι περιμένατε δηλαδή;

*Διαδικτυακή πρωτοβουλία οργανώνουν οι σπουδαστές της Γεωπονίας Αμαλιάδας εντός των ημερών για να συζητήσουν το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών του Παν/μίου Πατρών και το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Μεσολόγγι.

*Νέο γκάλοπ φέρνει τον Λοβέρδο φαβορί για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Λέτε να αποκτήσει ξανά το (πρώην) ΠΑΣΟΚ αρχηγό με το όνομα Ανδρέας;

*Πατούλη πες αλεύρι, το 2023 ο Χαρδαλιάς σε γυρεύει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος