FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/01/2021

Ημερομηνία: 26-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αδιαφορία και αλαζονεία

Ήταν που ήταν μες στην αλαζονεία η Κεραμέως, τώρα που παρέμεινε υπουργός Παιδείας και «έφαγε» και τη Ζαχαράκη, ποιος την πιάνει! Έχει γραμμένους στις παλιές της γόβες τους βουλευτές Ηλείας σχετικά με το παρόν και το μέλλον της Μουσειολογίας, αφού αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και στις αναφορές τους, προσβάλλοντας και τον θεσμό του Κοινοβουλίου. Την ίδια στιγμή, δεν έχει το πολιτικό θάρρος να βγει να πει ευθαρσώς ότι σχεδιάζει την κατάργηση του τμήματος και προτιμά να επικαλείται τα πορίσματα της Εθνικής Αρχής Αξιολόγησης. Το χειρότερο από όλα είναι ότι είναι σαφής η αδυναμία της προς την ιδιωτική εκπαίδευση, ξεχνώντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών της ΝΔ είναι «παιδιά» του δημοσίου πανεπιστημίου. Αλήθεια, γιατί δεν ζητάει τη γνώμη του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, για τη δημόσια εκπαίδευση;

Παράταση

Την παράταση κατά ένα μήνα (5.3.2021) της υποβολής προσφορών  για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στον δήμο Πηνειού, λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία αλλά και επειδή δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες (cosmote και Sirec) ζήτησαν διευκρινίσεις επί του διαγωνισμού, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή. Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Ανδρ. Μαρίνος, τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας του διαγωνισμού θα την κάνει η πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Υποστήριξης ΕΣΗΔΗΣ.

Κοινωνική πολιτική

Επιτροπή που θα εξετάζει τις υποβληθείσες αιτήσεις επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισε να συστήσει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γ.Γεωργιόπουλος, στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής εν μέσω πανδημίας. Η επιτροπή θα αξιολογεί την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, τη δυνατότητα χορήγησης ειδικού βοηθήματος και την εντολή άμεσης επανασύνδεσης των ευπαθών καταναλωτών.

Εναλλακτική

Μια εναλλακτική πρόταση για την αποξηραμένη λίμνη της Αγουλινίτσας κατέθεσε ο περ/κός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακων/νου, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες. Όπως τόνισε, παρότι στην Αγουλινίτσα υπάρχουν κάποιες καλούτσικες καλλιέργειες, σε αντίθεση με τη Μουριά που δεν υπάρχει καλό χωράφι, η η Αγουλινίτσα παραμένει η χειρότερη -και εντελώς αδικαιολόγητη μετά την Κάρλα- αποξήρανση. «Η καλύτερη χρήση της είναι να ξαναγίνει λίμνη. Σίγουρα κάποια στιγμή θα ωριμάσει η ιδέα της αποκατάστασης – αρκεί να μην αλλάξει η χρήση (με τίποτα γκολφ ή ξενοδοχειακές μονάδες)», έγραψε σε ανάρτησή του.

Κριτική για τις συντάξεις

Την κυβερνητική πολιτική στην απονομή συντάξεων στηλίτευσε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας ότι οι ίδιοι οι υπουργοί ομολογούν ότι η κατάσταση με τις συντάξεις έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητά τη στελέχωση του ΕΦΚΑ με προσωπικό αντί για τη συνεργασία με ιδιώτες. «Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τις 400.000 συμπολίτες μας που οι αιτήσεις τους εκκρεμούν στον ΕΦΚΑ (…) ομολογούν την αποτυχία τους και προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με μεγάλο κόστος για τους  φορολογούμενους. Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή για να διασφαλιστεί ο δημόσιος, καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε.

Τον αποχαιρέτισε

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο Σήφη Βαλυράκη εξέφρασε με ανάρτησή του ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής και ρομαντικός ιδεολόγος.   «Από την αντιστασιακή δράση του και την κινηματογραφική απόδραση του από τις φυλακές της Κέρκυρας, μέχρι τη συμμετοχή του στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την αδιάλειπτη παρουσία του στις διεργασίες του Κινήματος , ο Σήφης Βαλυράκης δήλωνε παρών σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες! Το αποτύπωμά του στην πολιτική ζωή είναι βαρύ και το κενό που αφήνει η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο», τόνισε.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα και το πληροφορήθηκα χθες: δεδομένη είναι η αλλαγή γενιάς στον δήμο Αρχ. Ολυμπίας, αφού τουλάχιστον ένας από τους δύο πρώην δημάρχους έχει αποφασίσει να παραδώσει σκυτάλη σε νεότερο διεκδικητή.

*Τη συμμετοχή του δήμου Πύργου στο έργο «Nature Based Coastal Eco-Hydraulic Technology» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Restoring biodiversity and ecosystem services (Horizon 2020) και προεκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό περίπου 1,6 εκατ. ευρώ υπέγραψε χθες ο Τάκης Αντωνακόπουλος με το αιτιολογικό ότι δεν προβλέπεται άμεσα να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή και δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος και απειλείται ζημιά των δημοτικών συμφερόντων. Ό,τι καταλάβατε, κατάλαβα.

*Μια και έγραψα για δήμο Πύργου, είναι σε αναζήτηση κτιρίου για τη στέγαση του Μουσείου Ιστορίας της Πόλης. Εμένα αυτό της Τράπεζας της Ελλάδος μου αρέσει πάντως.

*Με μια πρώτη πρόχειρη ανάλυση των αποτελεσμάτων της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, μου δημιουργείται η εντύπωση της κυριαρχίας των «προεδρικών».

*Στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν τέτοια θέματα, τα έλυσαν προσφάτως με ορισμό της νέας σύνθεσης και ησύχασαν.

*Στη ΝΟΔΕ Ηλείας όλα ήσυχα, αφού είναι κυβέρνηση πλέον. Όταν περάσει ο κορονοϊός, θα κάνουν τις διαδικασίες τους. Πλην του νυν γραμματέα Χρ. Γαβρά, είναι άλλα δύο ονόματα που «παίζουν», αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τα γράψουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος