FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 25/08/2021

Ημερομηνία: 25-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αύριο στην Αρχαία Ολυμπία η ΠτΔ

Τον πυρόπληκτο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου. Η κα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας το πρωί της Πέμπτης, θα ενημερωθεί αναλυτικά από τον Δήμαρχο και τους προέδρους των πυρόπληκτων Κοινοτήτων για τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης Σακελλαροπούλου στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αναμένεται να ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Υπογειοποίηση

Η μόνη λύση για το αρδευτικό της Ηλείας είναι η υπογειοποίησή του, κάτι που επισήμανε με πρόσφατη ερώτησή του στη Βουλή ο Κώστας Τζαβάρας. Αν δεν γίνει αυτό, κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα τσακωνόμαστε για το νερό. Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει, μελέτες ώριμες υπάρχουν, οπότε χρειάζεται πολιτική βούληση για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου.

Έμμεσα Ηλείος

Αν τυχόν έχει κάποια μακρινή καταγωγή από την Ηλεία ρωτήσαμε τον νέο υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, καθότι το όνομα απαντιέται και στον νομό μας. Όπως μας είπε, η Ηλεία και η Μαγνησία αποτέλεσαν τόπους εγκατάστασης μακρινών συγγενών του, εξ ου και η ύπαρξη του επιθέτου εδώ.

Aνασυγκρότηση

Την ανάγκη ανασυγκρότησης της Ηλείας εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή την 14η επέτειο από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 που βύθισε στο πένθος την Νότιο Ελλάδα, τονίζοντα ςότι είναι μια επέτειος που έχει χαραχτεί βαθιά μέσα στην ψυχή και τη μνήμη μας. «Οι φονικές πυρκαγιές άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην περιοχή μας. Ακόμη και σήμερα οι επιπτώσεις των πυρκαγιών παραμένουν ορατές. Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση των περιοχών μας και είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε.

Στον Πύργο το επόμενο περ/κό

Στον Πύργο θα διεξαχθούν οι επόμενες δύο συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς. Η απόφαση ελήφθη με κριτήριο την ανάγκη συζήτησης του ζητήματος των πυρκαγιών  και την εκκρεμότητα παρουσίασης της Έκθεσης Πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής για το α’ εξάμηνο του 2021. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί η δυνατότητα και για συνεδριάσεις με φυσική παρουσία. Πιθανότερος χώρος διεξαγωγής του συμβουλίου είναι το Μεγάλο Συνεδριακό, που εξασφαλίζει και την άνετη τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλει ο κορονοϊος.

Επίσκεψη και συνάντηση

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πλατιάνα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πεντέλης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο, τον πρόεδρο Γιάννη Κοτρέτσο και τον τοπικό σύμβουλο Δημήτρη Λαμπρόπουλο και για θέματα του χωριού, εκφράζοντας την πρόθεσή του να βοηθήσει τον τόπο του όπως μπορεί.,

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Aνασχηματισμός επίκειται και στον δήμο Πύργου. Ο δήμαρχος ακόμα δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις, αλλά από ό,τι φαίνεται, θα αναβαθμίσει έναν από τους δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν στην ευρεία πλειοψηφία, επιβραβεύοντας την εργατικότητά του.

*Ανάμεσα στους υποστηρικτές του Ανδρέα Λοβέρδου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ να υπολογίσετε και τον Πανταζή Χρονόπουλο.

*Αποδεκτή και τυπικά έγινε χθες η παραίτηση του Γ. Χουζούρη από τη θέση του αναπλ. διοικητή της ΝΜ Κρεστένων. Ο αντικαταστάτης του έχει «κλειδώσει». Θα είναι «γαλάζιος» γιατρός με καταγωγή από την περιοχή.

*Τι (και ποιον βασικά) εννοούσε χθες ο Υποστράτηγος λέγοντας σε πυροσβεστικό «πηγαδάκι» ότι «είναι ντροπή ένας να χαλάει το κλίμα και προσβολή προς την προσπάθεια των άλλων πυροσβεστών»;

*Αφού βλέπω ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για τη λειτουργία της Πυροσβεστικής στην Ηλεία, ας μεταφέρει κάποιον στον Υποστράτηγο ότι πρέπει να επιστρέψει από την ΠΥ Τρίπολης στην ΠΥ Ηλείας η πλατφόρμα που επισκευάστηκε με χρήματα Ηλείων δωρητών. Δεν μπορεί να μην το ξέρει το ζήτημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος