FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 25/11/2020

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δικαιώθηκε με την επιστολή

Δικαιώθηκε η Διονυσία Μπιτζούνη με την επιστολή της, καθώς όλοι οι αθλητικοί δικαστέςπου είχαν εκλεγεί και στα τρία τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, θα παραμείνουνμέχρι το τέλος της θητείας τους.  Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιστολή της ηλειακής καταγωγής προέδρου του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτη, η κυβέρνηση συμπλήρωσε τον νόμο με τη μεταβατική διάταξη που έλειπε και η οποία ορίζει ότι οι ήδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Η κα Μπιτζούνη, η οποία είχε την πρωτοβουλία της επιστολής, την οποία συνυπέγραψαν και τα υπόλοιπα μέλη του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, επικαλέστηκε λόγους ευπρέπειας, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους ανώτατους αθλητικούς δικαστές, να παραμείνουν στη θέση τους.Η δήλωση αποχής των μελών του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης, συμπλήρωσαν το νόμο, με τη διατήρηση των ήδη εκλεγμένων αθλητικών δικαστών.

Πρωινές Αιχμές

*Με προσφυγές αποφάσισε να απαντήσει στα πρόστιμα του λιμεναρχείου Κατακόλου ο δήμαρχος Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλος, μήπως και καταφέρει να αποφύγει την πληρωμή κάποιων από αυτά. Ήδη ορίστηκε δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει το Λιμενικό Ταμείο στο Πρωτοδικείο.

*Νέα διαδικτυακή κόντρα του αντιδημάρχου Πύργου, Ν. Κοτσώνη, αυτή τη φορά με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Θεοδώρου, περί διαφάνειας στις διαγωνιστικές διαδικασίες. Η πλάκα είναι ότι η αρχική συζήτηση αφορούσε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στον Πύργο, κάτω από σχετικό ποστ του προέδρου του ΔΟΠΠ, Χ. Μικελόπουλου.

*Δεν αμφισβητώ την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να βοηθήσει, έστω και με καθυστέρηση, στην ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας της Ηλείας με επικουρικούς. Το θέμα πόσοι επικουρικοί υπάρχουν στις λίστες αναμονής και κυρίως ποιες ειδικότητες. Αυτά θέλουν σχέδιο, δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη.

*Έχω την εντύπωση ότι στην αυριανή συζήτηση για το Πανεπιστήμιο Πατρών θα πέσει στο τραπέζι το χαρτί του Πανεπιστημίου Πελ/σου. Ποιος θα το ρίξει πρώτος, δεν ξέρω ακόμα.

Στη μάχη

Στημάχη κατά του covid19 ρίχνεται και ο βουλευτης Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, όπως και όλοι οι  Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που είναι γιατροί, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,  Μπουχρέν Μπάρα, Γιώργος Φραγγίδης, Ανδρέας Πουλάς. Ο Ηλειος βουλευτής πάντως τόνισε ότι όλη η χώρα αποτελεί μια υγειονομική περιφέρεια και θα πρέπει όλες οι κλίνες ΜΕΘ να διατίθενται για την αξιοπρεπή νοσηλεία ανθρώπων που θα τη χρειαστούν, συνεπώς σε αυτό πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να βάλει πλάτη.

Ενόχληση

Τη δυσαρέσκειά του για τα κριτήρια του προγράμματος ενίσχυσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, τονίζοντας ότι οι μισοί αγρότες μένουν εκτός επειδή συμπλήρωσαν το εισόδημά τους και με άλλη ασχολία για να ζήσουν. Όπως ανέφερε, ακόμα και εργόσημο να κόλλησαν, που είναι σχετικό με την αγροτική παραγωγή, δεν θεωρούνται δικαιούχοι.

Δηκτικός

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την ατάκα Γεραπετρίτη οΠυργιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ρωμανός Οικονομίδης, παρομοιάζοντάς τον με Projectmanager. «Το είχα ακούσει παλιότερα και μου άρεσε: Project manager είναι αυτός που πιστεύει ότι όπως μια έγκυος γεννάει παιδί σε 9 μήνες, αντίστοιχα χρειάζονται 9 έγκυες για να κάνουν μωρό σε 1 μήνα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με το σκεπτικό του Γεραπετρίτη. Αυτά παθαίνεις όταν νομικοί αναλαμβάνουν τέτοιες θέσεις και μπαίνουν σε χωράφια άλλων», έγραψε.

Στη Βουλή η Πεύκη

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Διονύση Καλαματιανού, για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με αφορμή την υπόθεση των μαθητών στην Πεύκη. Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται ότι αρκετές οικογένειες στην Ηλεία δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν αν το υπουργείο γνωρίζει πόσοι μαθητές στερούνται των απαραίτητων τεχνικών μέσων ή/και της πρόσβασης στο διαδίκτυο και τι θα κάνει  για να εξασφαλίσει σε όλους τους μαθητές την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στο διαδίκτυο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Επιστολή για «πάγωμα» οφειλών

Επιστολή προ τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον πρόεδρο & Δ/νοντα σύμβουλο της ΔΕΗ έστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ζητώντας το «πάγωμα» των οφειλών προς τη ΔΕΗ και των υπόλοιπων εταιριών διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, των επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Όπως αναφέρει, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς συσσωρεύονται οφειλές με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εκπληρώσουν όλες τις οικονομικές εκκρεμότητές τους, μετά και την άρση του lockdown

«Όλο αυτό δημιουργείται από τη μείωση ή τη μηδενική σε πολλές περιπτώσεις επιχειρηματική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αυτών. Ζητάμε η ΔΕΗ αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος να προσαρμοστούν στα δεδομένα που επικρατούν στην νεκρή αγορά, να παγώσουν τις οφειλές των επιχειρηματιών και όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, να ρυθμιστούν οι οφειλές αυτές για 36 η 48 μήνες, ώστε να δοθεί ο χρόνος, να επανακάμψουν», επισημαίνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος