FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 25/9/2020

Ημερομηνία: 25-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ήρθε για να μείνει

Όταν πριν από δέκα μέρες η «Πρωινή» αποκάλυπτε την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να ενισχύσει τις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις, και μάλιστα με καλύτερους όρους από ό,τι τα σχετικά προγράμματα της κεντρικής εξουσίας, έγραφε ότι επί της ουσίας ο Φαρμάκης βάζει «πλάτη» για την χειμαζουσα οικονομία του νομού. Μετά και τη χθεσινή καινοτόμα διπλή δράση –ευρεία σύσκεψη με δημάρχους και ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, όπου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε-, κατά την οποία παρουσίασε αναλυτικά το πανόραμα των   έργων και τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν και τοποθετήθηκε με καθαρότητα για την Πατρών-Πύργου και για όλα σχεδόν τα έργα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Νεκτάριος  Φαρμάκης … ήρθε για να μείνει.

Αποφάσεις Συγκλήτου

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε χθες να εγκρίνει τις εισηγήσεις των Τμημάτων για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του χειμερινού εξαμήνου 2020-2021, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε Τμήματος, το ανθρώπινο δυναμικό του και τις διαθέσιμες υποδομές του. Επίσης, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την αύξηση της χρηματοδότησης και της κατανομής του αριθμού παντός είδους θέσεων προσωπικού (ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικού) και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή Αμφιθεάτρων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων από το ΚΤΕΛ στις έδρες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Πρυτανική Αρχή ενθαρρύνει τη διά ζώσης διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου αυτό είναι δυνατόν. Δύσκολο το τελευταίο, μάλλον για εξ αποστάσεως πάμε.

Άμεση αντίδραση

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη μετά τις καταστροφές στην Ηλεία από την προχθεσινή κακοκαιρία. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΛΑ ζήτησε την ένταξη των πληγέντων  στους δικαιούχους των μέτρων στήριξης και των ευνοϊκών διατάξεων, κατ’ αναλογία των ρυθμίσεων για τους πληγέντες του «Ιανού» ενόψει της επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Θεωρούμε αυτονόητη την ένταξη των πληγέντων των περιοχών αυτών στους δικαιούχους των μέτρων στήριξης και των ευνοϊκών ρυθμίσεων, κατ’ αναλογία των μέτρων για όλους όσοι έχουν πληγεί από τον «Ιανό». Συγκεκριμένα, πρέπει να υπαχθούν τόσο στα χρηματοδοτικά μέτρα όσο και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν την αναστολή πλειστηριασμών, τις συμβάσεις εργασίας και την πληρωμή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ», τόνισε.

Ολοκλήρωσε τη διατριβή!

Ένα όνειρό του έκανε πραγματικότητα ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, έπειτα από πολλή κόπο και επιμονή, καθώς ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Αντικείμενό της είναι  οι συνθήκες αύξησης του δάσους Φολόης ως εργαλείου αριστοποίησης των δασοκομικών χειρισμών και την ολοκλήρωσε στο τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επί πόδος

Στους δρόμους της Αμαλιάδα ξενύχτησε ο Βαγγέλης Χριστοφόρου προχθές το βράδυ, αφού οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και η στάθμη είχε ανεβεί επικίνδυνα. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, ωστόσο,  με τη συνεργασία της Πυροσβεστικης, κατάφερε μαζί με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα  προτού ξημερώσει κι αρχίσει η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Κλιμάκια ΕΟΔΥ και Ηλεία

Ως ανεπαρκής- τουλάχιστον- χαρακτηρίζεται η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Ηλεία καθώς στη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι και σήμερα, οι καθυστερήσεις και η έλλειψη συντονισμού όσον αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού (ιχνηλάτηση και λήψη τεστ) ήταν ολοφάνερες.  Ενδεικτική ήταν η καθυστερημένη έλευση κλιμακίου από την Πάτρα για την εξέταση των μεταναστών στο Κατάκολο αλλά και η άγνοια για των αριθμό των  υπό εξέταση ατόμων, δυο με τρεις μέρες μετά, όταν και κατάφεραν να βρεθούν στο λιμάνι αλλά και το πιο πρόσφατο με τα ξεχασμένα τεστ των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Πύργου. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά για το τι ακριβώς συμβαίνει με τον περιβόητο ΕΟΔΥ, σήμερα όμως θα σταθώ στο διαγωνισμό πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού (οδηγών και νοσηλευτών) για τη συγκρότηση οχτώ (8) συνολικά κλιμακίων για τις ανάγκες της Ηλείας,  στον οποίο παρότι έχουν ανακοινωθεί οι επιτυχόντες από το Μάιο (!) ακόμα περιμένουν. Όπως περιμένουν …και τα δείγματα των 12 εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Πύργου σε κάποιο ψυγείο του Νοσοκομείου Πύργου, θέμα το οποίο ανέδειξε αποκλειστικά η Πρωινή και ουδείς από τον Οργανισμό φαίνεται να ασχολήθηκε!

Καταλήψεις

Την ίδια ώρα που τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα διαρκώς αυξάνονται, στην Ηλεία, ο αριθμός εκείνων που παραμένουν κλειστά, μειώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι χθες, όλα τα σχολεία του Πύργου λειτούργησαν κανονικά και οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας και υπό κατάληψη διεκδικώντας τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα ως βασικό μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊό, ήταν το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως, το Γυμνάσιο και Λύκειο Πελοπίου, το Λύκειο Λεχαινών και το Λύκειο Βαρθολομιού.

ΑΤΜ στη Δίβρη!

Την πληροφορία ότι εγκρίθηκε η τοποθέτηση ΑΤΜ στη Δίβρη από την Εθνική Τράπεζα δημοσίευσε χθες στο facebook ο γιατρός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δίβρης Σωτήρης Σωτηρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη. «Μόλις με πληροφόρησε ο συμπολίτης κ. Τηλέμαχος Φωτεινός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος τον διαβεβαίωσε ότι εγκρίθηκε από την ΕΤΕ η τοποθέτηση ΑΤΜ στη Δίβρη, μετά από παράκληση και επίμονο αίτημα του ίδιου του κ. Φωτεινού. Εγώ, δεν έχω παρά να του “βγάλω το καπέλο” (έχοντας τη τραυματική εμπειρία της αποτυχίας αγώνων πολλών ετών, για ικανοποίηση παρόμοιου αιτήματος). Εντός των ημερών θα μεταβεί στη Δίβρη ο εργολάβος για την επιλογή του χώρου και λοιπές λεπτομέρειες», έγραψε. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος