FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 25/01/2021

Ημερομηνία: 25-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Να αξιοποιηθεί και όχι να «αραχνιάσει»

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάδειξη θεμάτων δεν κρίνεται από τον αν μας αρέσει «κάποιος άνθρωπος» που στην προκειμένη, πραγματικά δεν έχουμε τίποτα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αντιθέτως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε παρουσιάσει το έργο του στη ΜΕΘ. Δεν καταλάβαμε, όμως, το σχολιασμό της “συναδέλφου” εφημερίδας- αν μπορεί κανείς βέβαια να πει ότι πρόκειται για σχόλιο και όχι για… εντεταλμένη υπηρεσία προβολής (;)- όπως και γιατί ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Χρ. Χριστόπουλος δεν απάντησε ο ίδιος, προβάλλοντας τις ενδεχόμενες ενστάσεις του για τον δανεισμό του βιντεοβρογχοσκοπικού μηχανήματος… Στα ερωτήματα όμως που θέσαμε, απαντήσεις δεν πήραμε. Γιατί «αραχνιάζει» το σημαντικό αυτό εργαλείο τη στιγμή που στο ΓΝ Ηλείας υπηρετούν δύο Πνευμονολόγοι; Γιατί δεν εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να το αξιοποιήσουν ή γιατί δεν έχει προκηρυχθεί θέση Πνευμονολόγου για να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε η αποχώρηση του Πνευμονολόγου που το χειριζόταν; Και ναι, προκαλείται πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου της πρωτεύουσας της Ηλείας τη στιγμή που οι Ηλείοι ασθενείς ταλαιπωρούνται, καθώς είναι πλέον αναγκασμένοι να μετακινούνται σε Νοσοκομεία εκτός Νομού για τη συγκεκριμένη εξέταση. Και τέλος, κανείς δεν θέλει το σημαντικό αυτό εργαλείο να αραχνιάζει στις αποθήκες του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά να αξιοποιηθεί τιμώντας τους ομογενείς δωρητές που το προσέφεραν για να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας των συμπατριωτών τους. Και αυτό θα έπρεπε να πράξει ο Διοικητής. Όλα τα άλλα –μαζί με τις πρακτικές απάντησης- είναι στάχτη στα μάτια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Κ.Κ.

Δικτυώθηκε

Ήταν να μη μάθει να χειρίζεται το facebook ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος. Πλέον σχολιάζει συχνά πυκνά αναρτήσεις, με πιο πρόσφατη αυτή που αφορά έργο οδοποιίας στα Μυρώνια. Μάλιστα, δεν δίστασε να ανοίξει διάλογο με πολίτες και παλαιούς αυτοδιοικητικούς για τα έργα που υλοποιούνται ή δρομολογούνται, απαντώντας σε σχόλια και ερωτήσεις.

Αντέδρασε

Δεν αποδέχθηκε τελικά την αναβάθμισή του σε έμμισθο αντιδήμαρχο Ήλιδας ο Ανδρέας Παπαδάκος, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση που εξέδωσε. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη, πάντως, ήταν το έντονο ύφος της ανακοίνωσης και η δυσαρέσκεια προς τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, διότι η εντύπωση που είχαμε ως τώρα ήταν οι σχέσεις τους είναι μια χαρά.

Καθαρή

Το θετικό κρούσμα κορονοϊού στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης θορύβησε αρκετούς και προκάλεσε φημολογία για ευρεία διασπορά. Η αντιδήμαρχος Αλεξάνδρα Γιαννίτση φρόντισε να διαλύσει τη φημολογία, τονίζοντας ότι η ίδια έσπευσε αμέσως να κάνει το τεστ παροτι δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με το πρόσωπο που νόσησε. Όπως επισήμανε η ίδια σε ανάρτησή της, η ατομική ευθύνη αυτομάτως γίνεται ατομική υπευθυνότητα και πρέπει να μηδενιστούν οι πιθανότητες. Παράλληλα ανάρτησε το αποτέλεσμα «μόνο για αυτούς που αρέσκονται να “πλάθουν” ιστορίες με πολλή φαντασία».

Επικρότησε

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μια ενιαία γραμμή οικονομικών διεκδικήσεων της Ηλείας προς την κυβέρνηση υπογράμμισε στη χθεσινή τηλε-σύσκεψη της ΟΕΕΣΠ ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, επικροτώντας και τις τοποθετήσεις των Ηλείων βουλευτών. Ο κ.Λεβέντης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων ως προς το γενικό πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων και για την πρόθεση όλων των βουλευτών να θέσουν το ζήτημα σε θεσμικό κοινοβουλευτικό επίπεδο, εξάροντας τη συγκροτημένη και στοχευμένη τοποθέτηση του Ηλείου βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

Τηλεσύσκεψη στο ΚΙΝΑΛ

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της τηλε-σύσκεψης των γραμματέων όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών, παρούσης και της προέδρου Φώφης Γεννηματά. Φυσικά στη συζήτηση συμμετείχε και ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας, Σάκης Γιατράς, ο οποίος κατέθεσε τις απόψεις του, ενώ από την Ηλεία παρών ήταν και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Είδε κι απόειδε ο Καρβέλης με τα αποτελέσματα της δημοσιοσχετίστικης πολιτικής του και έφτασε στο σημείο να κάνει διαρροές περί επίσκεψης του πρωθυπουργού σε  εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας. Στο Μαξίμου το γνωρίζουν;

*Οι πληροφορίες μου λένε ότι τουλάχιστον ένας «γαλάζιος» αυτοδιοικητικός θα δοκιμάσει την τύχη του στο ψηφοδέλτιο όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Δύσκολα θα μείνει πάλι εκτός.

*Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, είναι πολύ πιθανό στις επόμενες εκλογές να έχει και πάλι υποψήφια με το επίθετο «Γεωργοπούλου».

*Με ρωτάνε συνάδελφοι από την Αθήνα πώς γίνεται κάποιος να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να επιδιώκει με θέρμη την κατάργηση του ΠΔ του Κυπαρισσιακού και την επανέναρξη της θήρας. Ενδιαφέρουσα απορία.

*Πληροφορία εξ Αθηνών: Στο 40% θα μπει τελικά το όριο εκλογής δημάρχου από τον α’ γύρο, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διαφορά 5% από τον δεύτερο.

*Ο Χρυσοχοΐδης μήπως θέλει και να μας γράφει τα ρεπορτάζ και να μας στέλνει φωτογραφίες για να μην κουραζόμαστε;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος