FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/09/2021

Ημερομηνία: 24-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Βλάβη στον αγωγό ύδρευσης Ερυμάνθου

Σοβαρή βλάβη υπέστη χθες ο  αγωγός ύδρευσης του Ερυμάνθου “έσπασε” στο ύψος του Πλατάνου με αποτέλεσμα να γεμίσει νερά η Εθνική Πύργου-Ολυμπίων. Ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης, Νίκος Κοτσώνης, ενήργησε άμεσα για την επιδιόρθωσή της, ωστόσο ανέφερε ότι πρόκειται για ζημιά δύσκολη που απαιτεί χρόνο για την αποκατάστασή της, καθώς θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο τμήμα σωλήνα, κάτι που πιθανόν να επηρεάσει την υδροδότηση προς τη ΔΕ Ιάρδανου. Ανεξάρτητα από αυτό, ο κ. Κοτσώνης προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για σήμερα, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης του Ερυμάνθου.

Προτεραιότητα

Προτεραιότητα αποτελεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η έγκαιρη εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην Ηλεία, για αυτό και ο περ/ρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε το αίτημα χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και οριοθέτησης του Αλφειού μέχρι τη γέφυρα των Άσπρων Σπιτιών, καθώς και τη μελέτη οριοθέτησης και τα αντιπλημμυρικά έργα στον χείμαρρο «Γκουρλέσα» στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Ευχές

Εκατοντάδες ευχές δέχτηκε στη σελίδα του στο fb ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, για τα 58α γενέθλιά του. Σε ανάρτησή του ευχαρίστησε όλους όσοι του ευχήθηκαν και ευχήθηκε τα καλύτερα σε όλους. «Πέρασαν 58 χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκα σε ένα φτωχό σπίτι, από τίμιους ανθρώπους!!!! Ευχαριστώ τον Θεό και τον κόσμο που μου έδωσαν τη δυνατότητα να προσφέρω,ότι μπορώ στο τόπο μου και στο συνάνθρωπό μου!!!! Θα εξακολουθήσω να το κάνω και τώρα και αύριο!!!! Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας υγεία, χαρά και δύναμη», έγραψε.

Πρωτοβουλία

Πρωτοβουλία ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού για τον εμβολιασμό σκέφτεται να αναλάβει ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος, μετά τη συζήτηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία μαθητών στο γραφείο του. Ένα από τα αιτήματα που του έθεσαν τα παιδιά ήταν και ο εμβολιασμός, καθώς του επισήμαναν πως η γνώση και η πληροφόρηση που έχουν είναι ελλιπής.

Στήριξε τα αγροτικά αιτήματα

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ συμμετείχε χθες, εκπροσωπώντας τον δήμο Ήλιδας, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Γεωργόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου Ήλιδας. Βασικά θέματα συζήτησης είχε την επαναφορά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες και την αξιοποίηση της περιουσίας των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών από τους Δήμους της Χώρας. Ο κ.Γεωργόπουλος τόνισε πως η άμεση επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου 2016, αλλά και η επαναφορά του μέτρου ΕΦΚ πετρελαίου αποτελεί πάγιο αίτημα όχι μόνο των αγροτών του Δήμου Ήλιδας, αλλά και όλης της Ηλείας. Επίσης ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας τάχθηκε υπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ για την αξιοποίηση της περιουσίας των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών από τους Δήμους.

Σκληρή επίθεση Βενιζέλου στην Κυβέρνηση

Βαθιά ανιστόρητη» χαρακτηρίζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Οικονόμου κατά την οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου, άσκησε δριμεία κριτική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «θα ήταν προτιμότερο η ελληνική αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση να αναδείξουν τα εκκρεμή προβλήματα που ανέδειξε και η δήλωση του εκπροσώπου του Πατριαρχείου στην τελετή της Ν. Υόρκης, παρόντος του ΓΓ του ΟΗΕ» και πρόσθεσε πως η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ,«δείχνει πλήρη απουσία αίσθησης για το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεων του με την Ελληνική Δημοκρατία».

Του Αντώνη Βαβαγιάννη (news247.gr)

Πρωινές Αιχμές

*Ποιος «μνηστήρας» της Περιφέρειας έχει κόψει τις σχετικές συζητήσεις λέγοντας ότι δεν είναι το τάιμινγκ σωστό τωρα;

*Την άλλη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, ενώ επίκειται η συμβασιοποίηση της ανάπλασης στην Κολοκοτρώνη

*Οι επιλογές που έκανε ο Αντωνακόπουλος για την Οικονομική Επιτροπή δείχνουν τι μέλλει γενέσθαι στον ανασχηματισμό. Μπήκε ο Αργυρόπουλος, που ήταν ήδη, και μπήκε κι ο Βγενόπουλος (που δεν ήταν) και βγήκε άλλος αντιδήμαρχος, ο οποίος σε κάνα δυο μήνες μάλλον δεν θα είναι αντιδήμαρχος αλλά πιθανότατα θα μετακινηθεί σε άλλη θέση. Μπορεί να σας μπέρδεψα, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολος ο γρίφος.

*Επανήλθε ο Καστρινός με το «οφειλόμενο σχόλιο νο8» για έργο αγροτικής οδοποιιας, δείχνοντας ότι είναι όλο και πιο κοντά στην επιστροφή στην αυτοδιοίκηση. Αξιοσημείωτη η αποθέωση από τον Μπαλιούκο με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση.

*Διάβασα και την ανακοίνωση του Ναμπίλ, αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου δείχνει ότι ετοιμάζεται για το 2023, οπότε ας περιμένουμε λίγο ακόμα.

*Δύσκολοι καιροί για υποψηφιότητες. Θες 50 υπογραφές για πρόεδρος της ΝΟΔΕ και 5.000 για πρόεδρος ΚΙΝΑΛ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος