FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/12/2020

Ημερομηνία: 23-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Υπεραξία στον πρωτογενή τομέα

Ένα δύσκολο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό εγχείρημα προωθεί ο Νεκτάριος Φαρμάκης, με στόχο να δώσει άλλη υπεραξία στον πρωτογενή τομέα της Δυτικής Ελλάδας. Στόχος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας είναι υποβαλει φάκελο αναγνώρισης Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ή Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) για αγροτικά προϊόντα. Μεταξύ αυτών και είναι και αρκετά προϊόντα της Ηλείας, όπως το πασό χοιρινό και το Καλυβιώτικο Κρεμμύδι. Για αυτά τα δύο θα γίνει διερεύνηση για ΠΓΕ, ενώ για τηξν Πατάτα , τη Φράουλα, το Καρπούζι και το ελαιόλαδο θα υποβληθεί φάκελος πιστοποίησης. «Εάν θέλουμε πραγματικά να δούμε την επόμενη μέρα, πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο προϊόν ως εθνικό, χωρίς δικαστικές διενέξεις και τοπικιστικές λογικές» τόνισε σε πρόσφατη συζήτηση με φορείς και εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Πρωινές Αιχμές

*Οι ζυμώσεις σε επίπεδο περιφέρειας δείχνουν προς το παρόν ότι αντίπαλος του Φαρμάκη θα είναι ο Κατσιφάρας. Όμως, από ό,τι μαθαίνω, από το περιβάλλον του Θάνου Μωραΐτη κάνουν κάποιες βολιδοσκοπήσεις για να δουν αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

*Για τον Σπηλιόπουλο οι κακές γλώσσες λένε ότι κάνει κριτική στον Φαρμάκη επειδή ο Καραμανλής τον… παραίτησε από τον ΟΣΕ. Με τον Κατσιφάρα δεν τα έχει βρει – κι ούτε πρόκειται πιστεύω.

*Μ’ αυτά και μ’αυτά, αν και είναι νωρίς ακόμα, ο Φαρμάκης είναι καβάλα στ’ άλογο για το 2023. Πρέπει να αλλάξουν άρδην οι πολιτικοί συσχετισμοί για να βρεθεί σε δύσκολη θέση, κάτι προς ώρας δεν το βλέπω να συμβαίνει.

*Τελευταίο νέο επί του πιεστηρίου: Το 2021 φέρνει ανασχηματισμό και μια από τις πρώτες αλλαγές θα είναι στο υπουργείο Παιδείας.

Συνάντηση

Τον Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας,κ. Χρυσόστομο, επισκέφθηκε πριν από μερικές ημέρες ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, καθώς συνδέονται με πολύχρονη φιλία, και περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση που επικρατεί και τις προσπάθειες που κάνει η Μητρόπολη εν μέσω πανδημίας.

Πατέρας ξανά

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από προχθές ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης, Φώτης Κορδοπάτης, καθώς απέκτησε μια υγιέστατη κόρη και έγινε για δεύτερη φορά πατέρας! Του ευχόμαστε να του ζήσει και να είναι γερό και καλότυχο!

Έδωσε τη σκυτάλη

Ο Γιάννης Βαρβαρέσος είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, όπως έγινε χθες γνωστό. Ο Γιάννης Λέντζας αποφάσισε –ορθά κατά τη γνώμη μου- να μοιράσει το παιχνίδι στα στελέχη της παράταξής του και να τους δώσει την ευκαιρία να «ψηθούν». Φυσικά, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα συνεχίσει να παρακολουθεί μαζί με τον νέο πρόεδρο την πορεία των έργων του Λιμενικού Ταμείου, αλλά πλέον θα επικεντρωθεί περισσότερο στα καθήκοντά του δημάρχου αφού ο χρόνος είναι πολύτιμος και τα ζητήματα προς επίλυση αρκετά. «Δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις αλλά η εξυπηρέτηση των πολιτών και η υλοποίηση έργων» ήταν το σχόλιο του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα  με αφορμή την παραίτησή του.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος