FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/11/2020

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δύσκολο αλλά εφικτό

Η ένταξη του δρόμου Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι μονόδρομος για την υλοποίησή του. Κρίσιμο σημείο για το αν τελικά το υπουργείο Υποδομών θα το προωθήσει, είναι το τι θα δείξει η μελέτη βιωσιμότητας. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι υπέρμαχος των ΣΔΙΤ, οπότε λογικά το ίδιο θα επιλέξει και για αυτόν τον οδικό άξονα. Τα χρήματα δεν είναι πολλά, αλλά είναι έργο δύσκολο τεχνικά. Σημασία έχει να «τρέξουν» γρήγορα οι μελέτες και να υποβληθεί η πρόταση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τότε μόνο θα προκύψει ισχυρό εργολαβικό ενδιαφέρον και θα έχουμε σύμβαση παραχώρησης. Καιρός να ενεργοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι δήμοι και οι δύο περιφέρειες και να το διεκδικήσουν.

Πρωινές Αιχμές

*Αν επαληθευτούν οι φήμες για το ποσοστό κορεσμού του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, σε κάνα δυο χρόνια ο εφιάλτης θα επιστρέψει στους δρόμους και  θα ξαναθυμηθούμε την ανακύκλωση.

*Αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των περ/κών συμβούλων για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αν τεθεί και κάποια πρόταση για ψηφοφορία, τότε θα στριμωχτεί ο Μπούρας.

*Αυτή τη στιγμή,  η Τράπεζα Πειραιώς είναι επί της ουσίας κρατικοποιημένη, κατά συνέπεια θα έπρεπε να έχει σταματήσει κάθε απόφαση για κατάργηση καταστημάτων και ΑΤΜ, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

*Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας διαρκώς ζητά νερό. Ταυτόχρονα θέλει άλλη χάραξη για την Πατρών-Πύργου. Όταν του ζητήθηκε να βάλει πλάτη για τα σκουπίδια του Πύργου, χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο Κατσιφάρας για να δεχθεί, αλλά τόσο καιρό δέχεται αδιαμαρτύρητα τα -πολύ περισσότερα- σκουπίδια της Πάτρας. Λίγη σύνεση δε βλάπτει

*Στη Βουλή φέρνουν την Πεύκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία Καλαματιανού. Προβλέπεται ενδιαφέρουσα συζήτηση!

Πρώτη εφημερία

Ξεκίνησε τις εφημερίες χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ο Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος το πρωί βρέθηκε στο drive-through του ΕΟΔΥ και έκανε και ο ίδιος τεστ. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση, καθώς η εκτίμησή του ήταν πως τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από τα επίσημα καταγεγραμμένα, ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ενοχλημένος

Δυσαρεστημένος είναι ο Σάκης Μπαλιούκος από την αιφνιδιαστική απόφαση της Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της Ανδρίτσαινας εν μέσω πανδημίας. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σε πρόσφατη επιστολή του ανέφερε ότι μια τέτοια εξέλιξη επιβαρύνει υπερήλικες και συνταξιούχους, αφού θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων  για την εξυπηρέτησή τους και είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη για αυτό το θέμα τον περασμένο Ιούλιο.

Επαφές

Την απάντηση του Καραμανλή για τον δρόμο Τρίπολη-Βυτίνα-Ολυμπία μελετά ο δήμαρχος Αρχ.Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, προκειμένου να πληροφορηθεί επακριβώς το πλάνο του υπουργείου για την υλοποίησή του και να δει και ο ίδιος πώς μπορεί να συμβάλει. Μην ξεχνάτε πως το Πύργος-Καλό νερό χρηματοδοτήθηκε επειδή εξασφάλισε τις μελέτες από την Εγνατία, αλλιώς θα είχαν πάει σε άλλη περιφέρεια τα 20 εκατ. ευρώ.

Ρήτρα στις απολύσεις

Να ισχύσει ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων μαζί με τη μείωση εισφορών κατά 3% από 1-1-2021 προτείνει ο Ηλείος πανεπιστημιακός και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μείωσης εισφορών, οι επιχειρήσεις-εργοδότες όχι μόνο δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, αλλ’ αντιθέτως προέβησαν και σε απολύσεις, θα πρέπει να ψηφιστεί με τον ίδιο νόμο ΚΑΙ ρήτρα απαγόρευσης απολύσεων. Κατά συνέπεια, προτείνει η  ρήτρα διατήρησης του ίδιου αριθμού εργαζομένων να ισχύσει για τουλάχιστον δύο έτη και σε διαφορετική περίπτωση, η μείωση των εισφορών θα ισοδυναμεί με ταμειακή διευκόλυνση των επιχειρήσεων-εργοδοτών.

Στη ΜΕΘ ο αδελφός του Μανώλη

Κι όμως είναι αλήθεια. Όπως αναφέρει το flamis.gr, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ηρακλείου εισήχθη ο 63χρονος Γιώργος Αγιομυργιαννάκης, αδελφός του αείμνηστου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, που ήταν ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο τρίτος αδελφός, ο Γιάννης, η κατάστασή του είναι σοβαρή. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος