FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/05/2021

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στόχευση ανάκαμψης

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να ξεκινήσει τις εκτός Αθηνών περιοδείες από την Ηλεία –για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες- δεν είναι τυχαία αλλά πηγάζει από συνδυασμό παραγόντων: αφενός η πολιτική της ΝΔ, που μοιάζει εμμονική με τον νομό, και αφετέρου η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναπάρει τα σκήπτρα στις επόμενες εκλογές (την έχασε με 2% διαφορά) δημιουργώντας μαζί με την Αχαΐα μια ζώνη επιρροής που θα αποτελέσει το θεμέλιο της εκλογικής ανάκαμψης. Προσθέστε σε αυτό και την καλή συνεργασία και ενημέρωση που έχει από τον Διονύση Καλαματιανό σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και την καλή δουλειά που κάνει ο Φλεβοτόμος στη Νομαρχιακή, και θα σχηματίσετε εύκολα το παζλ. Προφανώς το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά η στόχευση είναι σαφής και μέχρι τώρα υλοποιείται μεθοδικά και προσεκτικά.

kalamatianos-dionusis

Ερώτηση για ΕΛΤΑ

Ερώτηση για πιθανό «λουκέτο» σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ κατέθεσε στη Βουλή ο ΔΙον. Καλαματιανός, καθώς η σχετική φημολογία είναι έντονη, ειδικά για Βαρθολομιό, Δίβρη και Καράτουλα. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι αν επιβεβαιωθεί μια τέτοια εξέλιξη, θα πρόκειται για ισχυρό πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες, καθώς θα επιφέρει πρόσθετη ταλαιπωρία στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Σήμερα η επίκαιρη

Σήμερα το μεσημέρι θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και κοινοβ. εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη προς τον ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανό, με θέμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων των αγροτών της Ηλείας. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε απάντηση που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και να ανακουφιστούμε.

Διπλή περιπέτεια

Οικογενειακή περιπέτεια είχε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος. Ο πατέρας του, Παναγιώτης, χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο του Ρίου ύστερα από δάγκωμα φιδιού, ενώ ο γιος του –επίσης Παναγιώτης- τραυματίστηκε κάνοντας ποδήλατο, με συνέπεια να διακομιστεί τραυματίας στο Καραμανδάνειο. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και στους δύο και καλή δύναμη στον Τάσο Καρνάρο.

Συντονισμένη επίθεση

Η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Τζαβάρα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τεράστια αίσθηση σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στον σαββατοκυριακάτικο Τύπο. Στα «Παραπολιτικά» τον ειρωνεύονται ότι έστησε «αντάρτικο στα πολιτικά γεράματα», στην προτελευταία σελίδα των Νέων υπάρχει άρθρο με τίτλο «Με τον Τζαβάρα ή την Κεραμέως» και το κύριο άρθρο της κυριακάτικης «Καθημερινής» τον «φωτογραφίζει» συνιστώντας του να μην υποδαυλίζει τοπικισμούς! Παράλληα, το «Ποντίκια» ξεκίνησε τη σεναριολογία για τους αντικαταστάτες του στο ψηφοδέλτιο. Σάμπως ταρακουνήθηκε ο «σκληρός» πυρήνας της κυβέρνησης από τα όσα είπε.

Αγωνιστική υποδοχή Τσίπρα από το δήμο Πύργου

O Δήμος Πύργου δεν θα σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της πόλης και της Ηλείας. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και το μήνυμα θα πάει παντού. Τέρμα στην ανοχή-Όχι στην υποβάθμιση της Ηλείας!

Συνάντηση και συζήτηση

Ολιγόλεπτη συζήτηση σε φιλικό κλίμα είχαν προχθές το πρωί σε κεντρικό καφέ του Πύργου ο αντιδήμαρχος Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχο Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλο. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το ζήτημα των πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και για θέματα που αφορούν τη βόρεια Ηλεία και στα οποία εμπλέκονται και οι δύο δήμοι.

Πρωινές Αιχμές

*Εξόρμηση στον Πύργο έκαναν χθες το πρωί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η σημερινή κάθοδος του Τσίπρα. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος και αρκετά ακόμα μέλη της Νομαρχιακής.

*Στον Πύργο ολοκληρώθηκε η μίνι περιοδεία του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ηλεία την περασμένη Πέμπτη, μαζί με τους συνεργάτες του, Γιάννη Μάκκα και Γιώργο Σύρμο. Ο περ/ρχης Δυτ. Ελλάδας μαζί με τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλο, και τον αντιπερ/ρχη Υποδομών, Θαν. Μαυρομάτη, βρέθηκαν σε καφέ της κεντρικής πλατείας, ενώ για μερικά λεπτά στην παρέα βρέθηκε και ο περ/κός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος, με τον οποίο συζήτησαν την επικαιρότητα, δηλαδή ΑΕΙ, δρόμος και δηλώσεις Τζαβάρα.

*Διάβασα την ανακοίνωση του Κατσιφάρα για το λουκέτο στα ΑΕΙ της Ηλείας. Μου προκάλεσε εντύπωση που δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στις ευθύνες του Παν/μίου Πατρών. Παράλληλα, χαρακτηρίζει την περ/κη αρχή παρατηρητή, αλλά τι ακριβώς της ζητά να κάνει δεν κατάλαβα. Να υποθέσω, πάντως, ότι θα υπερψηφίσει τη μείωση ή τη διακοπή της χρηματοδότησης της Περιφέρειας προς το Παν/μιο Πατρών.

*Ποιος αιρετός πιστεύει για άλλον αιρετό ότι σε κοινές μαζώξεις υποδαυλίζει αντιπολιτευτικές κορόνες για να δημιουργήσει εντυπώσεις;

*Ποιος υπουργός έχει μετανιώσει που αρνήθηκε πρόταση Φαρμάκη για κοινή δράση σε κορυφαίο ζήτημα αλλά διστάζει να το παραδεχθεί;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος