FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/03/2021

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εισηγητής στη e-διημερίδα για το 1821!

Με μια ξεχωριστή παρουσία θα εμπλουτιστεί η διαδικτυακή διημερίδα που διοργανώνει η Πρωινή το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαρτίου με θέμα την Ελληνική Επανάσταση και το 1821, καθώς ο πρώτος εισηγητής στην 3η ενότητα το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως η Ιστορία είναι ένα από τα ενδιαφέροντα του περιφερειάρχη, εξ ου και οι συχνές αναφορές του στο ιστορικό απόθεμα της Δυτικής Ελλάδας. Άλλωστε, όταν στις ομιλίες το αναφέρεται σε περιοχές όπως το Μεσολόγγι, τα Καλάβρυτα και η Αρχαία Ολυμπία, είναι εμφανές ότι το απολαμβάνει περισσότερο! Κυριακη στις 17:20 συντονιστείτε στο κανάλι της Πρωινής στο Youtube (proini news) για να παρακολουθήσετε την εισήγησή του.

Κρατάει

Σταθερά μηδενικά τα κρούσματα στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Παρόλα αυτά, δεν επικρατέι εφησυχασμός, καθώς ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος ανακοίνωσε ότι σήμερα από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ,θα βρισκεται στην πλατεια της Κρέστενας για τη διενέργεια rapid test. Απαραίτητα στοιχεία ΑΜΚΑ, ταυτότητα και κινητό τηλέφωνο για να μπορέσει κάποιος να συμμετάσχει.

Κριτική

Κυβέρνηση και Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών «έδειξε» ως υπεύθυνους για την αποπομπή της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος. Με ανάρτησή του στο fb τόνισε ότι «Η Σύγκλητος αποφασίζει την έξοδο της Ηλείας από τον Πανεπιστημιακό χάρτη έχοντας στην στήριξη του υφυπουργού Παιδείας κο. Συρίγου, με μοναδικό γνώμονα να “γκρεμίσουν” ό,τι ο Γαβρόγλου με νόμο έκτισε» και αναρωτήθηκε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την υποβάθμιση της Ηλείας.

Πρώτος

Ο Κώστας Λεβέντης είναι ο πρώτος που έθεσε στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης την πρόταση του Ηλείου πανεπιστημιακού Γιώργου Παναγιωτόπουλου για την ίδρυση Ολυμπιακής Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών με τρία τμήματα στην Ηλεία. Ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας θεωρεί πως η μελέτη αποτελεί μια συγκροτημένη βάση για συζήτηση με το υπουργείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αρκεί βέβαια να την υποστηρίξουν κι άλλοι φορείς.

Στον Πύργο η υφυπουργός Μ. Συρεγγέλα

Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, Μαρί Συρεγγέλα θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση με την παρουσία της στον Πύργο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με την οποία συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.  Η κ. Συρεγγέλα είχε εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία της να έρθει στον νομό, αλλά ο κορονοϊός δεν της το επέτρεψε. Όσον αφορά την Περιφέρεια, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος θα είναι στην Αμαλιάδα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης στη Ζαχάρω, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος στα Κρέστενα και ο βοηθός περ/ρχη, αρμόδιος για τον συντονισμό των παραγωγικών τάξεων και τη συνεταιριστική αγροτική πολιτική στην ΠΕ Ηλείας, Χρήστος Μπιλίρης στα Λεχαινά.

Η σημαία στο Αρχαίο Αίπυ!

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν χθες οι κάτοικοι της ΤΚ Πλατιάνας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στο Αρχαίο Αίπυ. Όπως ανέφεραν, ήταν μια πράξη που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο χθες πήρε σάρκα και οστά από την κοινότητα ενόψει και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι τα πρωτοβάθμια σωματεία έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Πύργου, για να διαμαρτυρηθου για την κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία της Ηλείας.

*Στα «κάγκελα» το ΕΒΕ Ηλείας με τη χθεσινή ανακοίνωσή του, καθώς κάνει λόγο για απροθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσει την Ηλεία στο θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων. «Η Ηλεία δεν αποδέχεται τον εξοβελισμό της από το μηχανογραφικό του 2021, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς»επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

*Άλλα αντί άλλων η απάντηση της Κομισιόν στη Βόζεμπεργκ για την Αδριατική Οδο και το Πάτρα-Πύργος. Οπότε δε μας μένει άλλη επιλογή από το να περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τον Καραμανλή. Μη σας πω ότι μπορεί και να το ανακοινώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης, εφόσον η Κομισιόν δώσει οριστική έγκριση για τη σύμβαση παραχώρησης.

*Να θεωρήσετε δεδομένο ότι θα επιτραπεί το Πάσχα η μετακίνηση από νομό σε νομό, διότι μόνο έτσι θα πάρει ανάσα η Αττική. Θα επιβαρυνθεί η περιφέρεια βέβαια, αλλά το λεκανοπέδιο πλέον είναι στα όριά του.

*Ο Κατσικόπουλος έχει ξεκινήσει να φτιάχνει ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια, αλλά αν τυχόν ο Κατσιφάρας κατέβει για βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ και εκλεγεί, θα του την κόψει τη φόρα. Οπότε, δεν είναι απίθανο να επιδιώξει και ο Κατσικόπουλος να μπει στο ίδιο ψηφοδέλτιο κι όποιος κερδίσει!

*Ο Λιβανός κάνει δυνατό παιχνίδι στην Αιτωλοακαρνανία ως ΥΠΑΑΤ, για αυτό και έχουν θορυβηθεί ο Σιαλμάς και ο Καραγκούνης. Και περιμένουμε εμείς μετά να μας αφήσουν τη Γεωπονία εδώ. Με το Γεωπονικό Παν/μιο σημαία θα διεκδικήσει την πρωτιά ο Λιβανός στην επόμενη κάλπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος