FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/02/2021

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εκτόξευση κρουσμάτων

Εκτοξεύτηκε χθες ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ηλεία, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 επιβεβαιωμένα. Ο μέσος όρος κρουσμάτων στον νομό την τελευταία εβδομάδα είναι 11,57 και 19,46 ανά 100.000 άτομα. Η γειτονική Αχαΐα κινείται πλέον σε τριψήφια επίπεδα, αφού καταγράφηκαν 121 κρούσματα χθες, 62 μέσο όσο την τελευταία εβδομάδα και 38,99 ανά 100.000 άτομα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 με διάμεση ηλικία τα 69 έτη, ενώ χθες απεβίωσαν 22 άτομα. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +13.26%) και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 248 ασθενείς. Όπως καταλαβαίνετε, δεν προβλέπεται σύντομα η χαλάρωση του Lockdown αν συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η ίδια κατάσταση.

Αιχμή

Αιχμηρός ήταν προχθές στο περ/κό συμβούλιο ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, σχετικά με τα ΑΕΙ και την αξιοποίηση της λάμψης και του πολιτιστικού αποθέματος της Ολυμπίας. «Επειδή ακούσα να βάζει ο καθένας το δικό του για την Ολυμπία, ας καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει μια δημοτική αρχή με την οποία οφείλουμε μαζί να σχεδιάζουμε». Εσείς για ποιο πρόσωπο λέτε ότι ήταν η αιχμή;

Ικανοποίηση

Ικανοποιημένος ήταν χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, από την επισημοποίηση της ένταξης της κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον «Φιλόδημο ΙΙ» με το ποσό των 372.000 ευρώ, αφού έτσι θα λυθεί οριστικά και αποτελεσματικά ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και χρόνια.

Εμπιστοσύνη

Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ορίστηκε ο Ηλείος μηχανολόγος-μηχανικός Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο Βας. Αϊβαλή και τη Διοικούσα Επιτροπή για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και τόινισε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να σταθείαντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης.

Αμφισβητεί ξεκάθαρα

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, αφού θεωρεί πώς το ίδρυμα δεν έχει αλλάξει στάση και πίνει νερό μόνο στο όνομα της Πάτρας. Ο κ. Γιαννόπουλος αμφισβητεί ξεκάθαρα την αξιοπιστία της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου, καθώς θεωρεί ότι το πόρισμα δεν περιλαμβάνει καμία αξιολόγηση για τμήματα που είναι στην Πάτρα, παρά μόνο για όσα είναι στην Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και το Αίγιο! Ο αντιπερ/ρχης έχει πλέον εδραία πεποίθηση πως εξυπηρετούνται επί της ουσίας μόνο τα τοπικά συντεχνιακά συμφέροντα μιας αχαϊκής κάστας που θέλει την πίτα ολόκληρη και χορτάτο μόνο τον… σκύλο της Πάτρας.

Εικοσαετία

Είκοσι χρόνια συμπλήρωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα ο διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας, Κώστας Χριπάτσιος, πριν από τρεις ημέρες. Αναρτώντας φωτογραφίες από το 2001 μέχρι και σήμερα, τόνισε ότι εδώ και μια εικοσαετία τρέχει να προλάβει τα κακώς κείμενα για το καλό του πολίτη.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αν ακούσατε προσεκτικά τις τοποθετήσεις στο περ/κό συμβούλιο, η μεταφορά του Ιστορικού-Αρχαιολογικού στην Ηλεία δεν είναι ουτοπική, αλλά ρεαλιστικότατη. Προσεκτικοί χειρισμοί χρειάζονται.

*«Ψήνεται» νέα υποψηφιότητα για τον δήμο Πηνειού, η οποία θα ανακατέψει την τράπουλα. Για να σας βοηθήσω, έχει δοκιμαστεί ξανά σε (μικρότερη) κάλπη με επιτυχία.

*Τον αείμνηστο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη τιμά ο δήμος Ήλιδας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής  θα δώσει το όνομά του στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

*Κόντρα Μαρίας Μπίλια-Κώστα Διαμαντόπουλου στο fbτου δεύτερου με αφορμή την ενίσχυση των νοσοκομείων από την Περιφέρεια. Μπείτε και διαβάστε, είναι ενδιαφέρουσα.

*Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ζητάνε από την Κεραμέως με ερώτησή τους οι βουλευτές Αιτ/νίας, Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σιαλμάς. Με τι τμήματα, ακόμα δεν έχω καταλάβει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος