FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/09/2021

Ημερομηνία: 23-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Απάντηση στο σκίτσο

Απάντηση στο σατιρικό σκίτσο του «Θεόδωρου Δημητρίου» μας έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός,  η οποία δημοσιεύεται –λόγω έκτασης- στη σελίδα 16. Εμείς από την πλευρά μας τον ευχαριστούμε και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο Σεβασμιότατος είναι αναγνώστης της στήλης μας, αλλά και για το γεγονός ότι –όπως προκύπτει από την επιστολή του- διαθέτει χιούμορ και αντιλαμβάνεται την αξία της καλοπροαίρετης σάτιρας.

Εκδήλωση

Στην εκδήλωση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών & της “Πρωτοβουλίας ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ” παρέστη προχθές ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ηλείου νευροφυσιολόγου Ιωάννη Σωτηρόπουλου. Όπως έγραψε, η επιστήμη δεν αφήνει μόνους τους πάσχοντες και τους φροντιστές τους, το ίδιο οφείλει να κάνει και η Πολιτεία.

Ευχαριστίες

Τις ευχαριστίες του προς όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια εξέφρασε με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου, τονίζοντας ότι η διαδρομή του ως αντιδημάρχου έλαβε τέλος έπειτα από αρκετά χρόνια. Όπως έγραψε κι ο ίδιος, «Ουδείς μόνιμος και αναντικατάστατος! Τόπο στα νιάτα».

Στήριξη

Τη στήριξή του στην αυριανή απεργία των εργαζομένων της e-food εξέφρασε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, Καταστήματα & Υπηρεσίες του Νομού Ηλείας, Νίκος Γκότσης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση προσπάθησε να κάνει «συνεργάτες» τους μισθωτούς, αξιοποιώντας τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε, η μετατροπή της εργασιακής σχέσης απαλλάσσει στην ουσία την εργοδοσία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα και επιδόματα, ενώ μεταφράζεται για τους εργαζόμενους σε δουλειά χωρίς ωράριο και μέρα ανάπαυσης, χωρίς συγκεκριμένο μισθό αφού η πληρωμή γίνεται «με το κομμάτι», χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, με ότι συνεπάγεται αυτό για την προστασία τους σε περίπτωση ασθένειας ή εργατικού «ατυχήματος».

Αντάμωσαν στο Καστελόριζο

Ολιγοήμερες διακοπές επέλεξε να κάνει στο Καστελόριζο ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, και πέτυχε συμπατριώτη του, κι όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αρκετά για την Ηλεία και τα ζητήματά της, και να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς ο πρώην Επίτροπος επισκέπτεται συχνά το Αυγείο, απ’ όπου και κατάγεται.

Τα λεφτά δεν φτάνουν

Διαφώνησε με την άποψη του Πλεύρη ότι τα λεφτά για την υγεία φτάνουν ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων προς τους ιδιώτες προμηθευτές σκαρφάλωσαν τον Ιούλιο στα 927 εκατ. αυξημένα κατά 23% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, ενώ η δημόσια δαπάνη υπολείπεται κατά 2% του ΑΕΠ συγκριτικά με το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. «Όσο σημαντική είναι η ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων του συστήματος ( είναι γνωστές οι απόψεις μου) το ίδιο σημαντική είναι και η σταδιακή αύξηση των δαπανών ώστε να υπάρξει σύγκλιση», έγραψε και εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με τις ΣΔΙΤ, διότι «και ακριβά κοστίζουν και την καθολική πρόσβαση δε διασφαλίζουν»

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής, θυμήθηκε χθες ο Αχαιός περ/κός σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος, η οποία συνέπεσε με τη νίκη Σημίτη στις εκλογές του 1996. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Ν. Μοίραλης του επισήμανε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015, του υφάρπαξαν την έδρα παρότι ήταν πρώτος σε σταυρούς. Διπλό μήνυμα προς Κατσιφάρα και Φώφη.

*Ο Γαβράς πέταξε νωρίς το «γάντι» με την άμεση ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ηλείας. Μένει να δούμε αν θα σηκώσει το γάντι άλλο πρόσωπο ή θα έχουμε τελικά μόνο μία υποψηφιότητα.

*Για την τοπική της ΝΔ στον Πύργο έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δύο πρόσωπα, άνδρες αμφότεροι. Η Σάντρα Παπαδοπούλου, αν ασχοληθεί, θα είναι υποψήφια για τη Νομαρχιακή.

*Για «βόμβες» Κοντονή διάβαζα στα «Παραπολιτικά» αλλά τελικά τίποτα. Αυτό που έμαθα πάντως από ζακυνθινές πηγές, είναι ότι το όνομά του «παίζει» για τον δήμο το 2023.

*Για να ξέρετε, ο Πατούλης του ζήτησε συγγνώμη του Πετρούτσου μετά από όσα έγιναν με τις πυρκαγιές στην Αττική και όσα επιχείρησε να του «φορτώσει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος