FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/08/2021

Ημερομηνία: 23-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Όχι» από Aμυρά

Αρνητικά απάντησε με έμμεσο τρόπο στην ερώτηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Αμυράς, για την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας σε Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης.  Το μόνο που του επισημαίνει, είναι ότι  «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων για όλες τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων και της Ηλείας» και στη συνέχει του παραθέτει τις πρόσφατες αποφάσεις για τη μεταφορά των δασαρχείων στο ΥΠΕΝ, για την επίσπευση των ειδικών δασοτεχνικών έργων και για τη θεσμοθέτηση των ανάδοχων αναδάσωσης. Ας ελπίσουμε ότι ο Σταϊκούρας θα απαντήσει κάτι καλύτερο.

Υπενθύμιση

Υπενθύμιση στην κυβέρνηση έκανε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνοντας ότι μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν διατέθηκαν για την Ηλεία, αλλά για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. «Και αυτή τη φορά, απροκάλυπτα και κυνικά, η Ηλεία εξαιρέθηκε από τις πολιτικές και το σχέδιο ανασυγκρότησης», τόνισε.

Αγώνας

Καθημερινό αγώνα για την επιτάχυνση του εμβολιασμού των συμπολιτών του δίνει ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, παραθέτοντας τα αυξημένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί και στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι του επιτίθενται για την προσπάθεια του κάνει.

«Καμπανάκι»

Καμπανάκι χτυπά για την πανδημία ο Θοδωρής Κονδύληςμ τονίζοντας ότι οι τρέχουσε συμπλέξεις κρίσεων (πανδημία, πυρκαγιές) δείχνουν πόσο απροσάρμοστοι είμαστε απέναντι στον κίνδυνο και σε κάθε φυσικό κίνδυνο. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στον κίνδυνο του σεισμού έχουμε δουλέψει καλύτερα και είμαστε αρκετά ανθεκτικοί.

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Αντ. Σκυλλάκος

Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε χθες το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, ύστερα από έμφραγμα και μετά από πολύχρονη μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, Ο Αντώνης Σκυλλάκος είχε διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής έως και το 17ο Συνέδριο, καθώς βουλευτής Λάρισας και Β΄Αθηνών,  από το 1989 έως το 1996 και από το 2000 έως και το 2012 και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος από το 1996 έως το 2000.

Μελέτη για τη συνδετήρια

Διαγωνισμό για την αποκατάσταση των προβλημάτων στη συνδετήρια οδό, προκήρυξε ο δήμος Πύργου. Το εργο προβλέπει την εφαρμογή συμπληρωματικών  έργων  αποκατάστασης του οδικού άξονα που ξεκινά και συνδέει  την  Εθνική Οδό Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας. Ο οδικός αυτός συνδετήριος άξονας εξυπηρετεί την  πόλη  του  Πύργου  και  όλα  τα  γειτονικά δημοτικά  διαμερίσματα  όπως  Τ.Κ.  Βαρβάσαινας,  Παλαιοβαρβάσαινας,  Δ.Ε.  Ωλένας ,  ΤΚ Σαλμώνης,  Κολλυρίου  κλπ.  και  όσα  είναι  στην  ανατολική  περιοχή  των  διευρυμένου  δήμου Πύργου  συνδέει  τις  δύο  Ε.Ο.  που  διασχίζουν  την  περιοχή. Προσφορές κατατίθενται μέχρι 9 Σεπτεμβρίου και ο προϋπολογισμός είναι 180.000 ευρώ.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Συζήτηση, τόσο για αυτοδιοικητικά όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή, είχαν προχθές το πρωί σε καφέ στα δικαστήρια του Πύργου ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός με τον δημοτικό σύμβουλο –και πρόσφατα παραιτηθέντα–αντιδήμαρχο Πηνειού, Σπύρο Βασιλείου.

*Δεδομένος θεωρείται από τον κυριακάτικο αθηναϊκό Τύπο ο φθινοπωρινός ανασχηματισμός, ο οποίος μάλλον θα έχει λιγότερους εξωκοινοβουλευτικούς και περισσότερους βουλευτές. Για να δούμε αν η Ηλεία αυτή τη φορά θα μπει στην κυβέρνηση.

*Ξαναφτιάχνουν κλίμα οι γείτονες για την άρδευση του φράγματος Πηνειού. Με την ανομβρία που έχουμε, προβλέπεται νέος γύρος κόντρας σε καμιά δεκαριά μέρες.

*Ο Σεπτέμβριος φέρνει ανασχηματισμό όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην αυτοδιοικήση. Στην Ηλεία, την αρχή θα την κάνει μάλλον δήμος του Κάμπου.

*Οι πληροφορίες λένε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε οριστικές εξελίξεις για την Πατρών-Πύργου. Εμείς δύο πράγματα κάνουμε: υπομονή και προσευχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος