FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/11/2020

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Με ανοιχτά χαρτιά

Απέναντι στα επικοινωνιακά παιχνίδια του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρ. Μπούρα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης επέλεξε σαφή στρατηγική: ούτε ψευτομαγκιές ούτε λαϊκιστικές κραυγές, παρά μόνο καθαρές κουβέντες με δημόσιο και διαφανή διάλογο στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα. Ενημέρωσε τον πρύτανη ότι το θέμα θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο και του εξήγησε με  σαφή και όμορφο τρόπο ότι εφόσον το Πανεπιστήμιο Πατρών επιθυμεί χρηματοδότηση από τον θεσμό της Περιφέρειας, οφείλει να αντιμετωπίσει την Περιφέρεια ως ισότιμο συνομιλητή και συνδιαμορφωτή του ακαδημαϊκού χάρτη. Όχι να ζητάμε λεφτά και να κλείνουμε τμήματα χωρίς να δίνουμε λόγο σε κανέναν.

Πρωινές Αιχμές

*Η υπόθεση της Πεύκης φαίνεται ότι για κάποιους/ες αποτέλεσε αφορμή να μεσολαβήσουν ώστε να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ κυβέρνησης και Αντωνακόπουλου, για αυτό και εφηύραν το αφήγημα των fake news και ότι δήθεν η φωτογραφία «μοιράστηκε στα τοπικά ΜΜΕ».  Τα κεντρικά πάντως αποδέχθηκαν εμμέσως πλην σαφώς τη βιασύνη να υιοθετήσουν ανακριβείς πληροφορίες.

*Κοντρίτσα στο fb μεταξύ του πρ. προϊσταμένου της Δ/νης Τεχν. Υπηρ. του δήμου Πύργου, Άγγ. Τσίκα, και του αντιδημάρχου Πύργου, Ν. Κοτσώνη, για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και ποιος ευθύνεται για τα έργα. Νομίζω ότι είναι απόνερα της πρόσφατης ιστορίας με την απόφαση που ακύρωσε η Αποκεντρωμένη.

*Κλείνει τελικά και το κατάστημα της Πειραιώς στην Ανδρίτσαινα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας. Δεν τους ενδιαφέρει όλους τελικά η πανδημία και οι επιπτώσεις της ούτε αν ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν άνετη πρόσβαση σε τράπεζα.

*Στο παλιό σχολείο στο Καρδιακαύτι θα στεγαστεί πιθανότατα το ειδικό σχολείο του δήμου Πηνειού. Ήδη δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες

*Πλην του Λέντζα, στην αυριανή ημερίδα της Ώρας Πατρών για τη διαχείριση της πανδημίας θα συμμετέχει και ο αντιδήμαρχος Πύργου, Ν. Κοτσώνης.

Όπλισε

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος για να ακυρώσει την απόφαση του συνδέσμου ύδρευσης, με την οποία ζητείται από το ΥΠΕΣ να παρακρατήσει  τους πόρους του δήμου Πηνειού λόγω οφειλών.  Ήδη το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση για ορισμό δικηγόρου και άμεσα θα ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτηθεί.

Σε ημερίδα

Σε ημερίδα της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», η οποία πρόσκειται ιδεολογικά στο ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαχείριση της πανδημίας από την αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχει ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Η ημερίδα θα διεξαχθεί αύριο στις 7 το απόγευμα και θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ από τη σελίδα της Ώρας Πατρών στο Facebook. Σημειώνεται πως είναι ο μοναδικός δήμαρχος από την Ηλεία που θα συμμετάσχει στην ημερίδα.

Καυστικός

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές της Ηλείας ζήτησαν την εξαίρεση της θήρας από τις απαγορεύσεις μετακίνησης, χαρακτηρίζοντάς την «άθλημα», εξέφρασε ο συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Ηλείας και συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Γουβιάς. «Προεκλογικά δηλώνουν και φιλο-περιβαλλοντιστές… έτσι παίρνουν ψήφους! Ντροπή!», ανέφερε σε ανάρτησή του. Ποιον/α ή ποιους/ες εννοεί, είναι εύκολο να το καταλάβετε…

Προσωπικό στοίχημα

Επ’ ώμου έχει πάρει την υπόθεση του φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Μεθαύριο το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το πώς θα διεξαχθεί φέτος το φεστιβάλ, ενώ ήδη προχωρά η αξιολόγηση της προσφοράς που κατατέθηκε για την πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου που θα ολοκληρώσει την ωρίμανση των μελετών. Ο κ. Γιαννόπουλος παρακολουθεί στενά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και έχει βάλει στόχο τη δημοπράτηση της ανάπλασης των αποθηκών το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε αρχές του 2022 να ξεκινήσει το έργο.

Ανεβαίνει ο αριθμός

Ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε χθες η Ηλεία, καθώς ανακοινώθηκαν συνολικά 14 από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, δύο ασθενείς με κορονοϊό διακομίστηκαν χθες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, ενώ ήδη η ΜΕΘ covid του ΓΝ Πύργου νοσηλεύει ένα άτομο διασωληνωμένο.  Πανελλαδικά ανακοινώθηκαν 1498 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 540 και η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών, ενώ οι 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.630 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 647 (39,7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την Ομόνοια στην Ηλεία

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους μετανάστες του αλιευτικού Nemo είχε χθες η Καθημερινή. Όπως ανέφερε, οι 65 μετανάστες ξεκίνησαν με λευκό πούλμαν από την Ομόνοια το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου και έφτασαν στην παραλία Θινών Βαρθολομιού έπειτα από 4,5 ώρες και τα ξημερώματα της Τρίτης ξεκίνησε η επιβίβασή τους στο Nemo με προορισμό την Ιταλία. Οι έρευνες που ακολούθησαν, οδήγησαν στα ίχνη Ιρακινού δουλέμπορου που διατηρέι κατάστημα στην Αχαρνών, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο αρχηγός του κυκλώματος και φέρεται να κρύβεται πίσω από δεκάδες περιπτώσει διακίνησης, με πιο πρόσφατο στις 13 Νοεμβρίου στη Λευκάδα. Το γεγονός ότι οι μισοί από τους επιβαίνοντας δήλωσαν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΥΠ, η οποία πλέον παρακολουθεί διαρκώς την περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος